Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ! ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΚΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΨΕΛΛΙΣΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΦΥΛΑ ΑΤΟΜΑ!

 ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΕ;


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έδωσε συνέντευξη στο εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ 1 “Καλημέρα Ελλάδα” εχθές 15/12/2023, προφανώς για να ασκήσει την “διακονία του λόγου” προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Του τέθηκε το ερώτημα τι γνώμη έχει για το αναφυέν ζήτημα της θεσμοθέτησης γάμου ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσίας από τα ζευγάρια αυτά.

Για το δεύτερο αμέσως εξέφρασε την αρνητική θέση του, πλήρως αιτιολογημένη, που είναι και κατά την γνώμη μου ορθή, σύμφωνη με την πίστη και την παράδοσή μας.

Για το πρώτο όμως το άφησε να αποφανθεί η Ιεραρχία των Επισκόπων της Ελλάδος.

Γιατί ποιμενάρχη μας Ιερώνυμε δεν σου αρκούν για να έχεις κατηγορηματική θέση όσα ο Απόστολος Παύλος γράφει στις επιστολές του προς Ρωμαίους (Κεφ.Α στ. 26-28), Α΄ προς Τιμόθεον (κεφ. Α στ. 8-11) και Α΄ προς Κορινθίους (κεφ. Ε στ. 9-13) και οι θέσεις των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας Μ.Βασιλείου και Ιωάννη Χρυσοστόμου, για τους “αρσενοκοίτες” και τους έχοντες “παρά φύσιν” σεξουαλικές σχέσεις ;


Γιατί ποιμενάρχη μας Ιερώνυμε δεν αναφερθήκατε στο ποιες δυνάμεις προωθούν μια τέτοια νομική ρύθμιση; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στερείστε σχετικής πληροφόρησης.

Ο πιστός δεν πρέπει να ξέρει ώστε ως πολίτης να τοποθετηθεί και να δράσει;

Στις 27ης Μαΐου 2023 σε δήλωση σας Ποιμενάρχη μας είχατε δηλώσει ότι “η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται ούτε "κομματίζεται", αλλά πορεύεται”.

Την πορεία όμως αυτή δεν την αποσαφηνίσατε δεν την προσδιορίσατε! Δεν την παρουσιάσατε ώστε να γίνει αντιληπτή από τον απλό Χριστιανό!! Γιατί;

Όταν υπάρχει τόση θολούρα στις απόψεις της κοσμικής πνευματικής ηγεσίας για τα πνευματικά και υπαρξιακά θέματα η αόριστη αυτή θέση, αποφυγή έκφρασης θέσης από τον Αρχιεπίσκοπο, συνιστά ορθή “διακονία του λόγου”;

Δεν σας προβληματίζει ότι το ποσοστό των θρησκευτικών γάμων στη χώρα μας το 1991 ήταν στο 91,1% και το 2021 μειώθηκε στο 48,2%.! Δεν είναι σήμα αυτό ότι η “διακονία του λόγου” δεν έχει απήχηση στην κοινωνία και ο Ελληνικός λαός τείνει προς την αποχριστιανοποίηση;

Θα έχετε πληροφορηθεί από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ή γενικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι παγκοσμίως το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ενθυλάκωσε το 82% του πλούτου που παρήχθη πέρυσι.

Παρόμοια περίπου άνιση κατανομή γίνεται και στην χώρα μας.

Μέσα σ' αυτή τη ζούγκλα, οι Ποιμένες της Εκκλησίας είναι άφωνοι! Γιατί αρκήσθε μόνο σε εκκλήσεις προς τους πλουσίους... να φανούν φιλάνθρωποι και ελεήμονες.

Γιατί δεν καταγγέλετε το ίδιο το κοινωνικό σύστημα, του Καπιταλισμού, ως από τη φύση του αντίχριστο, απάνθρωπο, διαφθορά της ψυχής του ανθρώπου και ολετήρα του οικοσυστήματος; Δεν πρέπει να είσθε η “λυχνία επί όρους κειμένη”;


Νικήτας Αποστόλου








2 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΝΙΚΗΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ, ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ,ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΠΑΡΗΣΙΑΣ ΑΚΑΚΑΤΑΚΡΙΤΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΗΠΕΔΟ ,ΟΧΙ ΡΟΖ ΓΡΑΣΙΔΙ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΞΥ ΕΜΜΟΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΚΟΝΙΑΜΑΤΟΣ.
    ΣΥΜΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ;
    ΘΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ,
    ΒΑΡΚΑΡΗ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή