Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΠΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ...



Γράφει ο Γιάννης Ναστούλης


Το 1875 μπήκε στην παραγωγή ο ντιζελοκινητήρας. Οι μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις μπήκαν στον αδυσώπητο ανταγωνισμό να ελέγξουν τις ελάχιστες τότε πετρελαιοπηγές της Μέσης Ανατολής που ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Η οθωμανική Μέση Ανατολή γίνεται το μήλο της έριδος Άγγλων, Γερμανών και Γάλλων. 

Οι Γερμανοί επανενεργοποιούν το γεωπολιτικό σχέδιο του "Δρόμου προς την Ανατολή" (drag nach osten) με τον Σιδηρόδρομο Βερολίνου-Βαγδάτης. 

Μέσα από αυτόν θα παρέκαμπταν τους περιορισμούς στην κίνηση προϊόντων του κυρίαρχου αγγλικού ναυτικού, θα είχαν γρήγορη πρόσβαση στις αφρικανικές τους κτήσεις, στην Ερυθρά θάλασσα και πάμφθηνη ενέργεια για την ανερχόμενη γερμανική βιομηχανία.

Το πρότζεκτ υλοποίησε Γερμανοοθωμανική εταιρεία χρηματοδοτούμενη από τον βιομήχανο Ζίμενς, Διοικητή παράλληλα της Ντόιτσε μπανκ. Το μεγαλύτερο τμήμα του έργου είχε ολοκληρωθεί το 1896. 

Οι Άγγλογάλλοι και οι Ρώσοι βλέποντας την "ανίερη" τουρκογερμανική συμμαχία, έβαλαν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των βαλκανικών εθνικισμών. Η διάλυση της αυτοκρατορίας των Οσμανλήδων ήταν πλέον μονόδρομος. 

Η επιτάχυνση των ανεξαρτητοποιήσεων των βαλκανικών κρατών και οι Βαλκανικοί πόλεμοι πρέπει να ειδωθούν από αυτό το πρίσμα. 

Ωσαύτως, το κίνημα των Νεοτούρκων του Κομιτάτου Ένωση και Πρόοδος και του τουρκικού εθνικισμού (Παντουρκισμός του Γκιοκάλπ), που ξεπηδά μέσα από τη Μασονική Στοά Μασεντόνια Ριζόρτα της Θεσσαλονίκης, εντάσσεται δίχως άλλο στη διελκυστίνδα του ανταγωνισμού των βιομηχανικών δυνάμεων.

Λίγο πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ή σιδηροδρομική γραμμή έχει φτάσει στο Ικόνιο κ απέμενε το τελευταίο της κομμάτι Κόνια-Βαγδάτη. Και ω του θαύματος τον Ιούνιο του 1914 κάποιος Εθνικιστής... Σέρβος δολοφονεί τον Αρχιδούκα Φερδινάνδο στο Σεράγεβο...!

Οι Άγγλοι (Τσώρτιλ από πίσω) μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο απώλειας της βρετανικής αυτοκρατορίας διέβησαν τον Ρουβίκονα, βάζοντας φουρνέλο στον κόσμο!

Ο Α' Παγκόσμιος έγινε για να ακυρωθεί ο Σιδηρόδρομος Βερολίνου-Βαγδάτης. Αυτή ήταν η μόνη αιτία.

Μεσούντος του πολέμου, και ενώ οι Γερμανοί έχουν πάρει εργολαβία την εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών της Μικρασίας και τη δημιουργία διάδοχου τουρκικού κράτους για τους λόγους που εκθέσαμε, οι Άγγλοι σε ένα κρεσέντο Διπλωματίας σύρουν τον Αγγλο-Αυστραλο-Ζηλανδικό στρατό στη σφαγή της Καλλίπολης για να μην πάρει την Κωνσταντινούπολη ή Ρωσία, συμμαχώντας πρόσκαιρα με τον εχθρό (Κεμάλ και Κεντρικές δυνάμεις) εναντίον του ίδιου του εαυτού τους!!!

Χαρίζουν την ανατολική Θράκη στον Κεμάλ, για να μην την πάρουν οι Ρώσοι, πετώντας τον εκεί ελληνικό στρατό δυτικά του Έβρου, ενώ ταυτόχρονα τον υπονομεύουν (τον Κεμάλ) με την άτιμη Συμφωνία Σάικς-Πικό για να του πάρουν τη Μέση Ανατολή, τη Μοσούλη και τα πετρέλαια. Όλοι με όλους εναντίον όλων!

Όταν μετά το τέλος του πολέμου (Συνθήκη Βερσαλιών) ο Κεμάλ αρνείται να τους δώσει το Ιερό Γκραλ (Κιρκούκ-Μοσούλη), ΒΑΖΟΥΝ τον δικό τους, τον παππού του Μτστκη, να εισβάλει στη Μικρασία! Να γιατί έγινε η Μικρασιατική Εκστρατεία! 

Και όταν ο ελληνικός στρατός έφτασε έξω απ΄ την Άγκυρα, ο Κεμάλ ενέδωσε στον αγγλικό εκβιασμό και οι Άγγλοι το γύρισαν. 2 εκ Έλληνες εκτοπίστηκαν ή πέθαναν στην κρεατομηχανή της ιστορίας!

Τότε, η καταστροφή στήθηκε πάνω στη Μεγάλη Ιδέα και τον Αλυτρωτισμό, στα προαιώνια δίκαια των Ελλήνων στα εδάφη της Μικρασίας.

Και σήμερα στήνεται μια δεύτερη καταστροφή πάλι για τα δίκαια των Ελλήνων στη θάλασσα του Αιγαίου. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής, τι ειρωνεία, ο εγγονός του Βενιζέλου!

Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά. Η τωρινή καταστροφή δεν θα έρθει στα πεδία των μαχών, αλλά στα διπλωματικά σαλόνια.

Για να μη συμβεί, δεν απαιτείται τόσο το λαϊκό φρόνημα, αλλά η βαθιά γνώση του λαού, της Ιστορίας και των Διεθνών Σχέσεων.!


Γιάννης Ναστούλης

συγγραφέας 


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ



15 σχόλια:

  1. Εδώ καί 12 σχεδόν χρόνια καί τί δέν δώσαμε στόν ελληνικό λαό; Σχεδόν όλα τά ποιήματα, όλες τίς πνευματικές παρακαταθήκες, αποκαλύψεις καί συζητήσεις μέ τά πνευματικά τέκνα τους κι από τήν γερόντισσα κι άλλους πατέρες πνευματικούς, στά ιστολόγια " ΛΟΓΟΙ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ" , διδαχές, θαύματα, προτροπές καί πνευματικά βιώματα.
    Ξέρετε τι αισθανόμαστε σήμερα;
    Άδεια χέρια, λές καί δέν είπαμε ποτέ τίποτα!
    Σάν νά πέρασε ένα ηλεκτροσόκ ο κόσμος κι όλα ξεχάστηκαν!
    Δέν θά αποκαλύψουμε πάνω σέ ποιό θέμα, θελήσαμε νά πάρουμε ευθύνη νά αποκαλύψουμε συγκλονιστικά πράγματα πού θά βοηθούσαν πολύ τόν κόσμο, μέ ανάληψη δικής μας ευθύνης. Καί μάς είπαν:
    - Δέν θά σάς ακούσουν, αυτός ο λαός είναι ώτα μή ακουόντων, δέν μετανοεί ο κόσμος!
    Καί εκ τού αποτελέσματος είχαν δίκιο.
    Σάς λέμε τόσα χρόνια ότι έρχονται πολύ ζόρικα πράγματα καί δέν βλέπουμε καθόλου σημάδια επαγρύπνησης. Έστω λίγη μετάνοια, ένα σημάδι ότι κάπως έχουν βοηθήσει στό ελάχιστο όλα όσα σάς μεταφέρουμε από τόσους Αγίους ανθρώπους!
    Τί νά κάνουμε ώστε νά ακούσει ο κόσμος;
    Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κι άν ακουστούν πολλά από αυτά πού έχουν αποκαλύψει άνθρωποι τού Θεού, πράγματα πού κανείς δέν μπορεί νά τά ακούσει καί νά μήν τρομοκρατηθεί, κι αυτά καμμιά μέρα τό πολύ πολύ νά μάς ταράξουν!
    Μετά τά ίδια πάλι από τήν αρχή, στόν μαγικό μας κόσμο, τών απολαύσεων, τής μακαριότητας, τών αισθήσεων, τής χαράς καί τώρα ιδίως τά Χριστούγεννα, τού ξεφαντώματος.
    Κι όταν αρχίσουν τά άσχημα γεγονότα, νά τρέχουμε νά ψάχνουμε κατατρομαγμένοι νά βρούμε κανέναν άγιο άνθρωπο, νά μάς πεί πώς θά γλυτώσουμε από τά κακά!
    Εμάς μάς είπαν αυτό κι άν θέλετε το δέχεστε:
    - Τώρα είναι ο καιρός νά αποταμιεύσουμε έργα μετανοίας ώστε νά τά χρησιμοποιήσουμε σέ καιρούς χαλεπούς, σάν τίς φρόνιμες παρθένες. Εκείνον τόν καιρό τών δοκιμασιών, άν συμπεριφερόμαστε σάν τίς μωρές παρθένες, θά υποστούμε τίς συνέπειες τής μωρίας μας. Άδειοι από έργα μετανοίας θά παρακαλάμε καί θά μένουμε έξω του νυμφώνος, δέν θά εισακούονται οι παρακλήσεις μας.
    Τώρα ακόμα έχουμε λίγο χρόνο...
    Κι όποιος έπιασεν έπιασεν πού έλεγε κι ο π. Σάββας Αχιλλέως.
    https://www.youtube.com/watch?v=MhMf0DXr74g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα, λες αυτό που φαίνεται εξωτερικά (μάλλον στους περισσότερους), αλλά όπως έλεγε ο άγιος Γέροντας
      Ανανίας Κ. (+15/5/2021+) το κακό κάνει ΜΠΑΜ και φαίνεται (τηλεόραση), και όντως υπάρχει,
      αλλά δόξα τω Θεώ σε πολλούς έχει ήδη συντελεστεί ένα ΜΠΑΜ μέσα τους και ασχολούνται με τα πνευματικά
      (κάνουν τον Σταυρό τους με αγάπη μέσα τους), αυτό δε φαίνεται γιατί είναι ωραίο και δε το δείχνουν (τηλεόραση).
      Τέλος γράφω για τους άξιους πολύ λίγους επισκόπους και παπάδες, και θα τους γνωρίσετε από τα έργα τους
      αγάπης και τον καρπό τους και καρπό μας . ΑΜΗΝ και δόξα τω Θεώ.

      Διαγραφή
    2. "Ισως δε σας ακούει ο κόσμος γιατί δεν είστε οι κατάλληλοι, πάντα οι "κάποιοι" γέροντες είναι κρυμμένοι.Αυτοί που ζητούν την μεγαλύτερη επανάσταση στις ζωές των ανθρώπων(μετάνοια και..... ) είναι βαθιά κρυμμένοι και άγνωστοι, οι δε ταγοί της πίστης που καλεί σε μετάνοια πουθενά. Ο επαναστάτης ειναι μπροστά πάντα.
      Ο Θεός καλούσε σε επιστροφή έστω με τους λιθοβαλώμενους αλλά εμφανείς προφήτες Του οι οποίοι πρόθυμα και παρόλες τις διώξεις μιλούσανε, μιλούσανε δε ως το τελος.

      Διαγραφή
    3. 5 πουλάκια κάθονται και αγναντεύουν.

      Διαγραφή
  2. ΤΟΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΕΙΡΕΣ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ .
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΚΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΣΤΕΙΛΕ.
    ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε τι θα κάνουμε; Εσείς οι Μασόνοι Νεοταξίτες κομματάρχες πατριάρχες κλπ θα συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε και εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Στο τέλος θα δούμε τι έκανε πραγματικά ο καθένας και ποιανού η τακτική βγήκε νικηφόρα. Προς ώρας συνεχίστε να μας καθαρίζετε την ήρα από το σιτάρι. Ομολογούμε ότι χάρη στην υπέροχη αυτοκαταστροφική μανία σας μας έχετε κάνει να βλέπουμε καλύτερα την αλήθεια και κυρίως ποιος είναι ποιος. Καλά τα πάτε. Μην αγχώνεστε για μας. Την έχουμε βρει την άκρη την μέρα που βαφτιστήκαμε. Για τους υπόλοιπους ας πρόσεχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθοδοξος και αιμομιχτης δεν ταιριαζει. Σαλατα τα χεις στη γκλαβα σου

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ΣΕΜΝΑ ΒΑΡΚΑΡΗ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΡΕΥΜΑ .
      ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ,ΧΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕΣ.
      ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ .
      ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΑΠΙΔΙΑ ΣΟΥ.
      ΣΥΜΕΩΝ

      Διαγραφή
    4. Ναι ρε Συμεών δίκιο έχεις αλλά από την άλλη και η ανωνυμία και η ελευθερία σου έχει όριο εκεί που καταπιέζεις το δικαίωμα του άλλου. Αυτός ο καθυστερημένος κάθεται και μου γράφει κάθε τρεις και λίγο την ίδια μ@λακία. Δεν είμαι και υποχρεωμένος να τον υποστώ. Ούτε με ταίζει ούτε με ποτίζει ούτε ανάγκη τον έχω σαν αναγνώστη. Τέτοια κατακάθια για αναγνώστες δεν θέλω. Αυτοί μας φάγανε. Θα με βρίζει ο άλλος και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο και θα συζητάω περί ανέμων και υδάτων; Τι είμαι ζαβός;Γιαυτό έχω ντισκάς στο σάιτ. Να μην μου τα πρίζουν ανώνυμα

      Διαγραφή
    5. Τέλος πάντων σεβόμενος εσένα και τον Ρωμανό απέσυρα το σχόλιο μου. Άστον να λέει. Άλλωστε έμαθα από ποιόν είναι και μετά τις γιορτές θα πάω στην Μάνδρα αττικής να αρχίσω να συζητάω με τον πλανεμένο λαό. Θα την βρω την τρύπα του λαγού πολιτισμένα εννοείται

      Διαγραφή
    6. ΤΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΡΕ ΒΑΡΚΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΣΕΣ,ΣΕ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΊΝΙ.
      ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ.
      ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΕΦΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ .
      ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.
      ΕΣΥ ΤΙ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
      ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΑΝΩΝΥΜΑΚΗ ,ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
    7. Πάντα θυμώνω όταν βλέπω να μην υπάρχει ήθος. Δεν είναι αυτό που λέει. Είναι που το λέει. Σε ποιό γήπεδο. Αν μου το έλεγε στο φατσοβιβλίο ή σε κάνα ντισκάς η σε κάνα ρόζ γήπεδο θα είχε άλλο νόημα. Εδώ είναι σοβαρό Χριστιανικό ιστολόγιο και υποβαθμίζει την συζήτηση. Το γήπεδο έχει πάντα σχέση. Αυτός πάει να αλλάξει το γήπεδο. Κατάλαβες;

      Διαγραφή
    8. αφου γνωριζεις απο σαίτ δωσε ενα χερακι ο ρωμανος δεν προλαβαινει να τα διαβαζει ολα και να διαγραφει.
      κοκκινη καρτα στην ουστια και ουστ κοπροσκυλα

      Διαγραφή
  4. Το κύρηγμα της μόνης αλήθειας γίνεται φανερά με θαρος και άχρι θανάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή