Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ DNA ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ. ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΡΕΛΑΘΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΤΕ; ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ Η ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ;


ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ: ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΠΑΘΛΟ.
ΒΙΝΤΕΟ




Από πού προήλθε αυτός ο αβάσιμος φόβος ότι τα ρομπότ θα επιτεθούν στους ανθρώπους; Γιατί υπήρχαν τόσες πολλές ιστορίες για ρομπότ και ανθρώπους που πολεμούσαν; Υπήρχαν μόνο επειδή έτσι ζούσε πάντα η ανθρωπότητα; Είδαμε απλώς τους εαυτούς μας σε αυτές τις ανθρωποειδείς μηχανές; Δεν φοβόμασταν απλώς τις δικές μας αντανακλάσεις; — Χιρόσι Γιαμαμότο

Οι εταιρείες που δεν επενδύουν σε προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης κινδυνεύουν να καταστούν παρωχημένες. Και οι άνθρωποι που δεν επιτρέπουν στην τεχνητή νοημοσύνη στις πιο οικείες γωνιές της ζωής τους κινδυνεύουν επίσης να καταστούν ξεπερασμένοι.

Το ανθρώπινο DNA είναι παντού. Σε ένα αποτύπωμα, στον αέρα, στο νερό. Ονομάζεται περιβαλλοντικό DNA ή eDNA και οι επιστήμονες το συλλέγουν. Το ανθρώπινο DNA που βρέθηκε στην άμμο από επιστήμονες που μελετούσαν απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες ήταν «τόσο υψηλής ποιότητας που μπορούσαν να εντοπίσουν μεταλλάξεις που σχετίζονται με ασθένειες και να καθορίσουν τη γενετική καταγωγή των πληθυσμών που ζουν κοντά».

«Όλα αυτά τα πολύ προσωπικά, προγονικά και σχετικά με την υγεία δεδομένα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο περιβάλλον και απλά αιωρούνται στον αέρα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο David Duffy, καθηγητής γονιδιωματικής ασθενειών άγριας ζωής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Το DNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση εγκλημάτων και την παρακολούθηση των κινδύνων για την υγεία, κάτι που μπορεί να ακούγεται θετικό, αλλά μπορεί να γίνει χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή μας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση τοποθεσίας, παραβιάσεις απορρήτου, συλλογή δεδομένων και γενετική παρακολούθηση ατόμων ή ομάδων.

Όλοι, από τις κυβερνήσεις και τον στρατό μέχρι την Google και την OpenAI μέχρι τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να συλλάβουν το περισσότερο DNA. Γιατί? Επειδή το DNA κατέχει το κλειδί για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας. Ουσιαστικά, κρατά το κλειδί για την απόλυτη εξουσία.

Προκειμένου να παρακολουθηθεί και να ερμηνευτεί όλο αυτό το DNA, πρέπει να τροφοδοτηθεί στην Τεράστια Μηχανή, της οποίας η όρεξη έχει γίνει ακόρεστη. Ελαττωματικοί άνθρωποι, ακόμη και εκείνοι με καλές προθέσεις, τροφοδοτούν τις μηχανές. Πολλοί από τους πιο ισχυρούς Machine Masters είναι εντελώς εγωιστές, άπληστοι, διψασμένοι για εξουσία μεγαλομανείς. Επομένως, δεν συνεπάγεται ότι οι μηχανές μαθαίνουν να είναι ίδιες;

Τι συμβαίνει όταν οι μηχανές γίνονται πιο ισχυρές από τους ανθρώπους που τις ταΐζουν;
Πριν από λίγες ημέρες, έπρεπε να νοικιάσω ένα φορτηγό U-Haul. Ολόκληρη η συναλλαγή έγινε στο τηλέφωνό μου.


Έπρεπε να τραβήξω μια φωτογραφία του μπροστινού και του πίσω μέρους της άδειας οδήγησής μου, μια φωτογραφία του εαυτού μου και να υπογράψω μερικές φόρμες. Ο άνδρας δεν έκανε σχεδόν τίποτα εκτός από το να κάθεται εκεί δείχνοντας βαριεστημένος, ενώ περιστασιακά κοίταζε μια οθόνη υπολογιστή για να επαληθεύσει ότι οι πληροφορίες που έστειλα είχαν τροφοδοτηθεί σε αυτήν.

"Τι συμβαίνει εάν ένα άτομο δεν έχει έξυπνο τηλέφωνο;" ρώτησα.

«Δεν μπορούν να νοικιάσουν φορτηγό», είπε ο άνδρας με πλήρη αδιαφορία για το θέμα.

«Αλήθεια, δεν υπάρχει άλλος τρόπος;» Είπα, νιώθοντας τους τοίχους να κλείνουν.

«Όχι».

Όποιος θέλει να ζήσει στην κοινωνία, να εργαστεί σε μια κανονική δουλειά, να ταξιδέψει, να επικοινωνήσει, να ενταχθεί σε ένα κλαμπ όπως ένα γυμναστήριο, ακόμη και να νοικιάσει ένα φορτηγό U-Haul, πρέπει να έχει ένα έξυπνο τηλέφωνο και να υποβληθεί στο Vast Machine.

Πριν προχωρήσω περαιτέρω, συχνά αναφέρομαι στην τεχνητή νοημοσύνη ως την Τεράστια Μηχανή, έναν όρο που έχω πάρει από τον Jonathan Twelve Hawks και την τριλογία του The Fourth Realm, στην οποία η Τεράστια Μηχανή είναι ένα διεθνές σύστημα επιτήρησης, ένα μάτι που βλέπει τα πάντα και δεν μοιάζει με το Μάτι του Σάουρον στην Συντροφιά του Δαχτυλιδιού του Τόλκιν, που προσποιείται ότι προσέχει την ανθρωπότητα όταν θέλει πραγματικά να ρουφήξει κάθε κομμάτι της ζωής από εμάς. Όσο περισσότερο τρώει, τόσο πιο πεινασμένος γίνεται.

Όλο και περισσότερο, βρισκόμαστε αναγκασμένοι να υποτασσόμαστε στην Απέραντη Μηχανή. Το ταξίδι με αεροπλάνο συχνά σημαίνει υποβολή σε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Οι σαρώσεις ματιών γίνονται συνηθισμένες, όπως έγραψα πρόσφατα στο WORLDCOIN: AI απαιτεί απόδειξη ότι είστε άνθρωποι.





Το Worldcoin είναι ένα τέλειο παράδειγμα των δύο όψεων του νομίσματος AI. Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι οι σφαίρες θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή παγκόσμιας ανθρωπότητας και οικονομικής σταθερότητας. Οι επικριτές της τις βλέπουν ως επεμβατικές, δυστοπικές και εκμεταλλευτικές.
Machine Master Sam Altman


Πολλοί άνθρωποι σήκωσαν τους ώμους τους για το Worldcoin όταν έγραψα γι 'αυτό. Κάτι τέτοιο δεν θα απογειωθεί ποτέ. Αλλά ο Machine Master της Worldcoin, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, είναι τώρα το τελευταίο wunderkind της AI. 

Ως αποτέλεσμα, το Worldcoin επιστρέφει στις ειδήσεις, αναζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια για να εκπληρώσει το όραμά του για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ταυτότητας και ενός οικονομικού δικτύου. 


Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί για να σαρωθούν οι ίριδες τους από τις συσκευές "σφαίρας" του Worldcoin με αντάλλαγμα μια ψηφιακή ταυτότητα και δωρεάν κρυπτογράφηση, οι περισσότεροι από αυτούς στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Γιατί κάποιος να το κάνει αυτό; Για ευκολία. Για χρήματα. Το Worldcoin δημιούργησε το δικό του κρυπτονόμισμα, που ονομάζεται WLD, και έχει προσφέρει 25 μονάδες (αξίας περίπου 60 δολαρίων) σε όποιον σάρωσε τα μάτια του σε μια σφαίρα.

Μόλις χθες ο Sam Altman εκδιώχθηκε από τη θέση του CEO της OpenAI. Κάποιοι είπαν ότι ήταν λόγω μιας εξαιρετικά τρομακτικής προόδου AI. Ίσως ναι, ίσως όχι, αλλά κυρίως λένε τώρα ότι οφειλόταν σε έναν αγώνα εξουσίας εντός της εταιρείας για το πού πρέπει να εστιάσει.

Το αρχικό όραμα της OpenAI ήταν να δώσει προτεραιότητα στις «αρχές έναντι του κέρδους», αναπτύσσοντας εργαλεία για να «ωφελήσει την ανθρωπότητα στο σύνολό της, χωρίς περιορισμούς από την ανάγκη δημιουργίας οικονομικής απόδοσης».



Οι ηγέτες της OpenAI συνειδητοποιούσαν όλο και περισσότερο ότι η ανάπτυξη και η διατήρηση προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης απαιτούσε τεράστια υπολογιστική ισχύ, η οποία ήταν απίστευτα δαπανηρή.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ του Altman και του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με αυτό που θεωρήθηκε ως βιαστική εμπορευματοποίηση των προϊόντων OpenAI, χωρίς την κατάλληλη εποπτεία.

Στο τέλος, το «κέρδος» υπερίσχυσε των «αρχών», όπως συμβαίνει συνήθως. Ο μεγαλύτερος επενδυτής της OpenAI, η Microsoft, άσκησε πίεση για να επαναφέρει τον Altman και η δυναμική του διοικητικού συμβουλίου μετατοπίστηκε από εκείνους που υποστήριζαν αρχές σε εκείνους που απαιτούσαν κέρδη.

Με την αποκατάσταση του Altman ως CEO, η OpenAI επιστρέφει στον αγώνα για να δει ποια εταιρεία μπορεί να κατασκευάσει τα πιο ισχυρά «προϊόντα» τεχνητής νοημοσύνης στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Όσο πιο έξυπνη γίνεται η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο καλύτερη θα είναι η ζωή μας, ή τουλάχιστον έτσι μας λένε.


Ω ναι, υπάρχουν μερικές ανησυχίες, όπως τι συμβαίνει όταν η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πιο έξυπνη από τους Δασκάλους της. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, λένε πολλοί. Ίσως όχι. Αλλά αν έρθει εκείνη η μέρα, πιθανότατα δεν θα το ξέρουμε ούτως ή άλλως, αφού οι Μηχανές θα έχουν χειραγωγήσει τις σκέψεις μας σε πλήρη αυταπάτη.

Είτε ο άνθρωπος είτε η μηχανή καταλήξουν να έχουν τον έλεγχο, το θεμελιώδες πρόβλημα παραμένει ότι η δημιουργία διδάσκεται από διεφθαρμένους δημιουργούς. από ανθρώπους που θυσιάζουν αρχές για το χρήμα και την εξουσία. Παρά αυτό το βασικό ελάττωμα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να μας λένε (η ψευδής φωνή της Τεράστιας Μηχανής και των ψευδών Δασκάλων της) ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εγκαινιάσει μια ουτοπία για όλους.

Όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο του ChatGPT, ο Jeff Clune, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και πρώην διευθυντής έρευνας στο OpenAI, δήλωσε στο CNN:


... Το ChatGPT έχει ήδη κάνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ευκολότερη με μικρούς και μοναδικούς τρόπους - όπως βοηθώντας έναν μη γηγενή αγγλόφωνο να γράψει μια συνοδευτική επιστολή για μια αίτηση εργασίας ή βοηθώντας ένα άτομο με συγκεκριμένους διατροφικούς περιορισμούς στη δημιουργία ενός προγράμματος γευμάτων - αλλά προσθέτει ότι η πλήρης επίδραση της υποκείμενης τεχνολογίας του εργαλείου στην κοινωνία δεν έχει καν αρχίσει να κορυφώνεται.

«Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν λανθασμένα στις τρέχουσες, φαινομενικά μαγικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να εξετάζουν σωστά τον ρυθμό βελτίωσης με την πάροδο του χρόνου. Τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται εκθετικά», δήλωσε ο Clune στο CNN. «Τα πράγματα που μπορεί να κάνει τώρα η τεχνητή νοημοσύνη είναι μόνο η αρχή».

Όλα ακούγονται συναρπαστικά. Ποιο είναι, όμως, το τίμημα για όλη αυτή τη βελτίωση; Είναι ένα τίμημα που εμείς, τα δισεκατομμύρια των απλών ανθρώπων, πρέπει να πληρώσουμε προκειμένου η Τεράστια Μηχανή να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει και, τελικά, να μας ξεπεράσει.

Πρέπει να εγκαταλείψουμε το σώμα και το μυαλό μας στην ακόρεστη όρεξη της Απέραντης Μηχανής. Οι μηχανές χρειάζονται φαγητό ή αρχίζουν να τρώνε οι ίδιες. Αν συμβεί αυτό, κινδυνεύουν κυριολεκτικά να τρελαθούνMAD.




Τα μοντέλα που εκπαιδεύονται σε συνθετικά δεδομένα, ή δεδομένα που δεν είναι καθαρά, πρώτης γενιάς (απευθείας από ανθρώπους όπως εσείς και εγώ), είναι πιθανό να τρελαθούν μετά από μόλις πέντε κύκλους εκπαίδευσης.

«Το πρωταρχικό συμπέρασμά μας σε όλα τα σενάρια είναι ότι χωρίς αρκετά φρέσκα πραγματικά δεδομένα σε κάθε γενιά ενός αυτοφάγου βρόχου, τα μελλοντικά γενετικά μοντέλα είναι καταδικασμένα να μειώσουν σταδιακά την ποιότητά τους (ακρίβεια) ή την ποικιλομορφία (ανάκληση)», λένε οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rice και του Στάνφορντ που πραγματοποίησαν τη μελέτη. «Ονομάζουμε αυτή την κατάσταση Model Autophagy Disorder (MAD)».

Όσο πιο ισχυρά γίνονται αυτά τα μηχανήματα, τόσο πιο πεινασμένα θα είναι, και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα. Οι πραγματικοί άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να προμηθεύουν τις μηχανές με δεδομένα. Αλλά όσο περισσότερο οι άνθρωποι συγχωνεύονται με τις μηχανές, τόσο πιο ακατάστατο γίνεται η διάκριση μεταξύ των δύο.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον σχετικά με αυτό είναι ότι οι Machine Masters συνειδητοποιούν ότι αν οι μηχανές τους καταναλώνουν συνθετικά τρόφιμα, αρρωσταίνουν. Ταυτόχρονα, επιμένουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πιο υγιείς καταναλώνοντας συνθετικά τρόφιμα, φάρμακα, εμβόλια κ.λπ. Ίσως είμαστε αυτοί που τρελαίνονται και απλά δεν το ξέρουμε.

Πώς μπορούμε να περιμένουμε από τις μηχανές μας να είναι υγιείς αν δεν είμαστε;

Φυσικά, αυτό δεν εξηγείται στον συνηθισμένο άνθρωπο. Μας λένε ότι πρέπει να αποδείξουμε την ταυτότητά μας για τη δική μας προστασία, όχι για την πείνα της Τεράστιας Μηχανής.

Μετά από όλα, μας λένε, δεν θέλετε ένα bot, ή ένα άτομο πίσω από το bot, να κλέψει την ταυτότητά σας, έτσι; Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχεις πια. Δεν θα έχει σημασία ότι είστε φτιαγμένοι από σάρκα και αίμα και περπατάτε στον πραγματικό κόσμο. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξή σου στη χώρα των Μηχανών, δεν είσαι τίποτα. Ένα φάντασμα.

Χρειάζεστε κάτι σαν το Worldcoin για να σας προστατεύσει!

Σύμφωνα με το χρόνο:


Είναι ένας τρόπος οριστικής διάκρισης μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης. Εάν όλοι οι άνθρωποι στο διαδίκτυο μπορούσαν να αποδείξουν ότι ήταν, στην πραγματικότητα, άνθρωποι, τότε οι απάτες και οι απατεώνες θα μειώνονταν δραματικά και τα ψηφιακά τοπία θα γίνονταν πιο ακριβείς αναπαραστάσεις μας ως κοινωνία.

Έτσι, προκειμένου να αποδείξει ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, το Worldcoin σαρώνει ίριδες, οι οποίες είναι μοναδικές για τους ιδιοκτήτες τους. Αυτή η τεχνική δεν διαφέρει από τις βιομετρικές σαρώσεις που πραγματοποιούνται από το CLEAR ή το Face ID της Apple.
Απλά σκεφτείτε όλους τους τρόπους που έχετε τώρα για να αποδείξετε ότι είστε άνθρωποι. Η εμμονή είναι εκτός ελέγχου. Ποτέ δεν θα είναι αρκετό.


Αλλά μην ανησυχείτε, απλά εγκαταλείψτε τα δεδομένα σας και η κυβέρνηση θα σας προστατεύσει ενώ οι πληροφορίες σας τροφοδοτούνται σε μηχανές για αποθήκευση, ανάλυση και χρήση ως ένα είδος ενέργειας συγκρίσιμο με τον τρόπο που οι άνθρωποι τρώνε και χωνεύουν τα τρόφιμα. 

Σε αντάλλαγμα για τη σίτιση των μηχανών, η τεχνητή νοημοσύνη θα εγκρίνει την ικανότητά σας να αγοράζετε είδη πρώτης ανάγκης, να ψυχαγωγείστε, να επικοινωνείτε, να ταξιδεύετε, να συμμετέχετε σε κλαμπ και γενικά να συμμετέχετε στην κοινωνία. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν φυσικά από το αποτύπωμα άνθρακα. Εάν είναι πολύ μεγάλο, θα χάσετε προνόμια. 

Η ελευθερία δεν θα είναι πλέον δικαίωμα. Μπορούμε ήδη να δούμε πώς με τον Covid, διδαχτήκαμε ότι η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι προνόμιο. Είμαστε όλοι «σε αυτό μαζί» και όλοι πρέπει να υποταχθούμε, αλλιώς δεν θα λειτουργήσει.

Τίποτα από αυτά δεν είναι πραγματικά για το καλό σας ή για το καλό του πλανήτη, ούτε θα υπάρξει ποτέ μια ουτοπία για τους ανθρώπους. Αυτό προορίζεται για εκείνους που έχουν ανυψωθεί πάνω από την ανθρωπότητα. Ή αυτό πιστεύουν οι Machine Masters στη δική τους "MAD" κατάσταση. 

Γιατί νομίζετε ότι οι Machine Masters και οι κυβερνητικοί πράκτορές τους και οι πράκτορες των μέσων ενημέρωσης επιμένουν τώρα να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα; Επειδή η τεράστια όρεξη της Τεράστιας Μηχανής απαιτεί συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες ενέργειας.
Εσείς είστε το φαγητό. Αλλά έτσι είναι ο πλανήτης.


Τίποτα από αυτά δεν έχει να κάνει με τη διακοπή της κλιματικής αλλαγής – η οποία ονομαζόταν υπερθέρμανση του πλανήτη, θυμάστε; Αλλά δεν μπορούν να το ονομάσουν έτσι πια. Γιατί? Επειδή οι μανιακοί παίζουν με τον καιρό ακριβώς όπως παίζουν με όλα τα άλλα, και ποιος ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα όχι.

Ένα πράγμα ξέρουν σίγουρα: όλα τα μαστορέματά τους απαιτούν έναν τόνο ενέργειας.



Σε όλο τον κόσμο, τα κέντρα δεδομένων αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 1 έως 1,5% της παγκόσμιας χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας. Και η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο θα μπορούσε να αυξήσει αυτόν τον αριθμό πολύ - και γρήγορα.

Η συνέχιση των τρεχουσών τάσεων στη χωρητικότητα και την υιοθέτηση AI αναμένεται να οδηγήσει την NVIDIA να αποστέλλει 1,5 εκατομμύρια μονάδες διακομιστή AI ετησίως έως το 2027. Αυτοί οι 1,5 εκατομμύρια διακομιστές, που λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα, θα καταναλώνουν τουλάχιστον 85,4 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως - περισσότερο από ό, τι χρησιμοποιούν πολλές μικρές χώρες σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τη νέα αξιολόγηση.

We are also Μας λένε επίσης ότι η εξόρυξη bitcoin χρησιμοποιεί τόση ενέργεια όση μια μικρή χώρα και ότι με βάση την κατανάλωση ενέργειας, η εξόρυξη κρυπτογράφησης θα ήταν στις 30 κορυφαίες χώρες που καταναλώνουν ενέργεια.

Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι πρέπει να θυσιαστούν για την ακόρεστη όρεξη των μηχανών.
Αντί να βρεθείτε σε μια ουτοπία μετά από όλη αυτή τη θυσία, είναι πολύ πιο πιθανό να σας πουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ προηγμένη, πολύ επικίνδυνη για εσάς ως απλό άνθρωπο για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν χωρίς πολλούς περιορισμούς.


Όπως ένα πρόσφατο άρθρο του Forbes, The AI Revolution Will Be Powered By Energy, προτείνει:


Όπως ένα πολυβόλο ή ένα αεροπλάνο, δεν θα σας επιτραπεί να έχετε το δικό σας εκτός αν λάβετε άδεια, λίγο σαν τα φάρμακά σας θα υπάρχουν ειδικοί στον τρόπο διανομής AI εάν θέλετε κάποια ή ίσως θα χρειαστείτε εκπαίδευση, δοκιμές και άδεια για να πιλοτάρετε AI όπως κάνετε ένα αυτοκίνητο ή ένα αεροπλάνο.

Αλλά ποιος ξέρει, ίσως μέχρι εκείνο το σημείο να είμαστε όλοι τόσο τρελοί, δεν θα συνειδητοποιήσουμε ότι εγκαταλείψαμε τα πάντα για μια κατσαρόλα στιφάδο.
Θυμάστε την ιστορία του Ησαύ και του Ιακώβ;


Ήταν δίδυμα που γεννήθηκαν από τον Ισαάκ. Ο Ησαύ γεννήθηκε πρώτος, και ο Ιακώβ περιγράφηκε ότι έβγαινε από τη μήτρα κρατώντας τη φτέρνα του ποδιού του μεγαλύτερου αδελφού του. Μια μέρα, όταν ήταν ενήλικες, ο Ησαύ ήρθε πεινασμένος από τα χωράφια και είδε το στιφάδο που είχε φτιάξει ο αδελφός του. Μύριζε τόσο όμορφα, φαινόταν τόσο ωραία, και ο Ησαύ σίγουρα πεινούσε. Για να ικανοποιήσει την άμεση πείνα του, ο Ησαύ πούλησε το αναφαίρετο δικαίωμά του στον αδελφό του. Όλα για μια κατσαρόλα στιφάδο.

Το να πούμε ότι το μετάνιωσε αργότερα είναι μια υποτίμηση. Αλλά ήταν πολύ αργά. Η συμφωνία είχε γίνει.

Αποκαλούμε τον Ησαύ ανόητο. Λέμε την ιστορία ως προειδοποιητική ιστορία. Δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό! Αλλά το κάνουμε. Παραιτούμαστε από το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ευκολία αυτή τη στιγμή αντί για μακροπρόθεσμο έλεγχο της ζωής μας. 

Σύντομα θα μάθουμε τις συνέπειες αν προσπαθήσουμε να αθετήσουμε τη σύμβασή μας με την τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνοι που δεν είναι πρόθυμοι να τα παρατήσουν όλα στην Απέραντη Μηχανή, θα καταλήξουν ως απόβλητοι, όπως οι λεπροί του παρελθόντος.
Αν οι άνθρωποι ψάχνουν για τα πιο θρεπτικά τρόφιμα για να φάνε για να παραμείνουν υγιείς, οι μηχανές κάνουν το ίδιο. Για να έχουν τη βέλτιστη υγεία, πρέπει να τρώνε τα πιο θρεπτικά τρόφιμα.

Δεν αρκεί πλέον να καταναλώνουμε τα ονόματά μας, τις ημερομηνίες γέννησής μας ή τις φωτογραφίες μας που δημοσιεύονται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αν οι μηχανές θέλουν να επιτύχουν τον απώτερο στόχο τους να ξεπεράσουν τους ανθρώπους, πρέπει να τρέφονται από το DNA μας.


Γιατί? Επειδή το DNA είναι αυτό που ο Φράνσις Κόλινς, ηγέτης του Προγράμματος Ανθρώπινου Γονιδιώματος (HGP) και πρώην διευθυντής των ΗΠΑ ( Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ο οποίος βγήκε βιαστικά μετά τον Covid και απέφυγε τον έλεγχο που υπέστη ο Άντονι Φάουτσι) αποκάλεσε τη γλώσσα του Θεού. Στην πραγματικότητα, έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο με αυτόν τον τίτλο, το οποίο έχω διαβάσει.



Η τελική αλληλουχία που παράγεται από το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος καλύπτει περίπου το 99% των περιοχών που περιέχουν γονίδια του ανθρώπινου γονιδιώματος και έχει αλληλουχηθεί με ακρίβεια 99,99%.

Εντυπωσιακό, σωστά; Όχι πραγματικά. Λέγοντας ότι έχουμε χαρτογραφήσει το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι σαν να λέμε ότι έχουμε χαρτογραφήσει το σύμπαν. Πόσο DNA υπάρχει σε ένα μόνο σώμα;


Για να υπολογίσουμε πόσο DNA υπάρχει σε ολόκληρο το σώμα, θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα κύτταρα έχει ένα σώμα. Αυτή είναι η πιο δύσκολη πτυχή αυτής της ερώτησης, καθώς είναι ακόμη αδύνατο να μετρηθεί. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 5 δισεκατομμύρια έως 200 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια. 

Ωστόσο, μια πολύ εμπεριστατωμένη εργασία το 2013 προσπάθησε να μετρήσει την κυτταρική πυκνότητα κάθε τύπου ιστού (λιπώδης ιστός, μυϊκός ιστός κ.λπ.) και, γνωρίζοντας πόσο από κάθε τύπο ιστού υπάρχει, να προεκτείνει τον αριθμό των κυττάρων από αυτό. Η τελική τους απάντηση ήταν 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα σε έναν μέσο ενήλικα άνδρα. 

Κάθε ένα από αυτά θα περιέχει ένα πλήρες γονιδίωμα, με εξαίρεση τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Αν οι Machine Masters βλέπουν τους εαυτούς τους ως ένα είδος θεών που δημιουργούν ένα νέο είδος, τότε σίγουρα, βλέπουν το DNA να ξεκλειδώνει τα μυστικά της ζωής για να συμβεί αυτό.


Αλλά πόσο παράλογο είναι για αυτούς να πιστεύουν ότι μπορούν πραγματικά να επιτύχουν αυτόν τον στόχο; Αντ 'αυτού, πηδούν θέλοντας και μη στο να δώσουν στις μηχανές δυνάμεις που δεν μπορούν καν να αρχίσουν να καταλαβαίνουν οι ίδιοι. Νομίζουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τα καταλάβει όλα και στη συνέχεια θα τους εξηγήσει αυτά τα μυστήρια.

 Σε ποια βάση είναι τόσο σίγουροι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα το κάνει αυτό; Πώς θα ξέρουν καν ότι η τεχνητή νοημοσύνη λέει την αλήθεια όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που διδάσκουν την τεχνητή νοημοσύνη είναι ψεύτες. Λένε ψέματα σε εμάς, τους συνανθρώπους τους. Δεν μας λένε την αλήθεια γιατί μας ταΐζουν την Απέραντη Μηχανή.

Πώς κατάφεραν να κάνουν τους ανθρώπους να παραδώσουν το DNA τους, την ίδια την ουσία του εαυτού τους στις μηχανές, όλα για το τίποτα σε αντάλλαγμα; Πείθοντάς μας ότι είναι για την υγεία και την ασφάλειά μας, με υποσχέσεις να τερματίσουμε τις ασθένειες και να δώσουμε σε όλους στον κόσμο πρόσβαση στα οφέλη του Vast Machine.

Ας δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το DNA μας συλλέγεται από κυβερνήσεις σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη σε ορισμένες καυτές εταιρείες, όπως η Gingko Bioworks.


Το TGS διευθύνεται από το Τμήμα Υγείας των Ταξιδιωτών του CDC και είναι μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική βιοασφάλεια των ΗΠΑ.

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος συνεισφέρων του έθνους στις γονιδιωματικές αλληλουχίες του SARS-CoV-2, εγγράφοντας 300.000 ταξιδιώτες ετησίως από περισσότερες από 135 χώρες από όλες τις περιοχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Οι διεθνείς ταξιδιώτες που φθάνουν στα συμμετέχοντα αεροδρόμια προσφέρονται εθελοντικά να συλλέξουν δείγματα ρινικού επιχρίσματος.

Τον Νοέμβριο επέκτεινε την επιτήρησή της για να συμπεριλάβει τη γρίπη, τον RSV και επιλεγμένους άλλους αναπνευστικούς ιούς, εκτός από τον SARS-CoV-2. Το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται από την Ginkgo Bioworks και την XpresCheck. Τα δείγματα που είναι θετικά για αυτούς τους ιούς θα αλληλουχηθούν και θα μεταφορτωθούν σε δημόσιες βάσεις δεδομένων για να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες στους αξιωματούχους δημόσιας υγείας και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Τι γίνεται με το Ginkgo;


Η εμβέλεια του Ginkgo είναι μεγάλη, συνεργάζεται με όλους από το CDC, τον ΠΟΥ, τις εταιρείες εμβολίων, τις εταιρείες τροφίμων, ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται. Βρίσκεται στην αιχμή της συγχώνευσης του ανθρώπου με τη μηχανή.


Το ενδιαφέρον πράγμα για τον προγραμματισμό στον 21ο αιώνα δεν πρόκειται να είναι οι υπολογιστές – είναι η βιολογία. ~ Ginkgo ιδρυτής, Tom Knight

Η Gingko συνοψίζει τη στρατηγική της με τρεις λέξεις: «Τα δεδομένα είναι βασίλισσα». Τα δεδομένα είναι ο βασικός και σπάνιος πόρος που τροφοδοτεί εφαρμογές μηχανικής μάθησης. Και όπως έχουμε πει, αν τα δεδομένα είναι βασίλισσα, τότε το DNA είναι ο βασιλιάς όλων.

Ο Gingko θέλει να επαναπρογραμματίσει το DNA των πάντων, από τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τη γεωργία, τα υλικά ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ξέρετε, είναι ότι τα συνθετικά τρόφιμα και άλλα πράγματα που συνεχίζουν να λένε ότι θα μας κάνουν πιο υγιείς, ενώ προφανώς δεν θα το κάνουν. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται ο Bill Gates και ο νεότερος wunderkind της AI, Sam Altman.

"Η συνθετική βιολογία είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή και η Gingko ηγείται της κατηγορίας", ο δήλωσε Altman.


Η Gingko συνεργάζεται επίσης με το Google Cloud για τη δημιουργία της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για τη βιολογική μηχανική και τη βιοασφάλεια. Αλλά όχι μόνο αυτό.


Εκτός από τη συνεργασία με πελάτες όπως η Bayer, η Biogen, η Merck, η Novo Nordisk, η Sumitomo Chemical, η Gingko έχει συνεργαστεί με την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) και τη Δραστηριότητα Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Πληροφοριών (IARPA) σε μια σειρά προτεραιοτήτων εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης κατασκευής. 

Η επιχειρηματική μονάδα βιοασφάλειας, Concentric από Ginkgo, ... συνεργάζεται με το CDC και έναν αυξανόμενο κατάλογο διεθνών κυβερνήσεων για την ανάπτυξη υποδομών βιοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης παθογόνων και της αντίδρασης.

Στη συνέχεια, ας ρίξουμε μια ματιά στην εκστρατεία 50 σε 5, που ξεκίνησε επίσημα τον περασμένο μήνα από παγκόσμιους ηγέτες και εκπροσώπους υψηλού επιπέδου από 11 χώρες «πρώτης κίνησης».


TΤα Ηνωμένα Έθνη, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και οι εταίροι του Ιδρύματος Rockefeller ξεκινούν μια εκστρατεία για την επιτάχυνση της ψηφιακής ταυτότητας, των ψηφιακών πληρωμών και της ανταλλαγής δεδομένων σε 50 χώρες υπό την ομπρέλα της Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής (DPI) έως το 2028


«Αυτή η φιλόδοξη εκστρατεία υπό την ηγεσία της χώρας προαναγγέλλει ένα νέο κεφάλαιο στην παγκόσμια δυναμική γύρω από τις ψηφιακές δημόσιες υποδομές (DPI)».

Τρεις βασικές συνιστώσες είναι κρίσιμες για την επιτάχυνση των 50 στους 5 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών»..

Ψηφιακή ταυτότητα


Ψηφιακές πληρωμές όπως ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC)


Κοινή χρήση δεδομένων.

Κανένας από αυτούς τους τρεις στόχους δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κάθε άνθρωπος στον πλανήτη να παραδώσει το DNA του στην Τεράστια Μηχανή.

Η Κένυα είναι το σημείο μηδέν για αυτό το έργο, όπου κατά τη γέννηση κάθε πολίτης της Κένυας θα λάβει ένα μοναδικό προσωπικό αναγνωριστικό (UPI).

Ο στόχος 16.9 της Ατζέντας 2030 Βιώσιμη Ανάπτυξη αναφέρει ως στόχο τη δημιουργία νομικής ταυτότητας για όλους, συμπεριλαμβανομένης της καταχώρισης των γεννήσεων, έως το 2030. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP):


Το άρθρο 6 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζει ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε μια νομική ταυτότητα. Ωστόσο, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται κατάλληλης ταυτοποίησης και περίπου οι μισές χώρες του κόσμου δεν διαθέτουν καθολικό σύστημα καταγραφής γεννήσεων και θανάτων.

Η ειδική ομάδα του θεματολογίου των Ηνωμένων Εθνών για τη νομική ταυτότητα, της οποίας συμπροεδρεύουν το UNDP, η UNDESA και η UNICEF, συνεργάζεται με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσει ότι περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι θα αποκτήσουν νομική ταυτότητα έως το 2025. 

Το UNDP ενισχύει την ικανότητα των κρατών μελών να αναπτύξουν ολιστικά, χωροταξικά, βιώσιμα και διαλειτουργικά ληξιαρχεία, ζωτικής σημασίας στατιστικές και συστήματα διαχείρισης ταυτότητας. 

Το UNDP εργάζεται για να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που αντιμετωπίζουν ζητήματα νομικής ταυτότητας ως θεμελιώδη πυλώνα των εθνικών αναπτυξιακών σχεδίων και στρατηγικών και να διασφαλίσει ότι όλοι, χωρίς εξαίρεση, έχουν πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Ακούγεται σαν ένας ευγενής στόχος - να διασφαλιστεί ότι όλοι στον πλανήτη έχουν πρόσβαση σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
Για να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τη μετατροπή των δημόσιων αγαθών σε ψηφιακά δημόσια αγαθά:

Ένα δημόσιο αγαθό είναι ένα αγαθό που είναι τόσο μη εξαιρετέο (κανείς δεν μπορεί να εμποδιστεί να καταναλώσει αυτό το αγαθό) όσο και μη ανταγωνιστικό (η κατανάλωση αυτού του αγαθού από οποιονδήποτε δεν μειώνει την ποσότητα που διατίθεται σε άλλους). 

Επεκτείνοντας αυτόν τον ορισμό στα παγκόσμια δημόσια αγαθά, γίνονται αγαθά με οφέλη που επεκτείνονται σε όλες τις χώρες, τους ανθρώπους και τις γενιές και είναι διαθέσιμα πέρα από τα εθνικά σύνορα παντού. 

Τα αγαθά γνώσης και πληροφόρησης ενσωματώνουν παγκόσμια δημόσια αγαθά όταν παρέχονται δωρεάν (διαφορετικά το χαρακτηριστικό του μη αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί με βάση τον αποκλεισμό εκείνων που δεν μπορούν να πληρώσουν για αυτά τα αγαθά). 

Ο διαδικτυακός κόσμος παρέχει ένα εξαιρετικό μέσο για την παροχή παγκόσμιων δημόσιων αγαθών, όπου γίνονται παγκόσμια ψηφιακά δημόσια αγαθά. 

Μόλις παραχθούν στην ψηφιακή τους μορφή, τα παγκόσμια δημόσια αγαθά είναι ουσιαστικά ανέξοδα για να αναπαραχθούν και να διατεθούν σε όλους, υπό την προϋπόθεση ότι οι χρήστες έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο για να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα που δίνονται:

Η ίδια η Βικιπαίδεια.


DHIS2, ένα σύστημα διαχείρισης υγείας ανοιχτού κώδικα.




Ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι, οι οποίοι βάσει των πνευματικών δικαιωμάτων τους επιτρέπεται να επαναχρησιμοποιούνται, να αναθεωρούνται και να μοιράζονται ελεύθερα.

Πόσο υπέροχο θα είναι όταν όλοι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους «δωρεάν» πόρους.

Μόνο που κάθε άλλο παρά ελεύθεροι είναι. Όπως βίωσα κατά την ενοικίαση του φορτηγού U-Haul, όλοι θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους παγκόσμιους "δωρεάν" πόρους. Σε αντάλλαγμα, πρέπει να πληρώσουμε για τις συσκευές στις οποίες τις χρησιμοποιούμε. 

Το πιο σημαντικό, πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτές τις συσκευές για τις οποίες πληρώνουμε να «τρώνε» όλα τα δεδομένα μας. 

Σημαίνει δισεκατομμύρια άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα δεδομένα τους. τα πάντα, από το ποιον και τι αγαπούν και μισούν, τα βιομετρικά τους στοιχεία, ακόμα και τις πιο μυστικές σκέψεις τους, μέχρι την Τεράστια Μηχανή – δωρεάν.

Ποιοι είναι μερικοί από τους τρόπους συλλογής, αποθήκευσης και ιδιοκτησίας του DNA των νεογέννητων μωρών, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζετε;



Το 2010, το CNN δημοσίευσε το The Government has your baby's DNA.


Τα νεογέννητα μωρά στις Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχονται τακτικά για μια ομάδα γενετικών ασθενειών. Δεδομένου ότι η δοκιμή είναι υποχρεωτική από την κυβέρνηση, συχνά γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.

Σε πολλές πολιτείες, το DNA των μωρών αποθηκεύεται επ 'αόριστον. Η ιστοσελίδα της πολιτείας της Μινεσότα εξηγεί ότι «οι εξετάσεις μπορούν να επαναληφθούν, εάν είναι απαραίτητο, και σε περίπτωση που χρειαστεί ποτέ το DNA για να βοηθήσει τους γονείς να αναγνωρίσουν ένα αγνοούμενο ή νεκρό παιδί. Τα δείγματα χρησιμοποιούνται επίσης για ιατρική έρευνα».

Αυτό σημαίνει ότι το DNA του παιδιού σας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ιατρική έρευνα χωρίς τη γνώση ή την έγκρισή σας. Τι είδους ιατρική έρευνα; Αυτό είναι κάτι που δεν μας λένε, αλλά οι ερευνητές αποκαλούν τέτοια δείγματα DNA «χρυσωρυχείο».

Πότε ξεκίνησε ο γενετικός έλεγχος των μωρών; Σύμφωνα με ένα άρθρο του Newsweek του 2014:

Ο γενετικός έλεγχος για νεογέννητα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, στη Μασαχουσέτη, με δοκιμές για φαινυλκετονουρία ή PKU, όπου το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει σωστά την πρωτεΐνη. 

Είναι μια σπάνια ασθένεια, αλλά αν εντοπιστεί αρκετά νωρίς, είναι θεραπεύσιμη και μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ μιας φυσιολογικής ζωής ή μιας ζωής νοητικής καθυστέρησης. Τα οφέλη ήταν τόσο μεγάλα που άλλα κράτη άρχισαν να υιοθετούν τον έλεγχο.

Με τα χρόνια, ο κατάλογος των συνθηκών για τις οποίες εξετάζεται ένα νεογέννητο έχει αυξηθεί. Μέχρι το 2014, και οι 50 πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια ελέγχουν τακτικά τα νεογέννητα για τουλάχιστον 30 γενετικές παθήσεις, με ορισμένες πολιτείες να ελέγχουν σχεδόν διπλάσιο αριθμό.

«Αυτές οι βάσεις δεδομένων DNA για τον έλεγχο νεογέννητων γελοιοποιούν πλήρως την ενημερωμένη συναίνεση», λέει στο Newsweek ο Jeremy Gruber, πρόεδρος του Συμβουλίου Υπεύθυνης Γενετικής. Newsweek 

«Αυτό που επίσης δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι...είναι ότι αυτή είναι η μόνη εξέταση που δεν γίνεται από το νοσοκομείο ή τρίτο μέρος για λογαριασμό του νοσοκομείου.... Γίνεται από το κρατικό τμήμα δημόσιας υγείας».

Το 2010, μια ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων μήνυσε αξιωματούχους υγείας του Τέξας για την πώληση και διανομή περίπου 8.800 δειγμάτων βρεφικού αίματος σε φαρμακευτικές εταιρείες και τον στρατό.

Και μόλις φέτος, μια ομάδα γονέων του Νιου Τζέρσεϊ κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή αμφισβητώντας την πρακτική της πολιτείας να κρατά δείγματα αίματος νεογέννητων μωρών για 23 χρόνια χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.

«Και, μόλις το κράτος έχει το αίμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει, συμπεριλαμβανομένης της πώλησής του σε τρίτους, δίνοντάς το στην αστυνομία χωρίς ένταλμα ή ακόμη και πουλώντας το στο Πεντάγωνο για να δημιουργήσει ένα μητρώο – όπως συνέβη προηγουμένως στο Τέξας».

Παρόμοιες αγωγές έχουν ασκηθεί εναντίον της Μινεσότα και του Μίσιγκαν. Η Καλιφόρνια συλλέγει επίσης και αποθηκεύει το DNA των βρεφών χωρίς γονική συγκατάθεση.
Τι θα λέγατε για το συνεχώς αναπτυσσόμενο Combined DNA Index System (CODIS) του FBI, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με πάνω από 20 εκατομμύρια προφίλ DNA.


Αφού το κάνει η Κίνα, δεν θα ήταν καλύτερα να το κάνουμε κι εμείς;

«Η κινεζική κυβέρνηση κατασκευάζει τη μεγαλύτερη αστυνομική βάση δεδομένων DNA στον κόσμο σε στενή συνεργασία με βασικούς εταίρους της βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους διαχειριστές άλλων εγκληματολογικών βάσεων δεδομένων, οι κινεζικές αρχές εγγράφουν σκόπιμα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν ιστορικό σοβαρής εγκληματικής δραστηριότητας. 

Αυτά τα άτομα (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσχολικής ηλικίας) δεν έχουν κανέναν έλεγχο στον τρόπο συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης των δειγμάτων τους. Ούτε έχουν σαφή κατανόηση των πιθανών επιπτώσεων της συλλογής DNA για αυτούς και τις εκτεταμένες οικογένειές τους." ~ EMILE DIRKS &; DR. JAMES LEIBOLD, "GENOMIC SURVEILLANCE" ΣΤΟASPI (17 ΙΟΥΝΊΟΥ 2020)


Οι κινεζικές αρχές συλλέγουν δείγματα DNA για να διδάξουν έναν αλγόριθμο για την πρόβλεψη του προσώπου ενός ατόμου με βάση τη γενετική του. Τα δείγματα χρησιμοποιήθηκαν ειδικά για την ταυτοποίηση μελών μειονοτικών ομάδων. Κατά το παρελθόν έτος, αρκετά άρθρα των μέσων ενημέρωσης τόνισαν τις λεπτομέρειες της μαζικής επιχείρησης παρακολούθησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Xinjiang. Μεταξύ αυτών ήταν ένα άρθρο στο The Intercept που ανέφερε δεδομένα που διέρρευσαν από μια βάση δεδομένων της αστυνομίας που αποκάλυψε ότι το λεγόμενο πρόγραμμα "Physicals for All" ήταν ένα μέτωπο για τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων από Ουιγούρους και άλλες μειονότητες.

Μπορούμε να κουνήσουμε το κεφάλι μας με αποδοκιμασία, αλλά όπως δηλώνεται σαφώς, η Κίνα το κάνει αυτό σε «στενή συνεργασία με βασικούς εταίρους της βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο».
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μια κυβέρνηση ή μια μεγάλη εταιρεία όπως η Google που έχει το περισσότερο DNA.


Η AncestryDNA, μια εμπορική εταιρεία όπου οι άνθρωποι πληρώνουν πρόθυμα για να παραδώσουν το DNA τους στην Τεράστια Μηχανή με αντάλλαγμα πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, έχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο.

Από το 2013, η AncestryDNA έχει δοκιμάσει το DNA περισσότερων από 25 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, με πάνω από 40 δισεκατομμύρια εγγραφές στο διαδίκτυο και πάνω από 1 δισεκατομμύριο έσοδα. Κάθε άτομο που υποβλήθηκε σε αυτό το τεστ έπρεπε να συμφωνήσει ώστε τα δεδομένα DNA του να διατηρηθούν από την εταιρεία και να χρησιμοποιηθούν για τη «βελτίωση του συστήματος», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Λοιπόν, ορίστε. Εδώ είναι τα «ψιλά γράμματα»:


Υποβάλλοντας DNA στην AncestryDNA, παραχωρείτε στην AncestryDNA και στις Εταιρείες του Ομίλου Ancestry μια απαλλαγμένη από δικαιώματα, παγκόσμια, με δυνατότητα περαιτέρω αδειοδότησης, μεταβιβάσιμη άδεια φιλοξενίας, μεταφοράς, επεξεργασίας, ανάλυσης, διανομής και κοινοποίησης των Γενετικών σας Πληροφοριών με σκοπό την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών, τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων της Ancestry, τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη της Ancestry και τη δημιουργία και προσφορά εξατομικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών.

Και εδώ είναι τι σημαίνει:

Η AncestryDNA μπορεί να χρησιμοποιήσει τις Γενετικές σας Πληροφορίες για να σας παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες και να βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της για όλους τους χρήστες της.


Παρέχοντας οποιοδήποτε DNA, δεν αποκτάτε κανένα δικαίωμα σε οποιαδήποτε ερευνητικά ή εμπορικά προϊόντα που μπορεί να αναπτυχθούν από την AncestryDNA χρησιμοποιώντας τις γενετικές σας πληροφορίες.

Ποιοι πουλάνε και το DNA σας; Λοιπόν, ένα παράδειγμα κοινών γενετικών δεδομένων ήταν με την Calico Labs, μια επιχείρηση της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, για να μελετήσει την επιστήμη της γήρανσης. Ο Machine Master και συνιδρυτής της Google, Larry Page, βοήθησε στη χρηματοδότηση του Calico.
Η 23andMe, μια «υπηρεσία υγείας και καταγωγής», είναι ένας άλλος τεράστιος συλλέκτης DNA.


Τον Δεκέμβριο του 2023, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες περίπου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που επέλεξαν τη λειτουργία DNA Relatives της 23andMe, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να μοιράζονται αυτόματα ορισμένα από τα δεδομένα τους με άλλους. Τα κλεμμένα δεδομένα περιελάμβαναν το όνομα του ατόμου, το έτος γέννησης, τις ετικέτες σχέσης, το ποσοστό του DNA που μοιράζεται με συγγενείς, αναφορές καταγωγής και αυτοαναφερόμενη τοποθεσία.



Στις αρχές Οκτωβρίου, ένας χάκερ ισχυρίστηκε ότι έκλεψε τις πληροφορίες DNA των χρηστών της 23andMe σε μια ανάρτηση σε ένα γνωστό φόρουμ hacking. Ως απόδειξη της παραβίασης, ο χάκερ δημοσίευσε τα υποτιθέμενα δεδομένα ενός εκατομμυρίου χρηστών εβραϊκής καταγωγής Ασκενάζι και 100.000 Κινέζων χρηστών, ζητώντας από τους επίδοξους αγοραστές 1 έως 10 δολάρια για τα δεδομένα ανά μεμονωμένο λογαριασμό. Δύο εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος χάκερ διαφήμισε τα υποτιθέμενα αρχεία άλλων τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων στο ίδιο φόρουμ hacking.

Τρέμω να σκεφτώ τι θα έκανε κάποιος με όλο αυτό το DNA ενός εκατομμυρίου Ασκενάζι Εβραίων. Ή 100.000 Κινέζοι χρήστες.

Και όμως, οι άνθρωποι εξακολουθούν να δίνουν το DNA τους.

Στην περίπτωση μιας εταιρείας όπως η Calico, το DNA σας χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει την επιθυμία της ελίτ να ζήσει για πάντα εις βάρος σας. Πίσω στο 2016, ο Antonio Regalado του MIT είχε να πει τα εξής για τον Calico:


Μεταξύ των πρώτων προσλήψεων της Calico ήταν η Cynthia Kenyon, τώρα αντιπρόεδρος της έρευνας γήρανσης, η οποία πριν από 20 χρόνια έδειξε ότι η αλλαγή ενός μόνο γράμματος DNA σε ένα εργαστηριακό σκουλήκι το έκανε να ζήσει έξι εβδομάδες αντί για τρεις. Υπάρχει κάτι ανατριχιαστικό στα βίντεο του Kenyon με παλιά, θα έπρεπε να είναι νεκρά σκουλήκια που στριφογυρίζουν δυνατά σε ένα τρυβλίο Petri.

Έτσι, οι ιδρυτές της Google δημιούργησαν ένα ακαδημαϊκό-βιοτεχνολογικό υβρίδιο που αποκαλούν εταιρεία Ε & Α για να παρακολουθήσουν τέτοιες ενδείξεις, παρέχοντας σχεδόν απεριόριστη χρηματοδότηση σε μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών. Η Calico παραμένει ένας γρίφος, μια υπερ-μυστικοπαθής εταιρεία που τρία χρόνια μετά δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα αξιοσημείωτο, απορρίπτει τους δημοσιογράφους και ζητά από τους επισκέπτες επιστήμονες να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Ο David Sinclair, συγγραφέας του βιβλίου «Lifespan, Lifespan», ο οποίος είναι επικεφαλής εργαστηρίων στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλίαπροβλέπει ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, «ενέσεις αντιστροφής της ηλικίας, δεμένες με ένα μικρό αριθμό «γονιδίων επαναπρογραμματισμού», θα χορηγούνται σε άτομα που γίνονται 30 ετών και θα αναγκάζονται να κλωτσήσουν 15 χρόνια αργότερα: «Τα γκρίζα μαλλιά θα εξαφανιστούν. Οι πληγές θα επουλώνονταν γρηγορότερα. Οι ρυτίδες θα ξεθωριάσουν"..."

Και επιστρέφουμε ξανά στην ουτοπία. Μπλα, μπλα, μπλα. Είναι όλα πολλή διαφημιστική εκστρατεία ότι οι άνθρωποι πωλούνται. Μια κατσαρόλα στιφάδο σε αντάλλαγμα για όλα όσα είστε ως άνθρωπος. Εταιρείες όπως η Gingko Bioworks συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια με την υπόσχεση ότι η συνθετική βιολογία θα μεταμορφώσει τον κόσμο μας σε ουτοπία.

Για άλλη μια φορά, εδώ είναι μια από τις αγαπημένες μου πηγές, ο Antonio Regalado του MIT Technology Review:


... Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι 13 χρόνια μετά την ίδρυσή της, Ginkgo δεν μπορεί να ονομάσει ένα ενιαίο σημαντικό προϊόν που κατασκευάζεται και πωλείται χρησιμοποιώντας τους οργανισμούς της. Για τους οπαδούς της εταιρείας, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Λένε ότι το Ginkgo ενσωματώνει τις μεγαλύτερες τάσεις στην επιστήμη του DNA και σίγουρα θα γίνει η Intel, η Microsoft ή η Amazon της βιολογίας. Για τους σκεπτικιστές, ωστόσο, Ginkgo του ... Τα μεγαλύτερα ταλέντα βρίσκονται στο να κερδίζουν λαμπερή κάλυψη από τον Τύπο και να συγκεντρώνουν χρήματα.

Πείτε μια καλή ιστορία, συγκεντρώστε έναν τόνο χρημάτων και ποιος νοιάζεται αν δεν λειτουργήσει.

Εδώ είναι ένα τέλειο παράδειγμα της ακόρεστης όρεξης ενός ανθρώπου για χρήματα και φήμη (επίσης δύναμη) που συνεργάζεται με την ακόρεστη όρεξη της Τεράστιας Μηχανής για να μας κάνει να σκεφτούμε ότι αυτό είναι επιτυχία όταν είναι πραγματικά σκλαβιά.

Η διαφήμιση της Madonna για την ITAU Bank μας λέει με χείλη που αγωνίζονται να κινηθούν επειδή έχουν αλλάξει τόσο πολύ (κάτι σαν εκείνο το παλιό σκουλήκι που εξακολουθεί να στριφογυρίζει στο τρυβλίο Petri):
«Πάντα επανεφευρίσκω τον εαυτό μου, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είμαι, αλλά με το πόσοι είμαι».


Λυπούμαστε, αλλά ανεξάρτητα από το πόση βοήθεια λαμβάνετε από το AI, εξακολουθείτε να είστε άνθρωπος με ημερομηνία λήξης. Ή, ίσως, η Madonna έχει μερικούς κλώνους στην ντουλάπα.

Εν τω μεταξύ, η όρεξη της Τεράστιας Μηχανής είναι εκτός ελέγχου και ο συν-εξαρτώμενος άνθρωπος, δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει να την ταΐζει. Αυτή η νοσηρή σχέση κάνει τους πάντες τρελούς.


Το Break Free with Karen Hunt είναι μια έκδοση που υποστηρίζεται από αναγνώστες. Για να λαμβάνετε νέες αναρτήσεις και να υποστηρίζετε τη δουλειά μου, σκεφτείτε να γίνετε δωρεάν ή επί πληρωμή συνδρομητής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου