Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, ΠΟΛΥ ΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΜΕΡΟΣ 2ο



Γράφει ο Σάιμον Έλμερ


Αυτό είναι το δεύτερο μέρος ενός άρθρου που αποτελείται από δύο μέρη. Το Μέρος 1, με τις ερωτήσεις 1-5, δημοσιεύθηκε εδώ προχθές και θα συνιστούσαμε να το διαβάσετε πριν συνεχίσετε με το Μέρος 2.

6. ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΤΙΜΩΡΊΑ;

«Εκείνοι που τολμούν να κατηγορούν τους στρατιώτες μας για εγκλήματα πολέμου είναι άνθρωποι διαποτισμένοι με υποκρισία και ψέματα, που δεν έχουν ούτε μια σταγόνα ηθικής. Ο ισραηλινός στρατός είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο».Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ, 29 Οκτωβρίου 2023

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, πρώην κομάντο στις ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα το 2008, περιέγραψε τους Παλαιστίνιους που φυλακίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ως «ανθρώπινα ζώα» και το "Ηνωμένο Βασίλειο" και άλλα κράτη της Δύσης δεν έχουν εγείρει καμία αντίρρηση σε αυτήν την απάνθρωπη ρητορική. 

Ακόμη και πριν από την τρέχουσα κρίση και τα εγκλήματα πολέμου που έχει επιβάλει, η κυβέρνηση του Ισραήλ, υπό την ηγεσία του πρώην λοχαγού των ειδικών δυνάμεων, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Ισραήλ για 19 από τα τελευταία 27 χρόνια, ήταν η πιο δεξιά και θρησκευόμενη στην ιστορία του Ισραήλ. 

Αλλά υπό την κάλυψη της απίθανης επίθεσης της Χαμάς, το τριμελές Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο - το οποίο συμπληρώνεται από τον Benny Gantz, πρώην στρατηγό των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που έχει επίσης ιστορικό εγκλημάτων πολέμου - και το οποίο έχει τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, διεξάγει τώρα αυτό που ο Αδόλφος Χίτλερ, όταν περιγράφει τη γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση το 1941, που ονομάζεται «Vernichtungskrieg» – ένας πόλεμος εξόντωσης – ενάντια στα 2.375.000 «ανθρώπινα ζώα» που είναι παγιδευμένα στη Γάζα.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς φτάσαμε σε αυτή τη στιγμή όπου οι Εβραίοι που καθορίζουν την πολιτική για το κράτος του Ισραήλ, πολλοί από τους οποίους είναι γιοι και κόρες επιζώντων και θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καθώς και οι σιωνιστές απολογητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιλούν τώρα και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι Ναζί που σκότωσαν τόσους πολλούς από τους δικούς τους ανθρώπους; ενώ ταυτόχρονα περιγράφουν τα θύματά τους ως τους εαυτούς τους «Ναζί»;

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που ονομάζεται «συλλογική τιμωρία», η οποία είναι, παραδόξως, τόσο πολιτική πολέμου όσο και έγκλημα πολέμου. Σύμφωνα με το άρθρο 50 της Σύμβασης της Χάγης και το άρθρο 33 της Σύμβασης της Γενεύης (IV), η συλλογική τιμωρία αποτελεί έγκλημα πολέμου. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τη διάπραξή του από τους υπογράφοντες και τις δύο Συμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Για να αναφέρουμε μόνο λίγα παραδείγματα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Οκτώβριο του 1941, σε αντίποινα για τις επιθέσεις ανταρτών στη Σερβία που σκότωσαν 10 Γερμανούς στρατιώτες, ο γερμανικός στρατός σκότωσε 2.794 πολίτες, κυρίως αγόρια και άνδρες, στην πόλη Kragujevac.

Τον Ιούνιο του 1942, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ράιχ-Προστάτη της Βοημίας και της Μοραβίας Ράινχαρντ Χάιντριχ στην Πράγα από Τσέχους και Σλοβάκους στρατιώτες, ο γερμανικός στρατός σκότωσε περίπου 5.000 Τσέχους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 199 στην κοντινή πόλη Λίντιτσε, την οποία στη συνέχεια έκαψε ολοσχερώς.

Τον Αύγουστο του 1943, σε αντίποινα για τις ένοπλες επιχειρήσεις των Εβραίων παρτιζάνων Bielski στα δάση της Λευκορωσίας, ο γερμανικός στρατός έκαψε πάνω από 60 χωριά στην Πολωνία και τη Λευκορωσία και σκότωσε περίπου 4.280 πολίτες.

Τον Οκτώβριο του 1943, σε αντίποινα για την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sobibór στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Πολωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν έντεκα φρουροί των SS, τα υπόλοιπα SS, με τη βοήθεια Γερμανών στρατιωτών, πυροβόλησαν και τους 159 εναπομείναντες Εβραίους κρατούμενους.

Τον Δεκέμβριο του 1943, σε αντίποινα για την αντίσταση των Ελλήνων ανταρτών, ο γερμανικός στρατός σκότωσε ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό της πόλης των Καλαβρύτων, αποτελούμενο από 693 άνδρες και αγόρια, και λεηλάτησε και έκαψε πάνω από 1.000 σπίτια στο έδαφος.

Τελικά - αν και αυτό δεν αρχίζει να εξαντλεί τα εγκλήματα συλλογικής τιμωρίας που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου - τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1944, σε αντίποινα για την εξέγερση της Βαρσοβίας, η γερμανική αεροπορία έριξε πάνω από 1.580 τόνους βομβών στην πόλη, οι οποίες μαζί με τις επιθέσεις των στρατιωτών SS σκότωσαν 15.200 Πολωνούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

" πρώτη αρχή της συλλογικής τιμωρίας, επομένως, είναι ότι διαπράττεται ως πράξη αντιποίνων που δεν επιβάλλεται απαραίτητα εναντίον εκείνων που, κατά την αντίληψη των δραστών αυτού του εγκλήματος, ξεκίνησαν τον κύκλο της βίας. 

Αλλά μπορεί και τυπικά περιλαμβάνει ανθρώπους αθώους για οποιαδήποτε βία, και ιδίως πολίτες, των οποίων ο θάνατος και ο πόνος εκλαμβάνονται, τουλάχιστον από εκείνους που επιβάλλουν την τιμωρία, ως δίκαιη τιμωρία για την «αρχική» βία. 

Από πολλές απόψεις, επομένως, η συλλογική τιμωρία μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά ορισμένων μορφών θρησκευτικής θυσίας, στις οποίες το θύμα είναι υποκατάστατο ή αποδιοπομπαίος τράγος του οποίου ο θάνατος θεωρείται ότι εξιλεώνει ένα έγκλημα.

Αν φανταστούμε ότι αυτό δεν σχετίζεται με την απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς, ο Νετανιάχου κάλεσε τους Ισραηλινούς να θυμηθούν τη βιβλική ιστορία του Αμαλέκ, ενός αντίπαλου έθνους στο αρχαίο Ισραήλ, την οποία ο προφήτης Σαμουήλ λέει στον Σαούλ, τον πρώτο βασιλιά του Ισραήλ, ο Θεός τον διέταξε να καταστρέψει.

Τώρα πηγαίνετε, επιτεθείτε στους Αμαληκίτες και καταστρέψτε εντελώς όλα όσα τους ανήκουν. Μην τα απαλλάσσετε. θανάτωσαν άνδρες και γυναίκες, παιδιά και βρέφη».Α ́ Σαμουήλ 15:3

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου αυτή τη ρητορική όταν μας λένε οι σιωνιστές ότι το Ισραήλ αντιπροσωπεύει ένα φυλάκιο του δυτικού ανθρωπισμού και ορθολογισμού μέσα στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τη βαρβαρότητα της Μέσης Ανατολής, έναν φάρο ορθολογισμού στη σκοτεινή θάλασσα του Ισλάμ. 

Αλλά οι Εβραίοι του Ισραήλ και οι Άραβες της Παλαιστίνης είναι και οι δύο σημιτικοί λαοί. Και παρόλο που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στις ΗΠΑ, αναμφίβολα θεωρεί τον εαυτό του σπίτι μεταξύ των υπουργών και των εμπόρων όπλων της Δύσης, είναι τόσο έτοιμος όσο ο Yahya Sinwar, ο ηγέτης της Χαμάς που κατοικεί στο Κατάρ, να επικαλεστεί το φονταμενταλιστικό θρησκευτικό δόγμα για να δικαιολογήσει τις γενοκτονικές πολιτικές του.

Η δεύτερη αρχή της συλλογικής τιμωρίας είναι ότι ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν στα θύματα είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από τους θανάτους που το έγκλημα προοριζόταν να εξιλεωθεί ή να εκδικηθεί. 

Αυτή ήταν μια φόρμουλα που επινοήθηκε προσωπικά από τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος διέταξε ότι, για κάθε Γερμανό στρατιώτη που σκοτώθηκε, θα σκοτώνονταν 100 όμηροι και για κάθε τραυματία στρατιώτη θα σκοτώνονταν 50 όμηροι. 

Σε αυτόν τον υπολογισμό υπονοείται η αντίληψη, που διακηρύχθηκε ανοιχτά από το Τρίτο Ράιχ, ότι η ζωή ενός Γερμανού αξίζει πολλές φορές περισσότερο από τη ζωή ενός Εβραίου ή ενός Σλάβου, και ως εκ τούτου πρέπει – και πράγματι δικαιολογείται ηθικά και ακόμη και νομικά – να εκδικηθεί από το θάνατο ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού θυμάτων.

Και, φυσικά, το έγκλημα της συλλογικής τιμωρίας δεν σταμάτησε με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως δεν περιορίζεται στην ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού. Και πάλι, για να πάρουμε μόνο λίγα ενδεικτικά παραδείγματα, μεταξύ 1952 και 1960, σε αντίποινα για την εξέγερση στην Κένυα από μαχητές του Mau Mau, ο βρετανικός στρατός σκότωσε μεταξύ 25.000 και 50.000 Κενυάτες, οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά, πολλοί από τους οποίους φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τον Νοέμβριο του 1956, κατά τη διάρκεια της κρίσης της Διώρυγας του Σουέζ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κατέλαβαν τη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκότωσαν 256 Παλαιστίνιους στο Χαν Γιούνις και 111 στη Ράφα. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της 4μηνης κατοχής ο IDF σκότωσε μεταξύ 900 και 1.231 ανθρώπων και εκτιμάται ότι το 1% του πληθυσμού της Γάζας σκοτώθηκε, τραυματίστηκε, φυλακίστηκε ή βασανίστηκε.

Τον Μάρτιο του 1968, σε αντίποινα για την υπόθαλψη των δυνάμεων των Βιετκόνγκ, ο αμερικανικός στρατός σκότωσε μεταξύ 347 και 504 βιετναμέζων πολιτών στο χωριό Μι Λάι, βιάζοντας γυναίκες και παιδιά και ακρωτηριάζοντας τα πτώματά τους.

Και τον Νοέμβριο του 2005, σε αντίποινα για τη δολοφονία ενός Αμερικανού στρατιώτη σε έκρηξη βόμβας στην άκρη του δρόμου στο Ιράκ, Αμερικανοί πεζοναύτες σκότωσαν 24 άοπλους Ιρακινούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Χαντίθα.

Ακόμη και πριν από τις τρέχουσες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, μόνο από τον Ιανουάριο του 2008 περίπου 6.621 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη και στο ίδιο το Ισραήλ έχουν σκοτωθεί από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων 1.490 παιδιών και 627 γυναικών. 156.230 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων 69.719 από εισπνοή δακρυγόνων, 23.950 από πλαστικές σφαίρες, 18.573 από πραγματικά πυρά, 5.417 από σωματική επίθεση, 4.918 χτυπήθηκαν από δακρυγόνο και 4.652 από εκρήξεις που εκτοξεύτηκαν από αέρος. 

Από τον συνολικό παλαιστινιακό πληθυσμό των περίπου 5,8 εκατομμυρίων στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Εδάφη, αυτό είναι 1 στους 880 που έχουν σκοτωθεί και ένας εκπληκτικός 1 στους 37 που έχουν τραυματιστεί ή τραυματιστεί.

 Όπως έγραψα νωρίτερα, στη Λωρίδα της Γάζας οι αριθμοί είναι περίπου διπλάσιοι, με 1 στους 382 του πληθυσμού να σκοτώνεται από τον IDF και 1 στους 19 να τραυματίζεται. Και όπως είπα, αυτό συνέβη πριν από τις τρέχουσες επιθέσεις, οι οποίες έχουν σκοτώσει περισσότερους Παλαιστίνιους αμάχους από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τη Νάκμπα. Τι λέει λοιπόν το διεθνές δίκαιο για τους κανόνες του πολέμου σχετικά με αυτή την ιστορία τρόμου και δολοφονίας;

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Χάγης, αναφέρεται: «Ο άμαχος πληθυσμός ως τέτοιος, καθώς και μεμονωμένοι άμαχοι, δεν αποτελούν αντικείμενο επίθεσης. Απαγορεύονται πράξεις ή απειλές βίας, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η διάδοση του τρόμου στον άμαχο πληθυσμό.»

Σύμφωνα με το άρθρο 40 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της σύμβασης της Χάγης του 1977, αυτό ορίζει: «Απαγορεύεται να διαταχθεί η απουσία επιζώντων, να απειληθεί αντίπαλος με αυτό ή να διεξαχθούν εχθροπραξίες σε αυτή τη βάση».

Κατά το άρθρο 16 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Συμβάσεως της Γενεύης, το άρθρο αυτό ορίζει τα εξής: «Απαγορεύεται η διάπραξη εχθρικών πράξεων κατά ιστορικών μνημείων, έργων τέχνης ή τόπων λατρείας που αποτελούν την πολιτιστική ή πνευματική κληρονομιά των λαών».

Και σύμφωνα με το άρθρο 57 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Γενεύης, αναφέρει: «Εκείνοι που σχεδιάζουν ή αποφασίζουν μια επίθεση: (iii) απέχουν από την απόφαση να εξαπολύσουν οποιαδήποτε επίθεση που μπορεί να αναμένεται να προκαλέσει τυχαία απώλεια ζωής αμάχων, τραυματισμό αμάχων, ζημία σε μη στρατιωτικά αντικείμενα ή συνδυασμό αυτών, ο οποίος θα ήταν υπερβολικός σε σχέση με το συγκεκριμένο και άμεσο στρατιωτικό πλεονέκτημα που αναμένεται».

Σύμφωνα με το Euro-Med Human Rights Monitor, στις 49 διαδοχικές ημέρες επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της 7ης Οκτωβρίου και της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός στις 23 Νοεμβρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, σε αντίποινα για τη δολοφονία 1.200 ανθρώπων στο Ισραήλ από μαχητές της Χαμάς, σκότωσαν 20.031 Παλαιστίνιους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 8.176 παιδιών και 4.112 γυναικών. και τραυματίστηκαν 36.350. Επιπλέον, κατέστρεψαν ολοσχερώς 59.240 σπίτια και κατέστρεψαν εν μέρει άλλα 165.300. κατέστρεψε 1.040 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, προκάλεσε ζημιές ή κατέστρεψε 266 σχολεία, 140 κεντρικά γραφεία τύπου, 124 εγκαταστάσεις υγείας και 91 τζαμιά. και εκτόπισε 1,73 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτή η καταστροφή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ή να απορριφθεί ως παράπλευρη απώλεια ενός πολέμου κατά της Χαμάς, αλλά πρέπει να ιδωθεί ως αυτό που είναι, ο επιδιωκόμενος στόχος αυτής της συλλογικής τιμωρίας του παλαιστινιακού λαού από μια στρατιωτική οργάνωση που επιδιώκει ένα πρόγραμμα γενοκτονίας. Στις 11 Οκτωβρίου, ο Yoav Gallant δήλωσε στους δημοσιογράφους:


Θα εξαφανίσουμε αυτό το πράγμα που ονομάζεται Χαμάς, ISIS-Γάζα, από προσώπου γης. Θα πάψει να υπάρχει».


7. ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΈΝΟΧΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑΣ;


Σε ένα άλλο έτος δεν θα υπάρχει τίποτα εκεί,
Και θα επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας.
Μέσα σε ένα χρόνο θα τους εξολοθρεύσουμε όλους,
και μετά θα επιστρέψουμε για να οργώσουμε τα χωράφια μας.Το τραγούδι μεταδόθηκε από την Israel Public Broadcasting Corporation (Νοέμβριος 2023)

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1948 για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1951, επιβεβαιώνει ότι η γενοκτονία, σύμφωνα με το άρθρο Ι, είτε διαπράττεται σε καιρό ειρήνης είτε σε καιρό πολέμου, είναι έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το οποίο τα υπογράφοντα κράτη αναλαμβάνουν να αποτρέψουν και να τιμωρήσουν. 

Σύμφωνα με το άρθρο ΙΙ της Σύμβασης, γενοκτονία ορίζεται οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα, ως τέτοια:Δολοφονία μελών της ομάδας.
Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης στα μέλη της ομάδας.

Σκόπιμη επιβολή στην ομάδα συνθηκών ζωής που έχουν υπολογιστεί για να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει.
Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην πρόληψη των γεννήσεων εντός της ομάδας.

Το έγκλημα της γενοκτονίας, επιπλέον, δεν περιορίζεται στους άμεσους δράστες του. Σύμφωνα με το άρθρο III της σύμβασης, τιμωρούνται οι ακόλουθες πράξεις:Γενοκτονία;
Συνωμοσία για τη διάπραξη γενοκτονίας.
Άμεση και δημόσια υποκίνηση για διάπραξη γενοκτονίας.
Απόπειρα διάπραξης γενοκτονίας.
Συνενοχή στη γενοκτονία.

Σύμφωνα με το άρθρο IV της Σύμβασης, τα πρόσωπα που διαπράττουν γενοκτονία ή οποιαδήποτε από τις άλλες πράξεις που απαριθμούνται στο άρθρο III τιμωρούνται, είτε είναι συνταγματικά υπεύθυνοι κυβερνήτες, δημόσιοι αξιωματούχοι ή ιδιώτες. 

Και σύμφωνα με το άρθρο V της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προβλέπουν αποτελεσματικές κυρώσεις για τα πρόσωπα που είναι ένοχα γενοκτονίας ή οποιασδήποτε από τις άλλες πράξεις που απαριθμούνται στο άρθρο III.

Από τον Απρίλιο του 2022, 153 κράτη έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του κράτους του Ισραήλ και του κράτους της Παλαιστίνης.

Μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2008 και 30ής Νοεμβρίου 2023, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σκότωσαν 25.396 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων 9.382 παιδιών τους, και τραυμάτισαν άλλους 99.348. Αυτό σημαίνει ότι 1 στους 93 του πληθυσμού της σκοτώθηκε σε 16 χρόνια, ένα τρομακτικό 1 στα 126 παιδιά της Γάζας και ένα ελάχιστα αξιόπιστο 1 στα 24 που έχουν τραυματιστεί ή τραυματιστεί από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού.

Σε μια από τις πιο περιφρονητικές εφαρμογές της λεγόμενης Διεθνούς Τάξης Βασισμένης σε Κανόνες που υπαγορεύτηκε στον κόσμο από τις ΗΠΑ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν ορίσει τον καθένα από τους 1,1 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πολίτες που ζούσαν προηγουμένως στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και οι οποίοι δεν αφήνουν ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια τους. σχολεία, επιχειρήσεις και νοσοκομεία ως «συνεργοί σε τρομοκρατική οργάνωση» και, ως εκ τούτου, ως «νόμιμος στόχος» για τα εγκλήματα πολέμου τους.

Πριν από ογδόντα χρόνια, στις 4 και 6 Οκτωβρίου 1943, στην πόλη Posen της κατεχόμενης από τη Γερμανία Πολωνίας, ο Reichsführer-SS Heinrich Himmler, ο αρχιτέκτονας της Τελικής Λύσης, έδωσε δύο ομιλίες σε ένα ακροατήριο αξιωματικών των SS και αξιωματούχων του Τρίτου Ράιχ. 

Οι απομαγνητοφωνήσεις αυτών των ομιλιών υποβλήθηκαν αργότερα στις Δίκες της Νυρεμβέργης ως απόδειξη τόσο της πρόθεσης όσο και της διάπραξης αυτού που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως Ολοκαύτωμα. Μεταξύ των δικαιολογιών του για το έγκλημα της γενοκτονίας, ο Χίμλερ είπε:

Οι περισσότεροι από εσάς εδώ ξέρετε πώς είναι να βλέπεις 100 πτώματα να κείτονται το ένα δίπλα στο άλλο, όταν υπάρχουν 500 ή 1.000 πτώματα. Το να το έχουμε υπομείνει αυτό – εκτός από περιπτώσεις ανθρώπινης αδυναμίας – και ταυτόχρονα να έχουμε παραμείνει αξιοπρεπείς μας έχει κάνει δύσκολους. Αυτό είναι ένα ένδοξο κεφάλαιο στην ιστορία μας που δεν έχει γραφτεί και δεν θα γραφτεί ποτέ. 

Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα ήταν για μας σήμερα αν – κάτω από τους βομβαρδισμούς και τις κακουχίες και τις στερήσεις του πολέμου – είχαμε ακόμα μυστικούς σαμποτέρ, ταραχοποιούς και ηθικούς αυτουργούς ανάμεσά μας... Είχαμε το ηθικό δικαίωμα, είχαμε καθήκον απέναντι στο λαό μας, να καταστρέψουμε αυτόν τον λαό που ήθελε να μας καταστρέψει.

Εμείς, που είμαστε οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο με αξιοπρεπή στάση απέναντι στα ζώα, θα υιοθετήσουμε επίσης μια αξιοπρεπή στάση απέναντι σε αυτά τα ανθρώπινα ζώα. Αλλά είναι έγκλημα ενάντια στο ίδιο μας το αίμα να ανησυχούμε γι' αυτούς και να τους δίνουμε ιδανικά, κάνοντας έτσι τους γιους και τους εγγονούς μας να δυσκολεύονται περισσότερο να τα αντιμετωπίσουν.

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ερώτημα: τι γίνεται με τις γυναίκες και τα παιδιά; Αποφάσισα να βρω μια σαφή λύση σε αυτό το πρόβλημα. Δεν θεωρούσα τον εαυτό μου δικαιολογημένο να εξοντώσω τους άνδρες – με άλλα λόγια, να τους σκοτώσω ή να τους σκοτώσω – και στη συνέχεια να αφήσω τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να εκδικηθούν τους γιους και τους εγγονούς μας. Έπρεπε να ληφθεί η δύσκολη απόφαση να εξαφανιστεί αυτός ο λαός από τη γη. Για τον οργανισμό που έπρεπε να εκτελέσει αυτό το έργο, ήταν το πιο δύσκολο που είχαμε ποτέ.

Δεδομένου ότι ο Χάινριχ Χίμλερ ήταν υπεύθυνος για το θάνατο περισσότερων Εβραίων από οποιονδήποτε σε μια μακρά ιστορία πογκρόμ εναντίον του λαού τους, θα έλεγα ότι, μακριά από το να αντιπροσωπεύει μια πατρίδα για τους Εβραίους που βασίζεται στις αρχές του Σιωνισμού, το κράτος του Ισραήλ, όπως πολλοί Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν διαμαρτυρηθεί, δεν είναι μόνο αντίθετο με τις αξίες του Ιουδαϊσμού, αλλά, με τις εγκληματικές ενέργειές του εναντίον του παλαιστινιακού λαού, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των Εβραίων τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων του.

Πράγματι, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους του Σιωνισμού, ο οποίος εξαρτάται από την αντίθεση στις γενοκτονικές πολιτικές που εκφράζονται από τους λαούς σε όλο τον κόσμο για να προσελκύσουν τους Εβραίους στο Ισραήλ, να ψηφίσουν τους ιδεολόγους και τους στρατιώτες του στην εξουσία και να χρηματοδοτήσουν την πολεμική μηχανή του, την Tzahal, η οποία, όπως και η Βέρμαχτ πριν από αυτήν, πρέπει να θεωρηθεί ως εγκληματική και γενοκτονική οργάνωση.

Αυτό που πολλοί στη Δύση δεν συνειδητοποιούν είναι ότι – με την εξαίρεση, μέχρι το 2014, των Χαρεντίμ, οι οποίοι για θρησκευτικούς λόγους αρνούνται να υπηρετήσουν – κάθε Ισραηλινός Εβραίος πολίτης, άνδρας και γυναίκα, πρέπει να υπηρετήσει μεταξύ δύο και τριών ετών στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

 Λίγο όπως οι στρατιώτες του "νωμένου Βασιλείου που υπηρέτησαν στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της κατοχής της, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι πολίτες του Ισραήλ μαθαίνουν να ταπεινώνουν, να συσσωρεύουν, να κακοποιούν, να ξυλοκοπούν, να φυλακίζουν, να βασανίζουν, να πυροβολούν, να επιτίθενται, να τραυματίζουν, να τραυματίζουν, να σκοτώνουν και να αποκτηνώνουν τους Παλαιστίνιους που ζουν όλη τους τη ζωή υπό τη στρατιωτική τους δύναμη. 

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, επομένως, δεν είναι μόνο μια εγκληματική οργάνωση ένοχη για εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού· Είναι επίσης ένα μέσο κατήχησης του ισραηλινού λαού στη βαρβαρότητα, τη σκληρότητα και την εγκληματικότητα που απαιτούνται για τη διατήρηση της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης. 

Ακόμη και πέρα από αυτή τη διαδικασία κατήχησης, ωστόσο, η υποχρεωτική θητεία στις IDF έχει καταστήσει ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία, και σχεδόν κάθε ένα από τα εβραϊκά μέλη της, συνένοχο σε ένα έγκλημα που έχουν διαπράξει από κοινού και για το οποίο, ως εκ τούτου, είναι αδύνατο για τις αστυνομικές δυνάμεις, το δικαστικό σώμα ή την κυβέρνησή τους να τους συλλάβουν, να τους κατηγορήσουν και να τους βρουν ένοχους.

Δεδομένης της άνευ όρων υποστήριξης που λαμβάνει το κράτος του Ισραήλ από τη Δύση, μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι, όταν η ρατσιστική και γενοκτονική ιδεολογία του Σιωνισμού έχει ηττηθεί όπως ήταν η ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού πριν από αυτό, και η Διεθνής Τάξη Βασισμένη σε Κανόνες που υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και εξοπλίζει, θα διαλυθεί τόσο διεξοδικά όσο ήταν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα του Τρίτου Ράιχ. ισοδύναμες δηλώσεις με αυτές που έχουν γίνει από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον υπουργό Ασφαλείας Itamar Ben-Gvir, τον υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich, την πρώην υπουργό Εσωτερικών Ayelet Shaked και άλλους που δικαιολογούν τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα - συμπεριλαμβανομένων εκείνων των σιωνιστών στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου - θα υποβληθούν σε παρόμοια νομική διαδικασία, που ανέλαβαν τα κράτη που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης και τη Σύμβαση των "νωμένων Εθνών για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και αυτά είναι ένοχα για διάπραξη, συνωμοσία, απόπειρα, υποκίνηση ή συνέργεια στο έγκλημα της γενοκτονίας κατά του λαού της Γάζας.

8. ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ;


Αν δείτε εικόνες ανθρώπων που φωνάζουν "Τζιχάντ", ανεμίζοντας σημαίες, φωνάζοντας "Από το ποτάμι στη θάλασσα", που είναι ένα κάλεσμα στα όπλα που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, γιορτάζοντας τη μεγαλύτερη απώλεια εβραϊκής ζωής από το Ολοκαύτωμα, εξυμνώντας τρομοκρατικές ενέργειες, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος από το να τις ονομάσουμε πορείες μίσους».Suella Braverman, πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (5 Νοεμβρίου 2023)


Στις 23 Οκτωβρίου, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Βρετανοί Φίλοι του Ισραήλ δημοσίευσε τη Διακήρυξη του Οκτωβρίου. Διοργανώθηκε από τους δημοσιογράφους Laura Dodsworth, Allison Pearson και Toby Young. Ian Ron και Emma Webb, Πρόεδρος και Διευθυντής, αντίστοιχα, της γελοίας ονομασίας «Ένωση Ελευθερίας του Λόγου» και «Κοινωνία Κοινής Λογικής»· Ο Toby Guise, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, και ο δικηγόρος Francis Hoar. 

Η διακήρυξη έχει έκτοτε υπογραφεί από περισσότερους από 81.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του Κοινοβουλίου, της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και του βρετανικού κατεστημένου, τόσο Εβραίων όσο και Εθνικών. Δεν είμαι ένας από αυτούς.

 Αντ 'αυτού, έγραψα μια γραμμή προς γραμμή απάντηση στην σκόπιμα ανακριβή και χειραγωγημένη περιγραφή της δήλωσης για την κατάσταση και τις συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας και την προσπάθειά της να υποτάξει το Κοινοβούλιο και τα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου στη σιωνιστική ατζέντα της. Με ορισμένες προσθήκες, αναπαράγω αυτήν την απάντηση εδώ.

Είμαστε μια ομάδα ανήσυχων Βρετανών πολιτών και κατοίκων από ένα ευρύ φάσμα υποβάθρων και επαγγελμάτων που στέκονται αλληλέγγυοι με τους Βρετανούς Εβραίους και καταδικάζουν όλες τις μορφές αντισημιτισμού, είτε στη Βρετανία είτε αλλού.

Τα συνεχιζόμενα γεγονότα στη Γάζα και το Ισραήλ που προκάλεσαν αυτήν τη δήλωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιοριστούν στην κατηγορία του "αντισημιτισμού" με την οποία η Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και οι υπογράφοντες αυτήν προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν οποιαδήποτε κριτική για τις εγκληματικές πράξεις του κράτους του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες κατά αμάχων στο Ισραήλ, ιδίως τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Μολονότι οι επιθέσεις των μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν τρομοκρατικές ενέργειες, δεδομένων των 75 ετών κατοχής της Παλαιστίνης και των βάναυσων συνθηκών που επιβλήθηκαν στον λαό της Γάζας μετά τον αποκλεισμό του 2005, η καταδίκη τους δεν μπορεί να είναι "κατηγορηματική" και, αντιθέτως, πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιό τους.

Στις 7 Οκτωβρίου 2023 το κράτος του Ισραήλ και οι πολίτες του, Εβραίοι και μη, υπέστησαν βάναυση τρομοκρατική επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία, τα βασανιστήρια, τον βιασμό και την απαγωγή περισσότερων από 1.500 ανθρώπων.

Εκτός από τις απίθανες συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε αυτή η επίθεση μέσω του ασφαλέστερου συνοριακού φράγματος στον κόσμο, μέχρι να επαληθευτούν αυτές οι κατηγορίες, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προϊόν της ισραηλινής προπαγάνδας, η οποία στο παρελθόν έχει αποδειχθεί αναξιόπιστη. 

Ως παράδειγμα, η κατηγορία ότι η Χαμάς αποκεφάλισε ισραηλινά μωρά έχει αποκαλυφθεί ως αναξιόπιστη, και η αιτία των θανάτων στο μουσικό φεστιβάλ Reim έχει εν μέρει αποδοθεί στην αντίδραση των βαριά οπλισμένων Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που άφησαν τα ίχνη της καταστροφής που οι ελαφρά οπλισμένοι μαχητές της Χαμάς δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Περισσότεροι Εβραίοι σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα από οποιαδήποτε άλλη ημέρα μετά το Ολοκαύτωμα.

Από την ίδρυσή του το 1947, το κράτος του Ισραήλ έχει δικαιολογηθεί ως αποζημίωση για αυτό που η Δύση αποκαλεί «Ολοκαύτωμα». Ακόμα κι αν ήταν το βάρος του παλαιστινιακού λαού να πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματα της Ευρώπης – που δεν είναι – η προσπάθεια να συσχετιστούν αυτά τα γεγονότα με τη γενοκτονία του εβραϊκού λαού της Ευρώπης είναι ιστορικά ανακριβής, συγκινησιακή και χειραγωγητική.

Γνωρίζουμε ότι οι Εβραίοι δεν είναι τα μόνα θύματα αυτής της τραγωδίας. Χαμάς γνώριζε ότι θα υπήρχαν συνέπειες για την 7η Οκτωβρίου, αλλά οι συνέπειες δεν βάρυναν με τη Χαμάς.

Πράγματι, πρέπει να γνώριζαν, γεγονός που εγείρει το ερώτημα γιατί ξεκίνησε αυτή η επίθεση, για ποιους σκοπούς και με ποιανού τη συνεργασία. Αλλά εξίσου, το κράτος του Ισραήλ γνώριζε επίσης ότι θα υπήρχαν συνέπειες για τη φυλάκιση 2.375.000 Παλαιστινίων σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο το 80% εξαρτάται από τη διεθνή βοήθεια για επιβίωση, το 97% του πόσιμου νερού είναι μολυσμένο, το 39% των εγκύων γυναικών και το 50% των παιδιών είναι αναιμικές και το 17,5% των παιδιών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

Η συνεχιζόμενη τρομοκρατική της επιχείρηση υπολογίζεται ότι θα προκαλέσει μέγιστο φόβο και αγωνία. Ο λαός του Ισραήλ έχει υποστεί έναν σχεδόν συνεχή βομβαρδισμό ρουκετών από τη Γάζα και τον Λίβανο. Άμαχοι όλων των ειδών - συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, αναπήρων, γυναικών, παιδιών και βρεφών - έχουν στοχοποιηθεί σε άμεση παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

Ακόμη και πριν από την τρέχουσα κρίση, μόνο από το 2008, 1 στους 382 του πληθυσμού της Γάζας έχει σκοτωθεί και 1 στους 19 έχει τραυματιστεί σε λιγότερο από 16 χρόνια. 

Ο αποκλεισμός της Γάζας είναι μια συνεχιζόμενη τρομοκρατική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει μέγιστο φόβο και αγωνία σε άμεση παραβίαση των κανόνων πολέμου που ορίζονται στις Συμβάσεις της Χάγης και της Γενεύης. Από τις 7 Οκτωβρίου, κατά τη διάπραξη του εγκλήματος πολέμου της συλλογικής τιμωρίας, ο λαός της Γάζας έχει υποβληθεί σε σχεδόν συνεχή βομβαρδισμό για 49 ημέρες και νύχτες.

Συμμεριζόμαστε το σοκ και την αγωνία των Ισραηλινών, των Βρετανών Εβραίων και των συμπονετικών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για την εξελισσόμενη φρίκη και τις συνέπειές της.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ακόμη και στα δυτικά έθνη, έχουν βγει μαζικά για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη συνεχιζόμενη φρίκη της γενοκτονίας που διαπράττεται από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας και έχουν ζητήσει τον άμεσο τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου τους.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην πορεία προς την ειρήνη και την παύση των εχθροπραξιών.

" κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για την εθνική ενότητα του Ισραήλ δεν έχει θέσει ως όρο για να σταματήσει η επίθεσή της στη Λωρίδα της Γάζας την επιστροφή των ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς. Αντίθετα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, κατά παράβαση του άρθρου 40 της Σύμβασης της Γενεύης, έχει ορκιστεί να «εξαφανίσει τη Γάζα από προσώπου γης».

Υποστηρίζουμε τους Βρετανούς Εβραίους και καταδικάζουμε τις πράξεις αντισημιτισμού.

Τα εγκλήματα πολέμου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δεν είναι αυτά μιας θρησκείας ή εθνικής ταυτότητας, αλλά η άμεση συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης του Ισραήλ.

 Επομένως, η αντίθεση σε αυτές τις πολιτικές δεν είναι μια μορφή αντισημιτισμού και η καταδίκη της ως τέτοια είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο το κράτος του Ισραήλ, η Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και άλλες σιωνιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν κυνικά την κατηγορία του «αντισημιτισμού» για να φιμώσουν, να λογοκρίνουν και να ποινικοποιήσουν την κριτική και την αντίθεση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων. Αυτή η γλώσσα δεν ανήκει σε καμία σοβαρή δήλωση σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, ο αντισημιτισμός αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Community Security Trust (CST) κατέγραψε τουλάχιστον 533 αντισημιτικά περιστατικά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 7-20 Οκτωβρίου 2023, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 651% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

Σύμφωνα με τον ορισμό του IHRA για τον αντισημιτισμό που υιοθετήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, η κατηγοριοποίηση των περιστατικών ως «αντισημιτικών» έχει, κατά συνέπεια, πολιτικοποιηθεί και καταστεί σχεδόν νομικά άνευ νοήματος. 

Δεν είναι αντισημιτικό να καταγγέλλουμε τους δράστες εγκλημάτων πολέμου εναντίον ενός λαού ο οποίος — αν ο όρος επεκτείνεται ανακριβώς σε μια φυλή — είναι οι ίδιοι «σημίτες», ή να επικρίνουμε το κράτος του απαρτχάιντ που επιτρέπει και διατάζει να διαπράττονται αυτά τα εγκλήματα εναντίον τους.

Τα παιδιά δεν έχουν γλιτώσει. Τέσσερα εβραϊκά σχολεία στη Βρετανία αισθάνθηκαν υποχρεωμένα να κλείσουν. Ένα σχολείο βανδαλίστηκε. Είναι αποτρόπαιο το γεγονός ότι τα παιδιά της Βρετανίας ζουν τώρα με φόβο μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι. Όλα τα παιδιά πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς φόβο.

Δεδομένου του κυνισμού με τον οποίο η κυβέρνηση και το κράτος του Ισραήλ συνεχίζουν να χειραγωγούν την αντίληψη αυτού που η Διεθνής Αμνηστία αποκαλεί «σκληρό σύστημα κυριαρχίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», ο ισχυρισμός ότι τέσσερα εβραϊκά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν επειδή οι μαθητές «ζουν με φόβο» πρέπει να αμφισβητηθεί όσο και οι δηλωμένοι λόγοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για το κλείσιμο των σχολείων του Ηνωμένου Βασιλείου υπό αποκλεισμό, προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές από μια ασθένεια στην οποία νοσηλεύονται είναι στατιστικά άνοσοι.

Επιπλέον, η αναφορά στο κλείσιμο των σχολείων του Ηνωμένου Βασιλείου ως κάποιου είδους δικαιολογία για τα 266 σχολεία που καταστράφηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τις αεροπορικές επιδρομές του IDF συμμορφώνεται, κατά την εκτίμησή του για τη σχετική αξία της διαταραγμένης ζωής των εβραιόπουλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις κατεστραμμένες ζωές χιλιάδων παιδιών της Γάζας. στις ρατσιστικές αρχές της «συλλογικής τιμωρίας».

Οι Βρετανοί Εβραίοι δεν πρέπει να ζουν με φόβο εξαιτίας των ενεργειών του κράτους του Ισραήλ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Το βρετανικό κράτος πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τους προστατεύσει. Ενώ σεβόμαστε το δικαίωμα όλων των ομάδων να συμμετέχουν σε ειρηνικές διαμαρτυρίες, καλούμε την αστυνομία να επιβάλει το νόμο χωρίς φόβο ή εύνοια.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί αστυνομίας, εγκλήματος, καταδίκης και δικαστηρίων του 2022 και του νόμου περί δημόσιας τάξης του 2023, τους οποίους θα γνωρίζουν οι δικηγόροι που έχουν υπογράψει αυτήν τη δήλωση, είναι πλέον δυνατό για την αστυνομία να απαγορεύσει οποιαδήποτε διαμαρτυρία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πίσω από την έκκλησή της για τήρηση του νόμου, αυτή είναι μια κυνική και αντιδημοκρατική έκκληση για πολιτικοποίηση της αστυνόμευσης των διαδηλώσεων στο "νωμένο Βασίλειο.

Ζητούμε από τα μέσα ενημέρωσης, τα μέλη όλων των πολιτικών κομμάτων και όλους στη δημόσια ζωή να καταγγείλουν τη Χαμάς γι' αυτό που είναι: τρομοκρατική οργάνωση.

Αν και έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο, η λειτουργία των μέσων ενημέρωσης σε μια δημοκρατία είναι να αναφέρουν τις ειδήσεις, όχι να διαδίδουν τις απόψεις καλά συνδεδεμένων ομάδων πίεσης όπως οι Βρετανοί Φίλοι του Ισραήλ. Ομοίως, τα μέλη του Κοινοβουλίου ψηφίζονται για να εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους που τους ψήφισαν, όχι για να εκφράσουν τα λόγια των σιωνιστικών οργανώσεων που προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ της ατζέντας τους.

Η Χαμάς, οι ενέργειες της οποίας οδήγησαν άμεσα και έμμεσα στον τραγικό θάνατο πολλών Παλαιστινίων αμάχων καθώς και Ισραηλινών, είναι απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και σε πολλά άλλα κράτη. Ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν χαρακτηρίσει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. 

Η μη χρήση της σωστής γλώσσας – περιγράφοντας τη Χαμάς ως «μαχητές» ή «μαχητές», για παράδειγμα – δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση ότι η Χαμάς και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι ηθικά ισοδύναμες και αποτελεί προσβολή για τα θύματα της ομάδας - τους νεκρούς, τις οικογένειές τους και εκείνους που κρατούνται όμηροι.

Όταν πρόκειται για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να υπάρξει ζήτημα ισότητας μεταξύ των ενεργειών της Χαμάς και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων. Από τις 7 Οκτωβρίου, οι επιθέσεις του IDF στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτώσει 20.031 Παλαιστίνιους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 8.176 παιδιών και 4.112 γυναικών, και έχουν τραυματίσει 36.350. 

Και η τεράστια ανισότητα μεταξύ του πόνου, της φυλάκισης, της αποκτήνωσης, των βασανιστηρίων, των τραυματισμών και των δολοφονιών του παλαιστινιακού λαού και των ισραηλινών κατακτητών του πηγαίνει πίσω 75 χρόνια στη γενοκτονία που αναφέρεται ως Νάκμπα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν 531 παλαιστινιακές πόλεις και χωριά και κατέλαβαν 774, κατέλαβαν το 77% της Παλαιστίνης, σκότωσαν περίπου 15.000 Παλαιστίνιους σε περισσότερες από 70 ξεχωριστές σφαγές. και έδιωξε 800.000 Παλαιστίνιους από έναν πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων από την πατρίδα τους σε αυτό που είναι τώρα η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας.

Επομένως, όχι, δεν υπάρχει έλλειψη ηθικής ισοδυναμίας μεταξύ των ενεργειών των μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εκείνων των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων από το 1948· αλλά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του αριθμού των θυμάτων τους, των νεκρών και των τραυματιών, των φυλακισμένων και βασανισμένων, των συστηματικά φτωχών, ταπεινωμένων και κακοποιημένων οικογενειών τους και των φυλακισμένων – συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων παιδιών Παλαιστινίων – που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. 

Μόνο από το 1967, 800.000 Παλαιστίνιοι, το ένα πέμπτο του πληθυσμού, έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί από το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, το οποίο καταστρέφει συστηματικά παλαιστινιακά σπίτια, γεωργία, κτηνοτροφία, ελαιώνες, δασικές εκτάσεις και πηγάδια.

Κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα ήταν απαραίτητο στον 21ο αιώνα, αλλά, δυστυχώς, είναι.

Αντίθετα, οποιοσδήποτε παρατηρητής της άνευ όρων υποστήριξης της Δύσης προς το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ και της γενοκτονικής μεταχείρισης του παλαιστινιακού λαού θα περίμενε μια δήλωση όπως αυτή, η οποία στο πλαίσιο στο οποίο έγινε αποτελεί απολογία για τη συνεχιζόμενη εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού και την παράνομη προσάρτηση της Λωρίδας της Γάζας. Και τα δύο παραβιάζουν τους διεθνείς νόμους που η Δύση ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν υπέγραψα τη δήλωση του Οκτωβρίου. Δεν είναι οι Εβραίοι στο Λονδίνο στους οποίους έχει δοθεί απεριόριστη και συντριπτικά ευνοϊκή κάλυψη από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που χρειάζονται προστασία, αλλά μάλλον και προφανώς οι δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

 Αντ' αυτού, για τους λόγους που εξέθεσα εδώ, απευθύνω έκκληση στους διοργανωτές και τους υπογράφοντες τη Διακήρυξη του Οκτωβρίου να αποσύρουν την υποστήριξή τους στα εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και να αντικαταστήσουν αυτήν την εσκεμμένα ανακριβή περιγραφή της κατάστασης με μια περιγραφή που θα ζητά την άμεση παύση τους και τη σύλληψη και τη δίκη των δραστών της σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις τις οποίες η χώρα αυτή δεσμεύει νομικά.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, την επομένη της δημοσίευσης της Διακήρυξης του Οκτωβρίου, 400 αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σκότωσαν άλλους 756 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, καθιστώντας την - μέχρι τότε - την πιο θανατηφόρα 24ωρη περίοδο από τις 7 Οκτωβρίου. Αυτό ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα σε 6.546, συμπεριλαμβανομένων 2.360 παιδιών, με 17.439 τραυματίες. Όσο τρομεροί κι αν είναι, αυτοί οι αριθμοί και τα εγκλήματα που μόλις και μετά βίας τεκμηριώνουν έχουν προ πολλού ξεπεραστεί.


9. ΤΙ ΑΠΈΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ;


Η λέξη «τρομοκρατία» δεν έρχεται τόσο εύκολα στο στόμα μου όσο σε άλλους. Μου φαίνεται ότι ο βομβαρδισμός αμάχων με ελικόπτερα και πυραύλους είναι ένα πολύ χειρότερο είδος τρομοκρατίας από τις πράξεις απελπισμένων, άθλια άπορων ανθρώπων χωρίς ορίζοντα ελπίδας, κάτι στο οποίο έχουν περιοριστεί οι Παλαιστίνιοι στα Κατεχόμενα Εδάφη με τη σκόπιμη πολιτική της συλλογικής τιμωρίας».Edward Said, σε συνομιλία με τον Christopher Hitchens (Μάιος 2001)

Μία από τις συνέπειες της στρατιωτικά αδύνατης επίθεσης στο κράτος του Ισραήλ και της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας είναι ότι η αυξανόμενη αλληλεγγύη μεταξύ εκείνων που αντιτίθενται στη Μεγάλη Επαναφορά του δυτικού καπιταλισμού έχει καταρρεύσει κάτω από το ίδιο παλιό ρήγμα Αριστεράς/Δεξιάς. 

Είναι σαν να έχουμε επιστρέψει στον Ιανουάριο του 2020, παραπαίοντας από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία της συντηρητικής κυβέρνησης από το 1987. το πείραμα του Κόρμπιν που καταστράφηκε από την κατηγορία του «αντισημιτισμού» τόσο από το κατεστημένο των μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και από το ίδιο του το κόμμα· Αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, τον Ισημερινό, τη Βολιβία και σε όλη τη Νότια Αμερική ανέτρεψαν ή απειλήθηκαν με στρατιωτικά πραξικοπήματα από την Αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

 Δεξιές κυβερνήσεις εκλεγμένες στην εξουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αμερική. διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις στο Χονγκ Κονγκ, την Καταλονία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν που αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία αγνόησαν αυστηρά εκείνες στη Γαλλία, την Αλγερία, τη Χιλή και την Παλαιστίνη. και το εκλογικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να γκρινιάζει για το Brexit, προωθώντας μια «πράσινη» νέα συμφωνία για τον καπιταλισμό και αγνοώντας εντελώς το πραξικόπημα της παγκοσμιοποίησης που ήταν στον ορίζοντα. 

Τέσσερα χρόνια ψέματα αργότερα και δεν υπήρξε καμία πρόοδος ούτε στην πολιτική συνείδηση ούτε στη συνειδητοποίηση των μηχανισμών εξουσίας με τους οποίους κυβερνιόμαστε. Επιστρέψαμε με τα ίδια τρομοκρατικά κράτη που προκαλούν τις ίδιες σπασμωδικές αντιδράσεις για τους ίδιους σκοπούς. Μόνο που αυτή τη φορά οι διαχωριστικές γραμμές είναι οι παλιές απατηλές: Αριστερά = υπέρ της Παλαιστίνης / Δεξιά = υπέρ του Ισραήλ.

Ως αποτέλεσμα αυτού του rappel à l'ordre των παλαιών και φαινομενικά ακλόνητων συμμαχιών, πολλοί από εκείνους που για τρία χρόνια κατήγγειλαν τα κυβερνητικά ψέματα για τον COVID-19, αντιτάχθηκαν στη λογοκρισία και χαρακτηρίστηκαν «αντισημίτες» για αυτό, τώρα πιστεύουν όλα όσα λέει η κυβέρνηση για το τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, θέλουν να ποινικοποιήσουν τις διαμαρτυρίες κατά της γενοκτονίας στη Γάζα ως «εγκλήματα μίσους», και να καταγγείλει οποιονδήποτε καλεί για μια ελεύθερη Παλαιστίνη ως «αντισημίτη». 

Η ηλιθιότητα με την οποία η Αριστερά απερίσκεπτα ευθυγραμμίστηκε με τους περιορισμούς του lockdown, τις εντολές γονιδιακής θεραπείας και τον περιβαλλοντικό φονταμενταλισμό έχει συνδυαστεί με την ηλιθιότητα με την οποία η Δεξιά έχει απερίσκεπτα ευθυγραμμιστεί με τη συλλογική τιμωρία, τη γενοκτονία και τον Σιωνισμό. 

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν εκ νέου ότι, όταν η πολιτική και η ηθική μας καθορίζονται από αυτό που μας δείχνουν και από αυτό που επιλέγουμε να δούμε, δεν είμαστε ορθολογικοί πολίτες μιας δημοκρατίας, αλλά συναισθηματικά χειραγωγημένα υποκείμενα του θεάματος, το οποίο φτάνει στην τεχνολογική του αποθέωση στον πόλεμο. 

Ακριβώς όπως ο λεγόμενος «πόλεμος κατά του COVID» κατασκευάστηκε για να δικαιολογήσει τους κανονισμούς, τα προγράμματα και τώρα τις τεχνολογίες της Μεγάλης Επανεκκίνησης, έτσι και ο «πόλεμος κατά του αντισημιτισμού», που χρησιμοποιείται ήδη για να δικαιολογήσει περαιτέρω περιορισμούς στις ελευθερίες του λόγου, της κυκλοφορίας, της πρόσβασης, της συνείδησης.

Όπως κατέδειξαν οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη του Οκτωβρίου, η αδυναμία εκείνων που αντιτάχθηκαν στον παράνομο αποκλεισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, στη μάσκα παιδιών για δύο χρόνια και στις εντολές πειραματικής γονιδιακής θεραπείας για εργαζόμενους στον τομέα της φροντίδας για ιατρικούς ή νομικούς λόγους, ή για την υπεράσπιση των προσωπικών τους ελευθεριών, ή απλώς από αίσθημα ηθικής οργής, είναι ότι, όταν αντιμετωπίζουν τις ίδιες τακτικές και κατηγορίες που αναπτύσσονται πιο άμεσα για να προωθήσουν τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, μπορούν να απαντήσουν μόνο με συμμόρφωση και, στην περίπτωση των υπογραφόντων τη Διακήρυξη του Οκτωβρίου, συνεργασία, είτε πρόθυμα είτε άθελά τους. 

Όλα αυτά εγείρουν το ερώτημα, το οποίο θέτουν πολλά μέλη αυτού που έγινε γνωστό ως «Κίνημα Ελευθερίας»: μειώνοντας την αντίθεση στα εγκλήματα πολέμου του κράτους του Ισραήλ σε «αντισημιτισμό», στην έκκλησή του να απαγορεύσει τις διαμαρτυρίες εναντίον αυτών των εγκλημάτων ως «πορείες μίσους» και στην περιγραφή όσων αντιστέκονται ως «τρομοκράτες», είναι η Γάζα ο νέος COVID;

Για να προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτό, θέλω να προσφέρω κάποιες αρχικές σκέψεις σχετικά με το γιατί το Κίνημα Ελευθερίας, ως απάντηση στη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα, έχει προδοθεί από μερικούς από τους πιο εξέχοντες εκπροσώπους του, και τι μας λέει αυτό για τις μελλοντικές μορφές αντίστασης στη Μεγάλη Επαναφορά.

Πρώτον, δεν υπάρχει "ελευθερία", μόνο οι ελευθερίες που υπερασπιζόμαστε και προσπαθούμε να προστατεύσουμε με νόμους· και η ιδέα ότι τα τελευταία 40 χρόνια νεοφιλελευθερισμού υπό τα οποία ζούσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν «ελεύθερα» δείχνει την πολιτική αφέλεια εκείνων που μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησαν τις συνθήκες των ελευθεριών μας. Αυτό είναι εντάξει και, πράγματι, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο, καθώς ποτέ στη ζωή μου δεν έχουν συνειδητοποιήσει τόσοι πολλοί άνθρωποι στη Δύση πώς κυβερνώνται και από ποιον. 

Οι ελευθερίες που απολαμβάναμε αγοράστηκαν με τίμημα την έλλειψη ελευθερίας ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, και σχεδόν σε κάθε μορφή δεν επεκτάθηκαν πέρα από την ελευθερία να πιστέψουμε τα ψέματα που μας είπαν, να αγοράσουμε ό,τι μας πούλησαν και να υπακούσουμε σε ό,τι ήμασταν υποχρεωμένοι από το νόμο να κάνουμε. Από αυτή την άποψη, η ανισότητα στις ελευθερίες μεταξύ Εβραίων Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Εδάφη είναι ένας μικρόκοσμος μεταξύ της Δύσης και μεγάλου μέρους του υπόλοιπου κόσμου.

Παρ 'όλα αυτά, ο αποκλεισμός και οι εντολές για τη μάσκα και τη γονιδιακή θεραπεία αντιπροσώπευαν ένα ποσοτικό άλμα στη διαγραφή των ελευθεριών μας που ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου και προκάλεσε πολλά δημόσια πρόσωπα που κατά τα άλλα ήταν αρκετά ικανοποιημένα με τον νεοφιλελεύθερο παράδεισο τους να επαναστατήσουν. 

Αλλά αυτή η εξέγερση, πρώτα και κύρια, ήταν ενάντια στους περιορισμούς στην ελευθερία τους να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη θέση τους μέσα στον δυτικό καπιταλισμό. Και δεδομένου ότι η αλάνθαστα ηλίθια Αριστερά ήταν πολύ απασχολημένη με το να συμμορφώνεται και να καταγγέλλει όποιον δεν το έκανε ως «αντι-επιστήμη» (κ.λπ.), αυτές οι απίθανες προσωπικότητες από την ελευθεριακή Δεξιά εμφανίστηκαν για να καλύψουν το κενό στην ηγεσία αυτού που έγινε το Κίνημα Ελευθερίας, ή τουλάχιστον εξέλεξαν τους εαυτούς τους ως εκπροσώπους του.

Μην έχοντας κανένα ενδιαφέρον για την κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και τα κουτσομπολιά των μέσων ενημέρωσης, εγώ ο ίδιος δεν είχα ακούσει για τα περισσότερα από αυτά τα άτομα πριν από το 2020, αλλά πιθανότατα γνωρίζετε σε ποιον αναφέρομαι: ιδρύτρια της δεξαμενής σκέψης Academy of Ideas Claire Fox, επίσημα γνωστή ως βαρόνη του Buckley. ο ιδρυτής της Ένωσης Ελευθερίας του Λόγου Toby Young. οι δημοσιογράφοι Allison Pearson και Laura Dodsworth· ο παρουσιαστής του GB News Mark Dolan. ο πρώην ηθοποιός και ιδρυτής του πολιτικού κόμματος Reclaim Laurence Fox. ο συντάκτης Spiked Tom Slater. ο κωμικός και podcaster Konstantin Kisin. και η ραδιοφωνική παρουσιάστρια Julia Hartley-Brewer. 

Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι διασύρθηκαν από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για δύο χρόνια και περισσότερο ως «αντιεμβολιαστές» και «συνωμοσιολόγοι», κανένας από αυτούς τους μάλλον απίθανους εκπροσώπους της ελευθερίας δεν δίστασε να προσθέσει τα ονόματά του στους υπογράφοντες τη Διακήρυξη του Οκτωβρίου.

Αυτό έχει προκαλέσει κάποια έκπληξη και όχι μικρή απελπισία μεταξύ των μελών του Κινήματος Ελευθερίας, πολλοί από τους οποίους έχουν υποβληθεί σε νέες κατηγορίες για «αντισημιτισμό» από τους πρώην συντρόφους τους. Δεν ήμουν ανάμεσά τους., ωστόσο. 

Μιλώ από τη δική μου εμπειρία τόσο από την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και από τα μέσα ενημέρωσης όταν λέω ότι, ως πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί οι απρόθυμοι ήρωες - όπως απαιτείται από το επάγγελμά τους - είναι ψεύτες, καριερίστες και οπορτουνιστές.

 Εγώ, λοιπόν, και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος, δεν εξεπλάγην καθόλου που, όταν η Γάζα τους πρόσφερε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην αγκαλιά του Κατεστημένου που τους είχε αναθρέψει και ανυψώσει στις προηγούμενες εξυψωμένες θέσεις τους στη βρετανική κοινωνία, το έκαναν όπως τόσοι άσωτοι υιοί και κόρες.

Ωστόσο, μεταξύ εκείνων που καταγγέλλουν κάθε κριτική του Ισραήλ ως «αντισημιτική», αποδέχονται όλα όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης ως ευαγγέλιο, καλούν σε αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων κατά της γενοκτονίας και απαιτούν νέους νόμους για τη φίμωση των διαφωνούντων - και από κάθε άποψη, ως εκ τούτου, συμπεριφέρονται ως πιστοί στον COVID, περιβαλλοντικοί φονταμενταλιστές, λάτρεις του Zelenskyy και τρανς ιδεολόγοι έχουν συμπεριφερθεί απέναντί τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια - είναι μερικοί καλοί άνθρωποι.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνω τον δικηγόρο, Francis Hoar, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμού, που απειλούνται από την αντίθεσή τους στο κλείδωμα, και την παθολόγο, Δρ Clare Craig, συγγραφέα του Expired: Covid the untold story. Γνωρίζω ότι αυτοί οι δύο είναι ευφυείς και ηθικοί άνθρωποι, και όμως ο πρώτος βοήθησε στη σύνταξη και την οργάνωση της Διακήρυξης του Οκτωβρίου, και ο δεύτερος είναι ένας από τους υπογράφοντές της. 

Αυτό με έχει ενοχλήσει, μπερδέψει και αναστατώσει, και τους τελευταίους δύο μήνες προσπαθώ να καταλάβω πώς άνθρωποι που, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διακινδύνευσαν τη φήμη τους, την καριέρα τους, ακόμη και την ελευθερία τους για να υπερασπιστούν τις ελευθερίες μας, έχουν προσθέσει τόσο εύκολα τις φωνές τους στο μίσος, τη βαρβαρότητα και την ηλιθιότητα μιας ρατσιστικής και γενοκτονικής ιδεολογίας. 

Ο σιωνισμός είναι μια ιδεολογία, και ως τέτοια δεν βασίζεται σε λογικά επιχειρήματα ή ιστορικά γεγονότα, μερικά από τα οποία έχω παρουσιάσει σε αυτό το άρθρο, αλλά στον συναισθηματισμό προς τον εαυτό μας και στο μίσος για τους άλλους. Σε μεγάλο βαθμό, με άλλα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο οι Βρετανοί χωρίστηκαν από το lockdown στους ενάρετους υπάκουους που υπάκουαν και στους άρρωστους μη συμμορφούμενους που εξοστρακίζονταν.

" πρώτη μου ερώτηση, επομένως, είναι πώς ευφυείς άνθρωποι μπορούν να βάλουν τα ονόματά τους σε ένα τέτοιο έγγραφο, το οποίο βασίζεται σε κάθε ρατσιστικό στερεότυπο, σε κάθε βαθιά ριζωμένο μίσος για τους Άραβες και το Ισλάμ που εκτρέφεται στη βρετανική ψυχή και στους θεσμούς μας, και το οποίο δεν θα φαινόταν παράταιρο ανάμεσα στα ψέματα και το μίσος που δημοσιεύονται από την κυβέρνηση του "νωμένου Βασιλείου, τα μέσα ενημέρωσης. SAGE, MHRA, NHS και άλλα δημόσια ιδρύματα προκειμένου να δικαιολογήσουν το κλείδωμα, τις εντολές μάσκας και το πρόγραμμα γονιδιακής θεραπείας.

 Ίσως η πιο ανησυχητική πτυχή της Διακήρυξης του Οκτωβρίου δεν είναι ότι οι υπογράφοντες τη χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τη γενοκτονία στη Γάζα· Η πιο ανησυχητική πτυχή είναι ότι το περιεχόμενό του είναι τόσο εντελώς ηλίθιο, είναι τόσο προφανές ψέμα και ότι δημόσια πρόσωπα που παρουσιάζονται ως διανοούμενοι μπορούν τόσο εύκολα να χειραγωγηθούν από μια ιδεολογία φτιαγμένη για ηλίθιους.

Το δεύτερο ερώτημά μου είναι πώς, ενόψει της τεκμηριωμένης γενοκτονίας που διαπράττεται από το Ισραήλ στη Γάζα, οι ηθικοί άνθρωποι μπορούν τόσο να συγχωρούν όσο και να αρνούνται την πλήρη έκτασή της (υπεκφυγές, για παράδειγμα, σχετικά με την πηγή και την ακρίβεια του αναφερόμενου αριθμού θανάτων, λες και 6.000 νεκρά παιδιά Παλαιστινίων θα ήταν αποδεκτά αλλά 8.000 είναι προπαγάνδα της Χαμάς) με τις ίδιες δικαιολογίες με τις οποίες οι συμμορφούμενοι με τον COVID δικαιολογούν και αρνούνται τον αριθμό των θανάτων «εμβολίων».

Με την πανταχού παρουσία των smartphones, ακόμη και στη Γάζα, ποτέ πριν, ίσως, δεν έχουμε δει με τόση λεπτομέρεια τι σημαίνει γενοκτονία: ούτε στη Ρουάντα, ούτε στη Βοσνία, ούτε στην Καμπότζη, ούτε στην Κένυα ούτε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δράστες της, όπως είπα, έχουν αποκτηνωθεί από 75 χρόνια ενός όλο και πιο βάναυσου καθεστώτος απαρτχάιντ και γενοκτονίας· αλλά αυτό που είναι πιο συγκεχυμένο και αποκρουστικό είναι ότι οι απολογητές του στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο εντελώς χωρίς συναίσθημα ή συμπόνια για τα θύματά του και τον πόνο τους.

Η σύντομη απάντηση στην πρώτη μου ερώτηση είναι ότι, όταν οι ευφυείς άνθρωποι «πυροδοτούνται» από την ιδεολογία, αντιδρούν εξίσου ανόητα, υπάκουα και μοχθηρά όπως έκανε η μάζα του βρετανικού πληθυσμού τους πρώτους μήνες του lockdown, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα γονιδιακής θεραπείας ή κηρύχθηκε ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία. 

Ενώ προηγουμένως οι Βρετανοί δήλωναν το καθεστώς τους «vaxxed» στον λογαριασμό τους στο Twitter και έβαζαν μια ουκρανική σημαία μετά το όνομά τους, όσοι χλεύαζαν τέτοιες δουλοπρεπείς δηλώσεις υπακοής δεν δίστασαν να ανταλλάξουν την κάποτε πανταχού παρούσα κίτρινη και μπλε σημαία της Ουκρανίας με τη λευκή και μπλε σημαία της σημαίας του Ισραήλ. να δηλώσουν σε κάποιο φανταστικό ακροατήριο ότι «στέκονται» στο πλευρό του Ισραήλ τόσο ευσυνείδητα όσο και στην Ουκρανία· και να καταγγείλουν όσους δεν το κάνουν ως «τρομοκράτες-απολογητές» τόσο απερίσκεπτα όσο κατήγγειλαν τους «απολογητές του Πούτιν».

Διαφορετικοί άνθρωποι, ίσως, αλλά είναι η ίδια δουλική υπακοή στις τεχνολογίες του ελέγχου τους. Το μεγαλύτερο ερώτημα, επομένως, είναι τι είναι αυτό σχετικά με τη συγκεκριμένη "κρίση" που έχει φέρει τόσους πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατήγγειλαν όλα όσα μας είπαν η κυβέρνηση του "νωμένου Βασιλείου και τα μέσα ενημέρωσης ως ψέματα, σε ξαφνική και πλήρη συμμόρφωση με όλα όσα μας λένε τώρα τα ίδια θεσμικά όργανα.

Υπάρχει μια μακρύτερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, το οποίο περιλαμβάνει το μίσος για το Ισλάμ που ενστάλαξαν δύο δεκαετίες του λεγόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», τον φόβο των αυξανόμενων επιπέδων μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εξίσωση των μουσουλμάνων με τους τρομοκράτες που έχει επιστρέψει με μια γνωστή εκδίκηση και μίσος μετά την πρόσφατη εξίσωση των τελευταίων με τους «αντιεμβολιαστές».

Αλλά νομίζω επίσης ότι, μεταξύ των χριστιανών – πολλοί από τους οποίους απωθήθηκαν από το μίσος και τον φόβο με τον οποίο κατασκευάστηκε η συμμόρφωση με τον αποκλεισμό – υπάρχει μια αίσθηση ενοχής και ενοχής για τη συνενοχή της Εκκλησίας σε αυτό που έχει χαρακτηρίσει ως «Ολοκαύτωμα». 

Αυτός είναι ένας βιβλικός όρος που μετέτρεψε τη γενοκτονία των Εβραίων που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε θυσία, ένα έγκλημα το οποίο, ασυνείδητα ή όχι, η Χριστιανική Εκκλησία και το μεγαλύτερο μέρος της Δύσης αποφάσισαν ότι πρέπει να εξιλεωθεί από τα δεινά των μουσουλμάνων γενικά και των Παλαιστινίων ειδικότερα. Με άλλα λόγια, τα συναισθήματα που πυροδοτούνται για τη δημιουργία υποταγής στην εγκληματική και αδικαιολόγητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ και τις γενοκτονικές επιθέσεις του εναντίον του λαού της Γάζας είναι προϊόν δεκαετιών κατήχησης που μας προετοιμάζουν για μια τέτοια στιγμή.

Μέρος αυτής της κατήχησης, και πιο άμεση στην τρέχουσα συμμόρφωσή μας, είναι η στρατηγική των πολιτικών ταυτότητας. Πολλοί σιωνιστές έχουν επισημάνει το γεγονός ότι το Ισραήλ μοιράζεται τις δυτικές πολιτικές για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, σε αντίθεση με τις πολιτικές της Χαμάς, η οποία ως φονταμενταλιστικό ισλαμικό κίνημα αντιτίθεται σε αυτά τα δικαιώματα και στις ταυτότητες και τις σεξουαλικές πρακτικές εκείνων που τα απαιτούν. Ίσως η πιο άσεμνη επίδειξη αυτής της απολογίας για γενοκτονία είναι η φωτογραφία ενός ισραηλινού στρατιώτη στη Γάζα που ποζάρει με μια σημαία LGBT μπροστά σε ένα τοπίο που καταστράφηκε από 7 εβδομάδες συνεχών αεροπορικών επιδρομών. «Πλύσιμο ουράνιου τόξου», το αποκάλεσε ένας από τους ομοφυλόφιλους, Εβραίους φίλους μου. 

Αυτό είναι μέρος της πρόσοψης που παρουσιάζει το Ισραήλ στον κόσμο ότι είναι ένα λαμπρό φως της φιλελεύθερης δημοκρατίας μέσα στο υφέρπον σκοτάδι του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ακριβώς όπως η Ουκρανία παρουσιάζεται ως προπύργιο της δημοκρατίας που υπερασπίζεται την Ευρώπη ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Και οι δύο ισχυρισμοί είναι ψέματα.

Στην πραγματικότητα, τόσο το Ισραήλ όσο και η Ουκρανία είναι πεδία δοκιμών, στα οποία η Δύση έχει δώσει την έγκρισή της, τη χρηματοδότηση και τη στρατιωτική υποστήριξή της, για τη μετατροπή του χώρου του κράτους βιοασφάλειας σε ένα ψηφιακό στρατόπεδο που παρακολουθείται και ελέγχεται από την ψηφιακή ταυτότητα, το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας και ένα πανοπτικό της τεχνολογίας επιτήρησης. 

Είναι μια μαρτυρία για το πόσο πλήρως οι πολιτικές ταυτότητας έχουν αντικαταστήσει την πολιτική τόσο της χειραφέτησης όσο και της διατήρησης, ότι ακόμη και εκείνοι που συνεχίζουν να αντιτίθενται στις τεχνολογίες, τα προγράμματα και τις ιδεολογίες του Παγκόσμιου Κράτους Βιοασφάλειας έχουν υποταχθεί στην υποστήριξη των πολέμων μέσω των οποίων το ψηφιακό στρατόπεδο εφαρμόζεται και δοκιμάζεται.

Τι σημαίνει αυτό για τη συνεχιζόμενη αντίσταση στη Μεγάλη Επαναφορά και την πιθανότητα ενός μελλοντικού Απελευθερωτικού Κινήματος, του οποίου ο θάνατος, που προαναγγέλθηκε από τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία, μπορεί να χρονολογηθεί με ακρίβεια στις 7 Οκτωβρίου 2023; Δεν μπορώ να απαντήσω εδώ. 

Αλλά οι όποιες ελπίδες έχουμε για αντίσταση στη Μεγάλη Επαναφορά πρέπει να διαμορφωθούν στο πλαίσιο της αποτυχίας του Κινήματος της Ελευθερίας να σχηματιστεί σε μια κοινωνική δύναμη ικανή να επιφέρει μαζική αντίσταση και πολιτική αλλαγή, και της ευκολίας με την οποία οι ερασιτέχνες με τους οποίους καθοδηγήθηκε και αφέθηκε να είναι οι εκπρόσωποί του έχουν υποταχθεί.


10. ΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΆΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ;

Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο. Όχι σε μια επιχείρηση ή σε γύρους, αλλά σε πόλεμο. Διέταξα εκτεταμένη κινητοποίηση εφέδρων και να ανταποδώσουμε πυρά μεγέθους που ο εχθρός δεν γνώριζε. Ο εχθρός θα πληρώσει ένα άνευ προηγουμένου τίμημα. Είμαστε σε πόλεμο και θα τον κερδίσουμε».Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ (7 Οκτωβρίου 2023)


Μια πολύ αναγκαία φωνή λογικής, ιστορικής ανάμνησης και ηθικής διαύγειας εν μέσω της βίαιης και θορυβώδους καταδίκης των Παλαιστινίων «τρομοκρατών» από πολιτικούς και πολιτικούς σχολιαστές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυτή του αείμνηστου βουλευτή των Εργατικών, Gerald Kaufman, ο οποίος ανατράφηκε ως ορθόδοξος Εβραίος και Σιωνιστής και ο οποίος από το 1987-1992 ήταν ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας.

Αυτό δεν τον εμπόδισε, σε μια ομιλία που εκφώνησε στη Βουλή των Κοινοτήτων τον Ιανουάριο του 2009, τρία χρόνια μετά την εκλογή της Χαμάς στην εξουσία στη Γάζα, να πει αυτό που σήμερα, σχεδόν 15 χρόνια αργότερα, θα καταδικαζόταν όχι μόνο από το κόμμα του αλλά και από τον λαό του ως «αντισημιτισμό»:

Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση εκμεταλλεύεται αδίστακτα και κυνικά τη συνεχιζόμενη ενοχή μεταξύ των εθνικών για τη σφαγή των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα ως δικαιολογία για τη δολοφονία των Παλαιστινίων. Το συμπέρασμα είναι ότι οι ζωές των Εβραίων είναι πολύτιμες, αλλά οι ζωές των Παλαιστινίων δεν μετράνε.

Στο Sky News πριν από λίγες ημέρες, οι εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού, ταγματάρχης Leibovich, ρωτήθηκαν για την ισραηλινή δολοφονία - εκείνη την εποχή - οκτακοσίων Παλαιστινίων. Το σύνολο είναι τώρα χίλιοι. Απάντησε αμέσως: «Πεντακόσιοι από αυτούς ήταν μαχητές». Αυτή ήταν η απάντηση ενός Ναζί. Υποθέτω ότι οι Εβραίοι που αγωνίζονται για τη ζωή τους στο γκέτο της Βαρσοβίας θα μπορούσαν να απορριφθούν ως μαχητές.

Η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή της δεν θα έχει καμία σχέση με τη Χαμάς επειδή είναι τρομοκράτες. Ο πατέρας της Tzipi Livni ήταν ο Eitan Livni, επικεφαλής επιχειρήσεων της τρομοκρατικής Irgun Zvai Leumi που οργάνωσε την ανατίναξη του ξενοδοχείου King David στην Ιερουσαλήμ, στην οποία σκοτώθηκαν 91 θύματα, συμπεριλαμβανομένων 4 Εβραίων.

Το Ισραήλ γεννήθηκε από την εβραϊκή τρομοκρατία. Εβραίοι τρομοκράτες κρέμασαν δύο Βρετανούς λοχίες και παγίδευσαν τα πτώματά τους. Ο Ιργκούν, μαζί με την τρομοκρατική συμμορία Stern, σφαγίασαν 254 Παλαιστίνιους το 1948 στο χωριό Deir Yassin.

Σήμερα, η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ήταν πρόθυμη, υπό συνθήκες αποδεκτές από αυτήν, να διαπραγματευτεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Abbas της Φατάχ. Είναι πολύ αργά για αυτό. 

Θα μπορούσαν να είχαν διαπραγματευτεί με τον προηγούμενο ηγέτη της Φατάχ, τον Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος ήταν φίλος μου. Αντ' αυτού, τον πολιόρκησαν σε ένα καταφύγιο στη Ραμάλα, όπου τον επισκέφθηκα. Λόγω των αποτυχιών της Φατάχ μετά το θάνατο του Αραφάτ, η Χαμάς κέρδισε τις παλαιστινιακές εκλογές το 2006. Χαμάς είναι μια βαθιά άσχημη οργάνωση, αλλά εξελέγη δημοκρατικά και είναι η μόνη που κάνει παιχνίδι στην πόλη.

Το μποϊκοτάζ της Χαμάς, μεταξύ άλλων και από τη δική μας κυβέρνηση, υπήρξε ένα ένοχο σφάλμα από το οποίο προέκυψαν τρομερές συνέπειες. Ο μεγάλος ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Abba Eban, με τον οποίο αγωνίστηκα για την ειρήνη σε πολλές πλατφόρμες, είπε ότι κάνεις ειρήνη μιλώντας στους εχθρούς σου. Όσους Παλαιστίνιους κι αν δολοφονούν οι Ισραηλινοί στη Γάζα, δεν μπορούν να λύσουν αυτό το υπαρξιακό πρόβλημα με στρατιωτικά μέσα.

Όπου, και όμως, τελειώσουν οι μάχες, θα εξακολουθούν να υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Γάζα και δυόμισι εκατομμύρια περισσότεροι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν βρωμιά από τους Ισραηλινούς, με εκατοντάδες οδοφράγματα και με τους άθλιους κατοίκους των παράνομων εβραϊκών εποικισμών να τους παρενοχλούν επίσης. Θα έρθει ο καιρός, όχι πολύ καιρό από τώρα, που θα ξεπεράσουν αριθμητικά τον εβραϊκό πληθυσμό στο Ισραήλ.

Ήρθε η ώρα για την κυβέρνησή μας να καταστήσει σαφές στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι η συμπεριφορά και οι πολιτικές της είναι απαράδεκτες και να επιβάλει πλήρη απαγόρευση όπλων στο Ισραήλ. Είναι καιρός για ειρήνη, αλλά πραγματική ειρήνη, όχι η λύση μέσω κατάκτησης που είναι ο πραγματικός στόχος των Ισραηλινών, αλλά που είναι αδύνατο να επιτύχουν. Δεν είναι απλώς εγκληματίες πολέμου, είναι ανόητοι.

Η σημερινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ είναι επίσης ανόητη· Αλλά ανόητοι των οποίων τα εγκλήματα πολέμου αντηχούν σε όλο τον κόσμο, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, από τον οποίο σχεδιάστηκε το κράτος του Ισραήλ, είναι ένα μάθημα ιστορίας για το πώς οι περιθωριακές συγκρούσεις μπορούν να αντλήσουν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στις 28 Ιουνίου 1914, ο διάδοχος του θρόνου της Αυστροουγγαρίας δολοφονήθηκε από Σέρβο εθνικιστή. Στις 23 Ιουλίου, η Αυστροουγγαρία εξέδωσε τελεσίγραφο προς τη Σερβία, το οποίο περιελάμβανε την εξάλειψη όλων των μορφών σερβικού εθνικισμού σε ολόκληρη την αυτοκρατορία. 

Αυτές απορρίφθηκαν την επόμενη μέρα. Στις 25 Ιουλίου, η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία, πυροδοτώντας μια σειρά στρατιωτικών συμμαχιών που αποσκοπούσαν στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη. Την 1η Αυγούστου, η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία και τη Γαλλία. και στις 4 Αυγούστου, η Βρετανία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία. 

Μέχρι τη στιγμή, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει, λίγοι θυμόντουσαν πώς είχε ξεκινήσει, μόνο ότι περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Αυτό θα έπρεπε να θυμόμαστε την ημέρα της ανακωχής, αντί να αναζωπυρώνουμε τις φλόγες ενός πολέμου που δεν έχει σύνορα.

Στις 26 Νοεμβρίου 2023, επτά εβδομάδες από τότε που εκτυλίχθηκε η τρέχουσα κρίση, αναφέρθηκε ότι η ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ με επικεφαλής το USS Dwight D. Eisenhower, η οποία είχε σταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τη δικαιολογία να απαντήσει στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα και βρισκόταν τώρα στον Περσικό Κόλπο που συνορεύει με το Ιράν. Σήμερα είναι 1η Δεκεμβρίου 2023 και μετά την τήρηση μιας εβδομαδιαίας κατάπαυσης του πυρός, το Ισραήλ ανανέωσε την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου