Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

«ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ, ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ»

ΒΙΝΤΕΟ 



Ο Prof. Dr. Thomas Sarnes, τώρα συνταξιούχος, υπήρξε χειρουργός και για αρκετά έτη, διευθυντής τμήματος ιατρικής νοσοκομειακής μονάδας.

Με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, μας εξηγεί με απλά και ξεκάθαρα λόγια γιατί η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι μη αναστρέψιμη και γιατί ο ίδιος δεν θα εμβολιαστεί κατά της covid-19.




Αγαπητοί φίλοι, για άλλη μια φορά είμαι μόνο εγώ.

Αυτό δεν ήταν πραγματικά το σχέδιό μου, αλλά έλαβα πολλές επιστολές πρόσφατα. το κυρίως περιεχόμενο: “Γιατί δεν κάνετε πάλι κάτι που να μας βοηθάει;”.

Και σε αυτό το σημείο μιλάω γιατί πρέπει να πω σε όλους: “Δεν μπορώ να το κάνω αυτό”. Πολλοί κάθονται στο σπίτι και διαβάζουν, ευχαριστούν και σχολιάζουν. Όλα καλά. Αλλά δεν μπορώ να αναλάβω τίποτα για τους άλλους. Αυτό πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι. 

Ξέρω ότι πολλοί περιμένουν από τους δικηγόρους να κάνουν κάτι, πότε τελικά θα κάνουν μήνυση. Αγαπητοί μου φίλοι, οι δικηγόροι δεν κάνουν μηνύσεις. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Οι δικηγόροι “μόνο” σας εκπροσωπούν, δηλαδή το “μόνο” σε εισαγωγικά. 

Και πιστεύω ότι αυτή η ελπίδα για τους άλλους είναι το πρόβλημα. Όπως όλοι παρατηρούμε, ο τόνος χειροτερεύει. Φαίνεται να συνεχίζεται το ίδιο ανίκανα, ακανόνιστα και άσκοπα όπως και πριν.

Αυτό μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί ως καλό σημάδι. Τα πράγματα στενεύουν για τους ανθρώπους που θέλουν να μας επιβάλλουν την υγεία μας. Οι συνομιλίες στα μέσα ενημέρωσης είναι σκέτη φρίκη. 

Οι δημοσιογράφοι, με λίγες εξαιρέσεις βέβαια, δεν μαθαίνουν τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά, νομίζω, αυτό είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της προπαγάνδας. Εμείς στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας το ξέρουμε καλά αυτό και γι’ αυτό ίσως το κοιτάμε λίγο πιο προσεκτικά.

Αλλά πριν προχωρήσω παρακάτω, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την προσωπική μου θέση. Απλά και μόνο για να συνεχίσουν οι άνθρωποι να με ακούνε, εφ΄όσον δεν με γνωρίζουν. Φυσικά, πρόκειται για το μεγάλο μας θέμα.

Επειδή δεν θέλω να σας αναγκάσω να με τοποθετήσετε στη “(ακρο)δεξιά γωνία”, μαζί με τους “παραμυθάδες”, τους “αντιρρησίες”, τους “αρνητές του κορονοϊού” και τους “αντεμβολιαστές”, σας ενημερώνω εδώ για το εξής:

Είμαι συνταξιούχος γιατρός και επί 40 χρόνια κλινικής δραστηριότητας γνωρίζω με ακρίβεια την ύπαρξη του κορονοϊού, του ιού της γρίπης, του αδενοϊού, του ρευματοϊού και πολλών άλλων ιών και τις κλινικές τους εικόνες. 

Εγώ ο ίδιος έχω εμβολιαστεί στην επαγγελματική μου ζωή από πεποίθηση και είμαι εμβολιασμένος κατά του τετάνου, της διφθερίτιδας, του κοκκύτη, της πολιομυελίτιδας, της ευλογιάς, της φυματίωσης, της ηπατίτιδας Β, του τύφου, της χολέρας, του κίτρινου πυρετού και της λύσσας. Το τελευταίο λόγω της εργασίας μου σε τροπικές χώρες.

Και τώρα δείχνω ξανά το πρόσωπό μου και εξηγώ γιατί δεν είμαι εμβολιασμένος κατά των λοιμώξεων του SARS-CoV-2.

Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε μια κατάσταση, στην οποία οι άνθρωποι μιας χώρας ή πολλών χωρών επιβλήθηκαν, ακόμη και εξαναγκάστηκαν, σε ιατρική περίθαλψη από την κυβέρνηση με τέτοια απερίγραπτη επιθετικότητα και αδίστακτη συμπεριφορά.

Ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δεν έχουν εξαπατηθεί τόσο πολύ με επιχειρήματα που δεν λειτουργούν, όχι, που είναι ψευδή, μερικές φορές ακόμη και ανόητα, δηλαδή με προπαγάνδα.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει διαδοθεί το ψέμα ότι η θεραπεία του ατόμου με μια μέθοδο που είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη, μη δοκιμασμένη, μη σαφής ως προς τον μηχανισμό και το αποτέλεσμα, και μάλιστα αρκετά επικίνδυνη, αποτελεί πράξη αλληλεγγύης προς την κοινότητα, μόνο και μόνο επειδή ένας υπουργός υγείας (σημ.μτφ.: συγκεκριμένα της Γερμανίας), ένας ιατρικός ανειδίκευτος, λέει ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, δεν σημαίνει και ότι είναι αλήθεια αυτό.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν στρέψει τόσο πολύ τους ανθρώπους ο ένας εναντίον του άλλου επειδή ένα τμήμα τους, και μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, ασκεί το δικαίωμά του να αρνηθεί την ιατρική θεραπεία στο σώμα του για όποιον λόγο κι αν το κάνει. Ασκούν ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Ποτέ άλλοτε οι πολιτικοί δεν έχουν παραπλανήσει με τόση σφοδρότητα και τόσο απροκάλυπτα, ψευδώς και επιθετικά τον λαό τους, βασιζόμενοι στην άγνοια και την παραπληροφόρηση.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε μια κατάσταση όπου οι πολιτικοί, αντί να τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τις πράξεις τους μέσω αντίστοιχων τροποποιήσεων του νόμου με τέτοια συχνότητα.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε μια τόσο σύνθετη αποτυχία πολιτικής που να βασίζεται στην ανικανότητα, τον εγωισμό και την πολιτική υποταγή.

Ποτέ στην ιστορία της ιατρικής δεν υπήρξε τέτοια οργανωμένη ή αναγκαστική κατά τη γνώμη μου συλλογική απώλεια γνώσεων.
Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια συλλογική αποτυχία της δημοσιογραφίας, με μεμονωμένες εξαιρέσεις.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια συλλογική αποτυχία των κοινοβουλίων εξαιτίας της προπαγάνδας, της κομματικής πειθαρχίας και προσωπικού οφέλους, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για την επιθυμία να είναι κανείς υπάκουος, να προδίδει τη συνείδησή του και τις γνώσεις του προκειμένου να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κοινοβούλιο λόγω των βουλευτικών αποζημιώσεων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ή… μήπως απατώμαι;… και αυτό συνέβη ήδη μία ή δύο φορές στη Γερμανία;

Γιατί οι πολιτικοί πιέζουν εδώ και εβδομάδες για τον ενισχυτικό εμβολιασμό, παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα; Στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, μόλις ξεκίνησε μια μελέτη για να εξεταστεί ένα πιθανό όφελος. 

Στις ΗΠΑ, ένα εμβόλιο που όλοι γνωρίζουμε καλά έχει απαγορευτεί ως ενισχυτικό εμβόλιο. Ο λόγος που αναφέρεται; ότι δίνει στους ανθρώπους μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

Γιατί οι πολιτικοί πιέζουν τόσο σθεναρά για τον τρίτο εμβολιασμό, παρόλο που ο ΠΟΥ, στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα τους Τέντρος, συμβουλεύει επειγόντως εξαιτίας της καταστάσεως των δεδομένων να μην γίνει αυτός ο ενισχυτικός εμβολιασμός; 

Το γεγονός αυτό μπορεί να διαβαστεί επειδή η αντίστοιχη μελέτη έχει δημοσιευτεί στο βρετανικό περιοδικό “The Lancet”. Η “αναμνηστική” δεν προσφέρει κανένα πρόσθετο όφελος.

Γιατί η εν ενεργεία ακόμα Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, στο πρόσωπο του κ. Spahn, σχεδίασε για το 2022 την προμήθεια 204 (!!) εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων; 

Με 204 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, μπορεί κανείς να εμβολιάσει ολόκληρο τον γερμανικό πληθυσμό άλλες τρεις φορές χωρίς να γνωρίζει ποιά θα είναι η κατάσταση του χρόνου.

Το γεγονός ότι θα έχουμε κύματα covid την άνοιξη, το φθινόπωρο και το χειμώνα, και ότι αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα, είναι κάτι που θα μπορούσα να είχα προβλέψει και το 1980. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα θεαματικής ή ελιτίστικης έρευνας. Αυτή είναι η υπάρχουσα και βασική ιατρική γνώση.

Γιατί λοιπόν όλα αυτά; Γιατί πρέπει να ψάξω στις αμερικανικές βάσεις δεδομένων VEARS για να μάθω ποιό είναι πραγματικά το επίπεδο επικινδυνότητας του εμβολιασμού; Εκεί καταγράφονται οι επιπλοκές. 

Τα έχουν όλα αυτά. Γιατί δεν μπορώ να βασιστώ στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich, το οποίο εμπιστεύτηκα σε όλη μου την επαγγελματική ζωή; Γιατί αναρωτιέμαι για τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΠΟΥ όσον αφορά την αναφορά των παρενεργειών των φαρμάκων γενικά και των εμβολίων ειδικότερα;

Εκεί διαβάζετε:

Το εμβόλιο της παρωτίτιδας. Εφαρμόστηκε για 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2021 καταγράφηκαν 711 ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο εμβολιασμός κατά του τετάνου: καταγράφηκε για 53 χρόνια από το 1968 έως το 20021: 15025 ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β: καταγράφηκε για 37 χρόνια. από το 1984 έως το 2021 104619 ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ο εμβολιασμός Covid-19: 11 μήνες, ούτε ένας χρόνος χρήσης, από το 2020 έως το 2021, με αναφορά 2.457.386 (!) ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Αγαπητοί μου φίλοι, κάθε πείραμα σε ζώα θα είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό σε αυτό το σημείο.

Γιατί δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich, ανοιχτά, ειλικρινή, χωρίς αποκρύψεις;

Γιατί δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν ακριβή στοιχεία σχετικά με την ακριβή αναλογία εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας ή στους απλούς θαλάμους Corona; Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα

. Είναι απλώς μια μικρή ερώτηση κατά την εισαγωγή σε νοσοκομείο και…. έναν μικρό σταυρό. Στα μάτια μου πρόκειται για σκόπιμη συγκάλυψη των γεγονότων.

Γιατί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αν ένα εμβολιασμένο άτομο έχει συμπτώματα, στατιστικά θεωρείται ανεμβολίαστο; Αυτό, κυρίες και κύριοι, δεν είναι ούτε ιατρική ούτε επιστήμη.

Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν την πολιτική και παραδόθηκαν ως πειραματόζωα στο πείραμα; Θα έπρεπε να είναι ασφαλείς, τους είπαν, και θα ήταν ασφαλείς, πίστεψαν. Όλα θα ήταν πιο εύκολα γι’ αυτούς, και τώρα; 

Τώρα τρέχουν με μάσκες, πρέπει να εξεταστούν, θεωρούνται σε μεγάλο αριθμό και πάλι ανεμβολίαστοι, ακούνε για το λεγόμενο “σπάσιμο” των εμβολίων (συμπτώματα κρυώματος), ακούνε για τον κίνδυνο να μολυνθούν, να αρρωστήσουν και να μολύνουν άλλους, έχουν την άνεση να μην αρρωστήσουν τόσο άσχημα, αλλά, ποιός τους το λέει αυτό; 

Πού είναι τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη δήλωση; Δεν υφίστανται. Πρόκειται για έναν σκόπιμα ψευδή ισχυρισμό.

Τι είναι λοιπόν αυτός ο εμβολιασμός; Τι πραγματικά συμβαίνει εδώ;
Σκεφτείτε το: έχουμε 3G (Geimpft, Genesen, Getestet = εμβολιασμένοι, αναρρωμένοι και αρνητικοί ανεμβολίαστοι). Τα αναρρωμένα άτομα μπορούν να μεταφέρουν τον ιό και τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταφέρουν τον ιό, και οι δύο ομάδες δεν εξετάζονται, ο ΜΗ εμβολιασμένος εξετάζεται! Και είναι ο μόνος που γνωρίζει με βεβαιότητα ότι είναι αρνητικός. Μπαίνει μαζί με τις άλλες δύο ομάδες και μπορεί να μολυνθεί εκεί. Δεν θέλω να το κρίνω αυτό.

Θέλω να αρχίσετε να σκέφτεστε, να σκέφτεστε μόνοι σας! Ακόμη και σήμερα δεν μιλάμε για ασθενείς (κρούσματα;), αλλά για θετικά αποτελέσματα τεστ. Μόνο οι άνθρωποι με συμπτώματα είναι άρρωστοι και μόνο οι άρρωστοι είναι μεταδοτικοί! Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβετε, αν θέλετε να το καταλάβετε και αν ταιριάζει στην ατζέντα σας.

Φίλοι μου, είτε είστε εμβολιασμένοι είτε όχι, αρχίστε επιτέλους να σκέφτεστε, να ενημερώνεστε, κι εννοώ να ενημερώνεστε. Όλοι έχετε το διαδίκτυο. Κοιτάξτε τις βάσεις δεδομένων. Κοιτάξτε και διαβάστε. Θα καταλάβετε τα πάντα επειδή θέλετε να καταλάβετε. 

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παραπλανηθεί από το ARD (κρατική τηλεόραση) και τους συνοδοιπόρους του, από κάποια επιτροπή δεοντολογίας. Πραγματικά αναρωτιέμαι: τι είδους εικόνα για τον άνθρωπο έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Μην αφήνετε τον εαυτό σας να αποθαρρύνεται από τους μαστιγωτές στα talk shows και στις ειδήσεις. Σκεφτείτε – επιτέλους – μόνοι – σας!

Και τώρα έχω δύο ακόμη προσωπικά ζητήματα:

Ο κ. Lauterbach αναφέρεται από το ZDF (δεύτερο κρατικό κανάλι) στις 15 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της συζήτησης: “Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση μόνο στο χώρο εργασίας τους, στα παντοπωλεία και στα φαρμακεία.” Κύριε Lauterbach, αν τύχει να το ακούσετε αυτό: από τις 15.11.2021 για μένα δεν είστε πλέον γιατρός. 

Ακόμη και αν έχετε την άδεια άσκησης επαγγέλματος κρεμασμένη στον τοίχο, δεκαπλάσια μεγενθυμένη. Η δήλωσή σας είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό αντι-ιατρική και ιατρικά και ανθρώπινα αμετροεπής που εκφράζω τη βαθιά περιφρόνησή μου για εσάς ως γιατρό. Σας απομακρύνω ηθικά από τον ευγενή κύκλο των ιατρικών συναδέλφων μου.

Και δεύτερον: Γεννήθηκα το 1954, ο πατέρας μου το 1922, ήταν επίσης αιχμάλωτος πολέμου στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, και όταν ήμουν αρκετά μεγάλος μιλούσαμε συχνά για εκείνη την εποχή. Όχι, καυγαδίζαμε! Καυγαδίζαμε για το ερώτημα “Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό τότε; Πώς μπορούσε ένα ολόκληρο έθνος να χάσει το μυαλό του“. Προσπάθησε να μου το εξηγήσει, αλλά δεν το δέχτηκα.

Δεν δέχτηκα ότι ένας λαός που ήταν πραγματικά ευφυής θα μπορούσε τάχα να εξαπατηθεί με αυτόν τον τρόπο; Κραυγάζαμε ο ένας στον άλλον, δεν μιλούσαμε για μέρες εξαιτίας αυτού… 

Δεν το δέχτηκα… και δεν το πίστεψα. Το 1996 τον έχασα. Χωρίσαμε ειρηνικά. Τώρα, όμως, ζητώ τη συγχώρεσή του εκ των υστέρων. Τώρα, στην παρούσα κατάσταση, καταλαβαίνω τι συνέβη τότε.
Πατέρα, είχες δίκιο.

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν εμβολιάζομαι.

Εγώ δεν χρειάζομαι κανένα εστιατόριο, αυτό χρειάζεται εμένα.
Δεν χρειάζομαι κανένα κινηματογράφο, αλλά ο κινηματογράφος με χρειάζεται.

Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στο θέατρο, αλλά όχι σε κάθε τιμή.
Είμαι υγιής και ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και με το περιβάλλον μου.

Ασκώ το δικαίωμά μου στην ελευθερία της έκφρασης και αποδέχομαι ότι μπορεί ίσως να μην με ακολουθεί ο καθένας.

Θα πω όμως ένα πράγμα: δεν είμαι “αντίπαλος” για λόγους αρχής. Είμαι γιατρός και ξέρω πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Επίσης, όλοι εσείς ξέρετε τι εννοώ, ειδικά όλοι οι ιατρικοί συνάδελφοι.

Αντιληφθείτε τα πραγματικά προβλήματα ενός υπερφορτωμένου συστήματος υγείας και κοιτάξτε γύρω σας στην πραγματική ζωή. Πού βρίσκεται η πανδημία; Η καταστροφή; Αν σταματούσαμε τα τεστ, κανείς δεν θα βίωνε κανένα δράμα χειρότερο από κάθε χρόνο.

Ούτε μία πρόβλεψη των πολιτικών και των “ειδικών” τους, των πρωθυπουργών και των συμβούλων τους και όλων των γελωτοποιών της αυλής δεν έχει επιβεβαιωθεί έστω και στο ελάχιστο. Ούτε – μία!

Ξυπνήστε επιτέλους, σκεφτείτε και ενημερωθείτε. Αναζητήστε τη λύση για τον εαυτό σας και όχι για τους ενόχους που δεν σταματάει. Εσείς οι ίδιοι είστε ο λόγος που δεν σταματάει. Και αν ψάχνετε για ενόχους, τότε παρακαλώ ψάξτε στο σωστό μέρος. Οι συνάνθρωποί σας που αποφάσισαν αυτοβούλως να μην εμβολιαστούν δεν είναι οι ένοχοι.

Βρείτε τα μεταξύ σας και μην τους αφήσετε να σας διχάσουν. Όλοι γνωρίζετε την αρχή του “διαίρει και βασίλευε”. Και ελπίζω ότι, ιδίως στα κρατικά κοινοβούλια, η λογική θα αντικαταστήσει σύντομα την προπαγανδιστική υπακοή.
Παρακαλώ – αρχίστε – να σκέφτεστε.

Και για τους πολιτικούς που μάλλον έχουν χάσει εντελώς τον προσανατολισμό τους, θα ήθελα να σας δώσω ένα απόφθεγμα από τον Πάπα Γρηγόριο τον Μέγα, ο οποίος έζησε τον 7ο αιώνα και είπε:

“Η λογική μπορεί να αντιταχθεί στο κακό με μεγαλύτερη δύναμη αν ο θυμός είναι στη διάθεσή σας”.

Σκεφτείτε το λιγάκι.
Και αν αυτό είναι πολύ περίπλοκο, μια άλλη, ινδιάνικη, απλή σοφία, λέει

“Όταν συνειδητοποιείς ότι ιππεύεις ένα νεκρό άλογο, …κατέβα.”

Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι ένας υπουργός υγείας, ούτε ένας ιολόγος, ούτε ένα συμβούλιο ηθικής, ούτε ένας παρουσιαστής τοκ σόου, και σίγουρα όχι ένας εμπειρογνώμονας υγείας των Σοσιαλδημοκρατών, που αποφασίζει αν ένα άλογο είναι νεκρό. Το ξέρουμε και το νιώθουμε εμείς οι ίδιοι πολύ καλύτερα.
Προσέξτε τον εαυτό σας.


Μετάφραση & υποτιτλισμός: SokratesTvHellas



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου