Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ-ΜΠΡΕΛΟΚ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ 8000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ (ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ;)

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου του Κόμματος Λικούντ ότι «διαβουλεύεται» για «εθελοντική» μετανάστευση κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες.

Ο  επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου του Κόμματος Λικούντ ότι «διαβουλεύεται» για «εθελοντική» μετανάστευση κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες

Η αποκάλυψη αυτή η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, δίνει σάρκα και οστά στο πλέον φρικτό σενάριο, το οποίο είχε διαρρεύσει πριν από λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη των Wikileaks, μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ εξέδωσε ένα μυστικό δεκασέλιδο έγγραφο που περιγράφει σχέδιο εκδίωξης του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας.

Πρόκειται πρακτικά για ένα λεπτομερές σχέδιο εθνοκάθαρσης, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα:Εντολή στους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα πριν από τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από βορρά προς νότο της Γάζας.
Οι δρόμοι διαφυγής στη Ράφα να παραμείνουν καθαροί.
Ίδρυση καταυλισμών με σκηνές στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο

Με μία προσεκτική ανάγνωση όμως του εγγράφου, βλέπουμε ότι υπάρχει αναφορά και στην Ελλάδα. Γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα, λόγω των πρόσφατων γεγονότων και των εξελίξεων στο μεταναστευτικό. Η αναφορά αυτή έρχεται πάλι στη δημοσιότητα, έπειτα από την πρόσφατη δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού!

Το έγγραφο λοιπόν ενθαρρύνει την κυβέρνηση του Ισραήλ να ηγηθεί μιας δημόσιας εκστρατείας στον δυτικό κόσμο για την προώθηση του σχεδίου μεταφοράς του Παλαιστινιακού πληθυσμού «με τρόπο που να μην υποκινεί ή να δυσφημεί το Ισραήλ». 

Αυτό θα γινόταν παρουσιάζοντας την απέλαση του πληθυσμού της Γάζας ως ανθρωπιστική ανάγκη για να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη, υποστηρίζοντας ότι η μετεγκατάσταση θα οδηγήσει σε «λιγότερα θύματα στον άμαχο πληθυσμό σε σύγκριση με τις αναμενόμενες απώλειες εάν ο πληθυσμός παραμείνει».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στρατολογηθούν στη διαδικασία για να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να απορροφήσει τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας και ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες —ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Ισπανία— καθώς και ο Καναδάς θα πρέπει να βοηθήσουν στην απορρόφηση και εγκατάσταση των Παλαιστινίων προσφύγων. 

Το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το έγγραφο δεν έχει ακόμη διανεμηθεί επίσημα σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά μόνο στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Αίγυπτος όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα από την Γάζα, γιατί κάτι τέτοιο θα συνιστούσε συνέργεια στην εθνοκάθαρση.

Έπειτα από την τελευταία εξέλιξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να βγει δημόσια και να διαψεύσει ότι έχει οποιαδήποτε συζήτηση με τον Νετανιάχου, και να δεχτεί η Ελλάδα πρόσφυγες από τη Γάζα.

Είτε ως «πρόσφυγες», είτε φυσικά ως «εργάτες», σύμφωνα με την τροπολογία της ντροπής που η κυβέρνηση του πρόσφατα ψήφισε. Ακόμα και αυτή η σύμπτωση, είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Η ευκολία μάλιστα με την οποία όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός έπαιρναν άσυλο Παλαιστίνιοι επί κυβέρνησης της Ν.Δ., εντείνει ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου