Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΥΛΟΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ



«Εχουμε ακόμα την ευκαιρία να μάθουμε από τα λάθη των άλλων και να αντιστρέψουμε την πορεία μας προτού βλάψουμε εκατοντάδες χιλιάδες κακόμοιρα παιδιά»

Μια ομάδα 3.000 γιατρών και επαγγελματιών υγείας μηνύει το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) για μια εντολή που διευρύνει τον όρο «φύλο» στα ομοσπονδιακά νομοθετήματα πολιτικών δικαιωμάτων με σκοπό να συμπεριλάβει την «ταυτότητα φύλου» και τον «σεξουαλικό προσανατολισμό».

Η ομάδα υποστηρίζει ότι ο κανόνας, μεταξύ άλλων, αναγκάζει τους γιατρούς που επισκέπτονται ασθενείς με Medicaid ή λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση να παρέχουν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο σε παιδιά που θέλουν να μεταβούν στο άλλο φύλο. 

Αυτό περιλαμβάνει τη συνταγογράφηση ορμονικών θεραπειών και αναστολέων της εφηβείας και τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων όπως η αφαίρεση του μαστού των κοριτσιών ή των γενετικών οργάνων στα αγόρια.

Οι γιατροί που αμφισβητούν την εντολή λένε ότι θα τους αναγκάσει να παρέχουν αυτού του είδους τη θεραπεία, ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι ιατρικά λάθος για τον ασθενή ή αν αντίκειται στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Αυτό το καθιστά αντισυνταγματικό, λένε.


Ως εκ τούτου, η Alliance Defending Freedom (ADF – Συμμαχία για την υπεράσπιση της ελευθερίας) κατέθεσε αγωγή εκ μέρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, ενός γιατρού μαιευτικής και γυναικολογίας φροντίδας εφήβων και της Catholic Medical Associates.

Η μήνυση, ζητά από το δικαστήριο να εμποδίσει το HHS να τιμωρεί τους γιατρούς επειδή αρνήθηκαν να παρέχουν θεραπείες που αλλάζουν το φύλο σε παιδιά για οποιονδήποτε λόγο.


Η υπόθεση αρχικά απορρίφθηκε από ένα κατώτερο δικαστήριο όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) κατέθεσε μια πρόταση υποστηρίζοντας ότι θα τιμήσει το συνταγματικό δικαίωμα των γιατρών να αρνηθούν τέτοιες θεραπείες.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του ADF Chris Schandevel είπε ότι οι πελάτες του ανησυχούν ότι μια απορριπτόμενη υπόθεση θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι υπάλληλοι του DOJ θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τη στάση του τμήματος ανά πάσα στιγμή. Επιδιώκει, λοιπόν, διαταγή για να εμποδίσει συγκεκριμένα το HHS ή οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδιακή υπηρεσία να πειθαρχήσει τους γιατρούς που αρνούνται να δώσουν στα παιδιά τέτοιες θεραπείες για οποιονδήποτε λόγο.

Το 6ο Σώμα του Εφετείου των ΗΠΑ στο Σινσινάτι άκουσε προφορικά επιχειρήματα για την υπόθεση στις 6 Δεκεμβρίου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει δικαιοδοσία επί ομοσπονδιακών προσφυγών από υποθέσεις που προέρχονται από το Κεντάκι, το Μίσιγκαν, το Τενεσί και το Οχάιο.

Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες μέχρι να βγει. Εάν είναι αρνητική, οι ενάγοντες θα μπορούσαν να ζητήσουν επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ένα άτομο που φοράει κάλτσες ουράνιου τόξου στέκεται σε μια σκάλα κατά τη διάρκεια ενός drag show σε μια ζυθοποιία στο Λούισβιλ
Με εντολή του Προέδρου

Η εντολή του HHS τον Μάιο του 2021 ακολούθησε εκτελεστικό διάταγμα που εκδόθηκε τέσσερις μήνες νωρίτερα από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η εντολή επέκτεινε την ερμηνεία του «φύλου» πέρα ​​από τη βιολογία ενός ατόμου, για να συμπεριλάβει τη δηλωμένη «ταυτότητα φύλου» ή τον «σεξουαλικό προσανατολισμό» ενός ατόμου.

«Κάθε άτομο πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια και θα πρέπει να μπορεί να ζει χωρίς φόβο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή ποιον αγαπά», αναφέρεται στην εντολή του Προέδρου Μπάιντεν. «Τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να μαθαίνουν χωρίς να ανησυχούν για το αν θα τους απαγορεύσουν την πρόσβαση στην τουαλέτα, στα αποδυτήρια ή στα σχολικά αθλήματα.

“Οι ενήλικες θα πρέπει να μπορούν να κερδίζουν τα προς το ζην και να επιδιώκουν ένα επάγγελμα γνωρίζοντας ότι δεν θα απολυθούν, δεν θα υποβιβαστούν ή θα κακομεταχειριστούν λόγω του ποιου πάνε σπίτι τους ή επειδή το ντύσιμο τους δεν συμμορφώνεται με τα στερεότυπα που βασίζονται στο σεξ και στο φύλο. 

Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και να εξασφαλίσουν στέγη πάνω από το κεφάλι τους χωρίς να υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω φύλου. Όλα τα άτομα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης βάσει του νόμου, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.”

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανέφεραν ότι αυτή η ερμηνεία θα επεκταθεί σε ρήτρες διάκρισης στον νόμο για την προσιτή φροντίδα (ACA). Και αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει από τους γιατρούς να παρέχουν θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες που αναγνωρίζονται ως τρανς και θέλουν να υποστούν μια «μετάβαση» σε μια νέα ταυτότητα φύλου, είπε ο κ. Σάντεβελ.

Η εντολή θα μπορούσε να ισχύει για όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που λαμβάνουν ομοσπονδιακά χρήματα, όπως εκείνους που δέχονται ασθενείς με Medicaid ή με ασφαλιστική κάλυψη υγείας ACA, γνωστή και ως Obamacare.


Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράφει εκτελεστικά διατάγματα για την υγειονομική περίθαλψη παρουσία της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, στις 28 Ιανουαρίου 2021

Αυτή η περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο θα επεκταθεί στις παιδιατρικές υπηρεσίες και ενδεχομένως θα επιφέρει πειθαρχικά μέτρα για τους γιατρούς που αρνούνται για οποιονδήποτε λόγο να παρέχουν αυτή τη φροντίδα στα παιδιά, είπε ο κ. Schandevel.

Το DOJ (Υπουργείο Δικαιοσύνης), κατέθεσε πρόταση για απόρριψη της αγωγής στις 19 Ιουλίου 2022, υποστηρίζοντας ότι το HHS δεν έχει επιβάλει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης “να εκτελούν κάθε είδους υπηρεσίες μετάβασης φύλου, ακόμη και παρόχους που έχουν θρησκευτικές αντιρρήσεις” και ότι η αγωγή στηρίζεται σε “ψευδής υπόθεση” υποδηλώνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή.

Οι δικηγόροι του HHS υποστηρίζουν στην πρόταση ότι η ερμηνεία τους για το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Μπάιντεν σημαίνει ότι «οι διακρίσεις λόγω φύλου επεκτείνονται και στις διακρίσεις ταυτότητας φύλου».




Όμως, γράφουν, αυτό δεν υποδηλώνει ότι οι γιατροί που αντιτίθενται στην παροχή θεραπειών που αλλάζουν το φύλο «εντάσσονται στο πεδίο της παράνομης διάκρισης ταυτότητας φύλου και το HHS έχει επιβεβαιώσει σταθερά ότι ο Νόμος για την Αποκατάσταση της Θρησκευτικής Ελευθερίας και άλλες θρησκευτικές άμυνες μπορεί να τεθούν. κατά περίπτωση, σε κατηγορία διάκρισης».

Αλλά για τον κ. Schandevel και τους γιατρούς που εκπροσωπεί, αυτό δεν είναι αρκετό.

«Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, στις δημόσιες δηλώσεις της, η διοίκηση έχει δώσει κάθε ένδειξη ότι σκοπεύει να επιβάλει και να κάνει ευρύτερη αυτήν την εντολή ταυτότητας φύλου», είπε.

«Έχουν δώσει κάθε ένδειξη ότι σκοπεύουν να κυνηγήσουν τους γιατρούς, όπως τους γιατρούς μας, που εκπροσωπούμε σε αυτή την υπόθεση».

Ο κ. Schandevel παραθέτει μια ειδοποίηση με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2022, από το Γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων του HHS (OCR) που καλεί τους ασθενείς και τους γονείς να υποβάλουν παράπονα στο OCR εάν πιστεύουν ότι τους έχει στερηθεί φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο.

«Ως υπηρεσία επιβολής του νόμου, η OCR διερευνά και, όπου χρειάζεται, επιβάλλει το Άρθρο 1557 του νόμου περί προσιτής φροντίδας που αφορούν διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου σύμφωνα με όλη την ισχύουσα νομοθεσία», αναφέρει η ανακοίνωση.


Το κτίριο του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών στην Ουάσιγκτον

«Αυτό σημαίνει ότι εάν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις σε ένα πρόγραμμα ή δραστηριότητα υγείας που λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το HHS, μπορούν να υποβάλουν καταγγελία».

Ο κ. Schandevel είπε ότι οι γιατροί που εκπροσωπεί η ADF δεν θα πρέπει απλώς να αποδέχονται το λόγο που έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι πρέπει να κάνουν ότι χρειαστεί για να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα των γιατρών.

«Θα πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε ένα δικαστήριο να βγάλει μια ξεκάθαρη απόφαση ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται», είπε. «Οι γιατροί μας έχουν κάθε λόγο να φοβούνται ότι εάν πουν όχι, ότι δεν πρόκειται να [κάνουν μια εγχείρηση αλλαγής φύλου] ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αφαιρέσει την ομοσπονδιακή τους χρηματοδότηση με βάση αυτή τη συνειδητή ιατρική πρακτική .»
Ανήσυχοι οι παιδίατροι

Οι παιδίατροι που εκπροσωπούνται από τον κ. Schandevel είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο για τα παιδιά για λόγους πέρα ​​από προσωπικές πεποιθήσεις, είπε.


Ο Δρ Quentin Van Meter, παιδίατρος και παιδοενδοκρινολόγος με πέντε δεκαετίες εμπειρίας, είπε ότι διάβασε «την ευρεία ιατρική βιβλιογραφία σε όλο το φάσμα για το θέμα» και κατέληξε ότι θα παραμείνει πιστός στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας του.

Ο Δρ Van Meter υποστήριξε ότι η έρευνα που χρησιμοποιείται για την επικύρωση των παιδιατρικών θεραπειών που αλλάζουν το φύλο είναι συχνά «επιλεγμένη»— και ότι οι ερευνητές βγάζουν συμπεράσματα που δεν υποστηρίζουν τα δεδομένα που συλλέγονται.

Οι υποστηρικτές της πρακτικής αυτής που προσπαθήσουν να αλλάξουν την ταυτότητα φύλου των παιδιών, υποστηρίζουν ότι η πρόσβαση σε τέτοιες διαδικασίες παιδικής ηλικίας μειώνει το ποσοστό αυτοκτονίας μεταξύ ανηλίκων που ταυτίζονται ως τρανς.

Συχνά αναφέρουν μια μελέτη του 2020, που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η οποία υποτίθεται ότι τεκμηριώνει αυτή τη θεωρία.



Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Psychiatry μελέτησε το ίδιο φαινόμενο – τους υποτιθέμενους μειωμένους κινδύνους αυτοκτονίας για παιδιά που λαμβάνουν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο.

Στα συμπεράσματα αυτής της μελέτης, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι τα παιδιά που λαμβάνουν διαδικασίες αλλαγής φύλου έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα άγχους και διαταραχών διάθεσης πριν από τη θεραπεία από άλλα παιδιά. Έγραψαν ότι αυτές οι διαδικασίες, όπως οι αναστολείς ορμονών ή η χειρουργική επέμβαση, μείωσαν την ανάγκη για άγχος και έκανε καλύτερη τη διάθεση μόλις ένα παιδί ξεκίνησε να κάνει θεραπεία που επιβεβαιώνει ένα νέο φύλο.

Ωστόσο, αυτή η μελέτη προκάλεσε οργή σε πολλούς άλλους ερευνητές, οι οποίοι έστειλαν επιστολές στους συντάκτες του περιοδικού αμφισβητώντας τη στατιστική μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη.

“Κατόπιν αιτήματος, οι συγγραφείς ανέλυσαν εκ νέου τα δεδομένα”, σύμφωνα με μια διόρθωση που δημοσιεύτηκε από το American Journal of Psychiatry την 1η Αυγούστου 2020. “Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κανένα πλεονέκτημα της χειρουργικής επέμβασης σε σχέση με επακόλουθες επισκέψεις υγειονομικής περίθαλψης που σχετίζονται με διαταραχή διάθεσης ή άγχους ή συνταγές ή νοσηλεία μετά από απόπειρες αυτοκτονίας σε αυτή τη σύγκριση».

Ο Δρ Van Meter είπε ότι πιστεύει ότι «η επιστημονική εγκυρότητα του πρωτόκολλου αυτής της θεραπείας, βασίζεται σε τόσο λίγη έγκυρη επιστήμη που πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει αμέσως».
Η σουηδική προσέγγιση

Ο Δρ. Van Meter επεσήμανε επίσης τις πρόσφατες αλλαγές στην επίσημη θέση των κυβερνήσεων της Σουηδίας και της Νορβηγίας για το θέμα.

Η Σουηδία, η οποία είχε ευρεία ανοχή για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αντέστρεψε πρόσφατα την προηγούμενη επίσημη θέση της σχετικά με τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο για ανηλίκους μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας (NBHW), λέγοντας ότι «οι κίνδυνοι υπερτερούν των οφελών σε αυτό το σημείο».

«Η αβέβαιη επιστήμη και η πρόσφατα αποκτηθείσα γνώση σημαίνει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας συνιστά πλέον αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τη θεραπεία με ορμόνες», αναφέρει η μετάφραση της ανακοίνωσης του NBHW.



Μια μητέρα και τα παιδιά της περπατούν σε μια διάβαση ζέβρας με ουράνιο τόξο στη Στοκχόλμη

Ο Σουηδικός Οργανισμός για την Αξιολόγηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών Τεχνολογίας Υγείας δημιούργησε “μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας στην οποία έχουν αναθεωρηθεί όλες οι σχετικές μελέτες σχετικά με την επίδραση και την ασφάλεια των ορμονικών θεραπειών”.

Το πρακτορείο έγραψε ότι «φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση και την ασφάλεια των θεραπειών με βάση επιστημονικά στοιχεία».

Η ανακοίνωση επικαλέστηκε τον επικεφαλής του τμήματος του NBHW, Thomas Lindén, ο οποίος δήλωσε: «Το συμπέρασμα είναι ότι πολύ λίγες γνώσεις έχουν αποκτηθεί σχετικά με τα αποτελέσματα και την ασφάλεια των θεραπειών [παιδιατρικής «επιβεβαίωσης φύλου»] από το 2015».

Όταν κυκλοφόρησε την καθοδήγησή του για την παιδιατρική φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο το 2015, το NBHW τόνισε την ανάγκη για αυστηρή κλινική εργασία για να δικαιολογήσει τα συνταγογραφούμενα σχέδια θεραπείας για παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσφορία φύλου.

Η δυσφορία του φύλου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, «αναφέρεται στην ψυχολογική δυσφορία που προκύπτει από μια ασυμφωνία μεταξύ του φύλου που έχει οριστεί κατά τη γέννηση και της ταυτότητας φύλου του ατόμου».

Συνεχίζει, «Αν και η δυσφορία του φύλου ξεκινά συχνά στην παιδική ηλικία, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην την εμφανίσουν παρά μετά την εφηβεία ή πολύ αργότερα».

Το σουηδικό πρακτορείο έγραψε ότι σε επτά χρόνια, η κλινική εργασία δεν δικαιολογούσε στην πραγματικότητα αυτά τα πρωτόκολλα θεραπείας.

Μετά τη σύνταξη μελετών σχετικά με την ταυτότητα φύλου και την έναρξη και τη διακοπή της θεραπείας, «δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί πόσο συνηθισμένο είναι για άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου να αλλάζουν αργότερα γνώμη σχετικά με την ταυτότητα φύλου τους, να ακυρώνουν τη θεραπεία ή να το μετανιώνουν από κάποια άποψη», ανέφερε η έκθεση της NBHW.

Το NBHW αναγνωρίζει επίσης ότι ορισμένοι ασθενείς που έχουν ταυτιστεί ως τρανς προσπαθούν να αντιστρέψουν τις αλλαγές ως μέρος μιας «μετάβασης».

Φάρμακο τεστοστερόνης, το οποίο ενίεται στον λιπώδη ιστό, χορηγείται συχνά σε γυναίκες που θέλουν να γίνουν άντρες, στη βόρεια Καλιφόρνια

Ο κ. Lindén είπε, «Για την ομάδα που μετανιώνει ή ακυρώνει μια θεραπεία που ξεκίνησε, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος η θεραπεία να έχει οδηγήσει σε χειρότερη υγεία ή ποιότητα ζωής».

Με βάση την έρευνα, το «συνολικό συμπέρασμα του NBHW είναι ότι οι κίνδυνοι της θεραπείας με ορμόνες που αναστέλλουν την εφηβεία και επιβεβαιώνουν το φύλο για άτομα κάτω των 18 ετών υπερβαίνουν επί του παρόντος τα πιθανά οφέλη για την ομάδα ως σύνολο».

Το σουηδικό συμβούλιο συνιστά πλέον την παιδιατρική φροντίδα που αλλάζει το φύλο μόνο σε «εξαιρετικές περιπτώσεις». Εξακολουθεί να τονίζει τη σημασία να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η δυσφορία του φύλου και να παρέχεται στα παιδιά ψυχιατρική θεραπεία και φροντίδα πρόληψης της αυτοκτονίας, ενώ παράλληλα καθορίζεται το καλύτερο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα θεραπείας.
«Όταν η ιδεολογία κυριαρχεί στην επιστήμη»

Αν και η Σουηδία έχει επανεκτιμήσει τις ιατρικές της συστάσεις και έχει δώσει έμφαση στις ιατρικές πρακτικές που βασίζονται σε στοιχεία, ορισμένοι στην ιατρική βιομηχανία των ΗΠΑ εργάζονται για να εμποδίσουν τους γιατρούς να συζητήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη των παιδιατρικών διαδικασιών αλλαγής φύλου, είπε ο Δρ. Van Meter.

«Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση – δεν επιτρέπεται η συζήτηση· έχει συντριβεί», είπε. «Όσοι από εμάς έχουν αντίθετες απόψεις στην πραγματικότητα δεν επιτρέπεται να τις δημοσιεύουν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένα ιατρικά περιοδικά».

Ορισμένοι γιατροί και ερευνητές που είναι αναποφάσιστοι σχετικά με το θέμα της παιδιατρικής φροντίδας “επιβεβαίωσης φύλου” φοβούνται να την αμφισβητήσουν από φόβο μήπως χάσουν τη δουλειά τους, την ικανότητά τους να δημοσιεύουν έρευνες και, ουσιαστικά, την καριέρα τους, είπε.

«Τα ιατρικά περιοδικά βρίσκονται ακριβώς σε αυτό το σημείο τη δεδομένη στιγμή. Είναι μια τρομακτική συγκυρία όταν η ιδεολογία κυριαρχεί της επιστήμης. Και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει», είπε ο Δρ Van Meter.

Μια οθόνη από την προβολή ντοκιμαντέρ του “Gender Transformation: The Untold Realities”, στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουνίου 2023.

“Ο φόβος μου είναι ότι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα υποστούν παρεμβάσεις που θα τα βλάψουν ανεπανόρθωτα. Και η καρδιά μου είναι σε αυτές τις οικογένειες. Τα περισσότερα παιδιά απλώς πηγαίνουν στο λάθος μέρος και τους κάνουν τα λάθος πράγματα»

Πολλά παιδιά που αναγνωρίζονται ως τρανς υποφέρουν από κρίσεις ψυχικής υγείας, είπε. Είναι σημαντικό να παρέχουμε «συμπαθητική φροντίδα» σε όσους βιώνουν μια «ασυμφωνία της ταυτότητας φύλου και του βιολογικού τους φύλου», πρόσθεσε.

Ο κ. Schandevel είπε ότι το επιστημονικό αδιέξοδο στις διαδικασίες αλλαγής του φύλου στην παιδική ηλικία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους Αμερικανούς γιατρούς και για οργανισμούς που υποστηρίζουν αυτές τις θεραπείες για παιδιά, όπως η Ακαδημία Αμερικανών Παιδιάτρων (AAP), να εξετάσουν μια αλλαγή πολιτικής.

Αξιωματούχοι του AAP αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Νομίζω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες μαθαίνουν από τα δικά τους λάθη, κάτι που είναι καλό και έξυπνο», είπε ο κ. Σάντεβελ.

«Αλλά εμείς εδώ στις ΗΠΑ έχουμε ακόμα την ευκαιρία να μάθουμε από τα λάθη των άλλων και να αντιστρέψουμε την πορεία μας προτού βλάψουμε εκατοντάδες χιλιάδες κακόμοιρα παιδιά».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου