Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ...


ΞΕΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ




Γράφει ο Todd Hayen

Οποιοσδήποτε από εμάς δίνει έστω και την ελάχιστη προσοχή έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα του γρήγορου φαγητού και των επεξεργασμένων τροφίμων που αγοράζονται από το παντοπωλείο. 

Γνωρίζουμε επίσης τις τοξίνες γενικά που προσλαμβάνουμε σε καθημερινή βάση—φθόριο, ατμοσφαιρικούς ρύπους, άλλες χημικές ουσίες στο νερό, EMF, μικροκύματα, ακόμη και ραδιοκύματα.

Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος αυτές τις μέρες, και σίγουρα είναι πιο επικίνδυνο όσο περνάει κάθε γενιά. Είναι ενδιαφέρον το πώς δεν βλέπουμε αυτούς τους κινδύνους με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε να μπαίνουμε σε ένα σπίτι που καίγεται ή να τρώμε ένα κουτί από γυαλί. 

Καλέ Κύριε, θα κολλήσουμε ακόμη και μια βελόνα γεμάτη άγνωστο γενετικό υλικό στην αγκαλιά μας αν κάποιος εξουσιοδοτημένος μας πει ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε. Παίρνουμε τεράστιους κινδύνους κάθε μέρα, και αυτοί είναι οι γνωστοί κίνδυνοι για τους οποίους μιλώ εδώ, χωρίς καν να χτυπήσω το μάτι.

Αυτό μου θυμίζει τον μεγάλο φόβο αυνανισμού που φαίνεται να έχει εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Πόσο συχνά έχουμε ακούσει τις κακές συνέπειες του να ασχολείται κανείς με τον εαυτό του εκεί κάτω; —η πιο διαδεδομένη πιθανότητα που αναφέρεται είναι ότι θα τυφλωθείς αν δεν απέχεις. 

Αυτό δεν φάνηκε να εμπόδισε πολλούς από εμάς, και υπήρχε ακόμη και το αστείο που κυκλοφόρησε: «Μπορώ να το κάνω μέχρι να χρειαστεί να φορέσω γυαλιά;» Σήμερα είναι περισσότερο σαν, «μπορώ να αγνοήσω όλες αυτές τις φρικτές τοξικότητες μέχρι να είμαι στο νοσοκομείο;» 

Ίσως, ίσως, να περάσει από πάνω μου ο άγγελος του θανάτου και να γλιτώσω. Πόσοι καπνιστές έχουν υιοθετήσει αυτή τη στάση και κατέληξαν να πεθάνουν από βαθιά γεράματα στα 95 τους, εξακολουθώντας να φουσκώνουν; Αλλά και πάλι, πόσοι έχουν υποκύψει στον καρκίνο του πνεύμονα.

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται πάρα πολύ για αυτά τα πράγματα επειδή πιστεύουν ειλικρινά ότι δεν θα πληγωθούν από αυτά, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν να φοβούνται ότι κάποιο μικρό μικρόβιο έχει χαραγμένο το όνομά του και θα βρουν τα παχιά και τα λεπτά και σκοτώστε τα νεκρά.

Τι δίνει;

Είναι λίγο παράδοξο, έτσι δεν είναι; Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να τρέμουν στα παπούτσια τους για έναν αόρατο ιό που δεν προκαλεί συμπτώματα, αλλά σαφώς θα τους σκοτώσει αν δεν φορούν ένα παλιό εσώρουχο τυλιγμένο γύρω από το πρόσωπό τους, αλλά δεν φοβούνται καθόλου ένα εξωγήινο εμβόλιο. τα σώματά τους χωρίς πραγματικές δοκιμές και καμία ιδέα για τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Όταν ακούν για προβλήματα, χρόνια αργότερα, απλώς σηκώνουν τους ώμους τους και λένε, «καλά, δεν πονάει τόσους πολλούς ανθρώπους, είμαι σίγουρος ότι θα περάσει από πάνω μου». 

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, παρόλο που μπορεί να μην γνωρίζουν κανέναν που να έχει πεθάνει από τον Covid (και ίσως ούτε καν κάποιον που ήταν τόσο άρρωστος), είναι πεπεισμένοι ότι ο μικρός τρομοκράτης σίγουρα θα τους βρει. Βγάλε τα εσώρουχα!

Οι άνθρωποι είναι περίεργοι. Θα έπρεπε να ξέρω την ψυχολογία πίσω από αυτό το φαινόμενο, αλλά δεν ξέρω. Σίγουρα με έχει μπερδέψει χωρίς τέλος.

Ίσως είναι καλό που οι άνθρωποι φαίνεται να είναι αδιαπέραστοι από την ασθένεια. Το να πιστεύεις ότι τα πράγματα δεν θα βγουν από την ξυλουργική και θα σε αρπάξουν είναι σημάδι υγιούς ανθρώπου, κατά τη γνώμη μου. 

Αλλά αυτή η στάση τείνει να μπερδεύει πραγματικά τα πράγματα όταν εφαρμόζεται σε οποιονδήποτε σαφή και παρόντα κίνδυνο που έρχεται στο δρόμο μας. Αυτές τις μέρες η στάση φαίνεται επίσης να είναι μάλλον επιλεκτική —και σχεδόν τυχαία επιλεκτική.

 Όπως είπα προηγουμένως, γιατί υπάρχει τέτοιος φόβος γύρω από τον «ιό» αλλά κανείς για τη λήψη αυτού του παράξενου ενέσιμου παρασκευάσματος;

Φυσικά, ο κοινός παρονομαστής που υπάρχει στα πράγματα που δεν φοβούνται τα πρόβατα είναι η φωνή του Zotan του θεού του Λευκού Παλτού. “Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό!!” ανεβάζει την παντοδύναμη θεϊκή φωνή του. 

Λοιπόν, τίποτα να ανησυχείτε εκεί! Και υποθέτω ότι αυτό απαντά επίσης στην ερώτηση σχετικά με άλλες τοξίνες που οι άνθρωποι (όχι όλοι, φυσικά) δεν φαίνεται να ανησυχούν. «Πιες το νερό! Είναι ασφαλές! Μόνο οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι το φθόριο είναι επικίνδυνο!». φυσούνα Zotan. «Φάε το Cap'n Crunch! 

Φάτε τις πατάτες McDonald's! Όλα καλά!» Μπορεί να μην ακούμε αυτή τη φωνή απευθείας, αλλά είναι στο μυαλό μας. Το ακούμε καθαρά εκεί μέσα γιατί είναι ένας κόσμος προβάτων εκεί έξω, και ό,τι χτυπάει τις αισθήσεις μας είναι φτιαγμένο για πρόβατα, και όλα αντηχούν με την ατζέντα, την ατζέντα των προβάτων. 

Διαβάστε το "Brave New World" του Huxley και θα αποκτήσετε την αίσθηση για αυτό. Όλοι σε αυτό το έργο είναι ανόητα μια χαρά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι χαρούμενοι, αλλά λίγοι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και αυτές τις μέρες. 

Αλλά δεν φοβούνται πραγματικά τίποτα που ο Zotan τους λέει να μην φοβούνται, και αντίστροφα, φοβούνται θανάσιμα για οτιδήποτε τους πει ο Δρ Ζ να φοβηθούν.

Γιατί λοιπόν ο Δρ Ζ είναι τόσο ψεύτης; Δεν χρειάζεται να σας το πω, φυσικά. Όλα είναι ένα σχέδιο, ένα πραγματικά μεγάλο σχέδιο, μέρος αυτού του σχεδίου είναι να μας κάνει να αποσπάμε την προσοχή μας από το στήθος, από παρουσιαστές που είναι ντυμένοι με χαμόγελα, χαμογελαστούς παρουσιαστές ειδήσεων στο CNN, γιατρούς που προσποιούνται ότι είναι γιατροί που κάθονται πίσω από λευκούς ψεύτικους πάγκους από γρανίτη στον ΠΟΥ, πολιτικοί που φορούν έντονο μακιγιάζ και μας λένε «η κυβέρνηση είναι χρεωμένη, οπότε δεν χρειάζεται να είστε». 

Ή κάποια άλλα ανόητα σκουπίδια που όλοι μελλοθυμάμε με έγκριση. Όλος ο κόσμος που μας δίνουν είναι «ασφαλής και αποτελεσματικός», μέχρι να μην είναι. Τότε τιμωρούμαστε με την υπερθέρμανση του κλίματος, ή τις επιπτώσεις του φανατισμού, αφού είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε γεμάτοι με φυλετικό μίσος λευκής υπεροχής. 

Ο κόσμος καταρρέει στον πόλεμο και τη βία (που είναι περισσότερο από πιθανό κατασκευασμένο) για να μας δείξει ότι πρέπει να προσέχουμε τα «π» και τα «κ» μας για να διασφαλίσουμε ότι ο ήλιος θα ανατείλει και θα λάμψει στα ελεεινά γαϊδούρια μας την επόμενη μέρα.

Ναι, είναι όλα φτιαγμένα. Όλα είναι φτιαγμένα για να μας κρατήσουν στη γραμμή. Ζούμε στον κόσμο του Τρούμαν, χαμογελώντας όταν υποτίθεται ότι πρέπει, και ουρλιάζοντας αιματηρή δολοφονία όταν μας λένε ότι είναι ώρα να το κάνουμε. 

Αλλά τα καταφέρνουμε, έτσι δεν είναι; Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αυτό το iPhone για τα επερχόμενα γενέθλια, μαζί με ένα γεύμα έκπληξη από το Burger King. Το ζούμε, ε; Να το ξεφύγουμε, μέχρι να χρειαστεί να φοράμε τουλάχιστον γυαλιά. Τότε οι μπάρες θα χτυπήσουν πίσω μας και το γκάζι θα αρχίσει να χύνεται.


Ο Todd Hayen είναι εγγεγραμμένος ψυχοθεραπευτής που ασκεί το επάγγελμά του στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ψυχοθεραπείας σε βάθος και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σπουδές Συνείδησης. 

Ειδικεύεται στα Jungian, αρχετυπικά, ψυχολογία. Ο Todd γράφει επίσης για το δικό του substack, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου